nema to nikakve veze sa solarisom nego sa privatnim parcelama pored sela Zablaće…ovo je samo još jedan primjer dobro uhodanog modela kojime se prvo na poljoprivrednom terenu osigura promjena gupa pa krene u otkup i okrupnjavanje iza čega uvijek stoje neke švicarske, nizozemske ili kao na Pagu, austrijske banke pa se zatim, prezentira kao projekt od širega društvenoga značaja i kao takav prodaje jedno 3-5X skuplje nego je plaćeno ovakvima potencijalnim investitorima…
Iako će to biti konkurencija, ne gledam to kao ništa loše. Šibenik je toliko nerazvijena destinacija za elitni turizam, da bilo kakva ovakva investicija podiže sve na višu razinu.
ASK je konačno postao prazan nakon dugog vremena pritiska. Je li došlo vrijeme da i ovaj biser Jadrana malo poskoči.
Dosta je ovdje vec prozvakana vlasnicka struktura, amortizacija, revalorizirana imovina, dani zajmovi, odgodene porezne obveze, FCF i tako dalje. Radi se o drugoj knjigovodstvenoj politici od ostalih turista. Zasto se onda jednostavno ne vratit na pocetak i pogledat P/S 10 drugih manje vise likvidnih turista. (preuzeto je sve s MD tako da ima nesto krivih podataka bas zbog revalorizirane imovine u prihodima ali uhvatit cete misao)
SLRS 1,31
ARNT 2,67
MAIS 2,76
HMST 2,83
PLAG 3,09
ILRA 3,10
RIVP 3,11
LRH 3,59
HUPZ 4,03
HIMR 4,13
TUHO 5,39
Dakle imamo prosjek gore navedenih 10 turista od P/S 3,47. Moje misljenje je da je ovoliki diskont apsurdan u odnosu na ostale u sektoru.
Dosta je ovdje vec prozvakana vlasnicka struktura, amortizacija, revalorizirana imovina, dani zajmovi, odgodene porezne obveze, FCF i tako dalje. Radi se o drugoj knjigovodstvenoj politici od ostalih turista. Zasto se onda jednostavno ne vratit na pocetak i pogledat P/S 10 drugih manje vise likvidnih turista. (preuzeto je sve s MD tako da ima nesto krivih podataka bas zbog revalorizirane imovine u prihodima ali uhvatit cete misao)
SLRS 1,31
ARNT 2,67
MAIS 2,76
HMST 2,83
PLAG 3,09
ILRA 3,10
RIVP 3,11
LRH 3,59
HUPZ 4,03
HIMR 4,13
TUHO 5,39
Dakle imamo prosjek gore navedenih 10 turista od P/S 3,47. Moje misljenje je da je ovoliki diskont apsurdan u odnosu na ostale u sektoru.
A sad uzmite EV/S. 🙂
Nije baš tako divno više, ha? 🙂
Na brzaka izračunato pa dozvoljavam da sam nešto krivo utipkavao al mi EV/EBITDA na ovu cijenu ispada oko 7,5
Vrlo neobična, štosna radijska reklama….
SOLARIS nudi predsezonske aranžmane…..u svom r….
Čini se da sezonu žele povećati na 6_9 mjeseci…..
🙂
tako sam i ja zavrsio jedne godine za 1.maj u koncentracionom kampu solarisa na 3 dana.. ispijao po 4-5 kava po 15 kuna dnevno od dosade, a zavaljali su me i za jedno uzasno dalmacijavino kastelet mislim da je bilo.. ogavan je to napitak bio, a kostao je 120 kuna..inace najjeftiniji u ponudi. mom rodji i njegovom klincu su uvalili i minigolf gusarski za 50 kuna (jedan stap, 2 su vec 100 kuna), dok je “dalmatinsko selo” bilo zatvoreno.. popio sam i pivu na gusarskom brodu. pizza nije bila losa u nekoj kakti konobi, al isto mnogo skupo sve u svemu.. gubitak novaca, zivaca i vremena. lijep je okolis i to.. ali nikad vise