Jučer 24 sata – tiskano izdanje
Jutarnji današnji
HRVATSKA APSOLUTNI HIT MEĐU SKANDINAVCIMA Pomama je tolika da bi ih ove godine na Jadran moglo doći 30 posto više
Objavljeno izvješće (još čekamo konsolidirano). Prema očekivanjima. Prihod povećan skoro 10%, dobit 56%.
Ja na ovoj dionici već par godina pokušavam odgonetnuti gdje je 80-100 mil kuna CASH-a godišnje. Ko da lova procuri negdje:).
Digne se kredit od 80-100 mil, i to ide u investicije, a GDJE JE CASH???
http://zse.hr/default.aspx?id=65764
Praralela sa Solarisom
ako uzmemo da preuzimanje ARNT ide po 325 to nam daje EV/EBITDA=10.5
Kada bi se islo u preuzimanje Solarisa vjerujem da bi bilo otprilike na istoj razini kao i ovo od ARNT.
A to nam onda daje cijenu od 1400.
http://zse.hr/default.aspx?id=65764
Praralela sa Solarisom
ako uzmemo da preuzimanje ARNT ide po 325 to nam daje EV/EBITDA=10.5
Kada bi se islo u preuzimanje Solarisa vjerujem da bi bilo otprilike na istoj razini kao i ovo od ARNT.
A to nam onda daje cijenu od 1400.
Vidite da se još pokušava skupiti što se da ispod 800 kn
Dobit 56 %, mislim da niti jedna tvrtka u HR, industrija nije napravila takav brutalan rast dobiti……..(bitno je da je dionica srušena za 3 % s tri dionice)
Bit će to sve nagrađeno, još malo strpljenja
Apsolutno netocno. Arnt isplacuje 30 mil kn upravljavka prava svake godine. Novi kupac moze sam upravljati svojom tvrtkom i ne isplacivat si to. Oduzmite solarisu 30 mil ebitda pa usporedite
Apsolutno netocno. Arnt isplacuje 30 mil kn upravljavka prava svake godine. Novi kupac moze sam upravljati svojom tvrtkom i ne isplacivat si to. Oduzmite solarisu 30 mil ebitda pa usporedite
Nitko ne govori da je ARNT losa firma, ali u mojim ucima upravo zbog toga nije bila u mojem portfelju. Smatram da je sad otklonjena prepreka za rast i da ce se sad pokazati njen puni potencijal.
I ne treba to SLRSu oduzimati nego ARNTu dodati.
Poanta moje usporedbe je ta da se vidi odokativno koliko ce biti cijena u slucaju preuzimanja Slrs-a
a ono ce doci u iducih nekoliko godina.
Nitko ne govori da je ARNT losa firma, ali u mojim ucima upravo zbog toga nije bila u mojem portfelju. Smatram da je sad otklonjena prepreka za rast i da ce se sad pokazati njen puni potencijal.
Poanta moje usporedbe je ta da se vidi odokativno koliko ce biti cijena u slucaju preuzimanja Slrs-a
[/quote]
Samo je vazno da baratate barem donekle tocnim podacima. Dakle arnt ima daleko manji ev/ebitda od onog kojeg vi navodite sa portala mojedionice
[/quote]
Samo je vazno da baratate barem donekle tocnim podacima. Dakle arnt ima daleko manji ev/ebitda od onog kojeg vi navodite sa portala mojedionice
[/quote]
Ne ja navodim onaj koji su imali do sad. Dali ce novi vlasnik to obracunavati po nizoj ili mozda visoj tarifi to neznamo, tu su fondovi pa ce vjerojatno ispregovarati nize upravljanje, ali to je buducnost a ja govorim kako je bilo do sad. Isto tako 325 nije cijena koju su oni platili GS nego manje tako da ako zelite ta vasa razlika od 30M se anulira sa nizom cijenom sta opet dovodi do 10.5.
Poanta da preuzimanja idu u rangu EV/Ebitda 10-13 a po tome solaris vrijedi puno vise nego je njegova trenutna cijena.