SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo nam konsolidiranog!

SLRS-fin2015-3Q-NotREV-K-HR

Svaka cast Solarisu!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

***tržište je odmah reagiralo na ovo sjajno izvješće kupnjom…10 dionica po asku

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Već duuugo bid-ask spred nije bio manji od 5kn.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@KressoM
siguran sam da dobar dio zasluga što se objavilo KFI pripada i tebi pa stoga zahvaljujem!

Koliko vidim ispada da je Vranjic (tj 62% Vranjica) za 9 mj ostvario 15 mil prihoda i 3 mil dobiti.

@KressoM

siguran sam da dobar dio zasluga što se objavilo KFI pripada i tebi pa stoga zahvaljujem!

Koliko vidim ispada da je Vranjic (tj 62% Vranjica) za 9 mj ostvario 15 mil prihoda i 3 mil dobiti.

Zbilja su se pokazali jako korektnima! Lijepo je da sada imamo i konsolidirano izvješće. Samo neka tako nastave i dalje!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Vranjica čak nešto i ruši EBITDA maržu jer po ovom izvješću oni imaju maržu 38% dok samo Solaris ima 45,5% no to nije tako bitno. Važnije je što sada neke pozicije u bilanci ipak imaju smisao i možemo vidjeti što se događa.
Kao prvo s obzirom na izvještaj sad vidimo da se u Vranjici investira i to od novca koje je tamo uložio Solaris pa možemo već slijedeće godine očekivati veći prihod i zaradu. Do sada nismo znali što se događa sa 48,6 mil financijske imovine. Povrat još naravno nije zadovoljavajući ali 26 mil kuna tamo je još u materialnoj imovini u pripremi što znači da od toga tek trebamo očekivati nekakav rezultat.
Prema mojoj procijeni ako je tih 26 mil bude u funkciji sljedeće godine možemo očekivati da prihod Vranjice naraste za 50% a time onda i zarada. Pošto su brojke male to ne izgleda puno ali kad pogledate da je prihod 2013 bio 7,8 mil, 2014 10,4 mil a ove već 15,3 mil onda vidimo kako to brzo napreduje.

U svakom slučaju Solaris na 800 kn je na oko 6,11 EV/EBITDA.
Prema ICapitalovoj analizi i usporedbi turista (u kojoj nema Solarisa) da bi Solaris dosegao medijan EV/EBITDA od 9,6 trebao bi narasti 100% !!

No ima tu još jedna zanimljivost. Kada bi vrednovali dionice koje tvrtka ima u trezoru po toj cijeni (1600 kn) tvrtki raste vrijednost za preko 100 mil kuna i kada bi se tvrtka odlučila da iste proda nekom fondu računica se mijenja jer se smanjuje dug pa bi cijena dionice morala biti 1850kn da bi dosegli 9,6 EV/EBITDA.

Više puta sam provjeravao računicu jer mi je neobično da cijena toliko odstupa od ostalih turista?

Nemoj misliti na m2!

nije striktno solaris, ali zapravo i jest – lalovčev harač novi. daliborpop, kakvo je vase videnje. da ce biti lose za dionice, bit će. ali tu ima vec prava sljedba katastrofičara tipa – odlazim, gasim račune, deru 40 posto preko godišnje porezne prijave itd. sama stopa od 12 posto je u europskim okvirima, ali način obračuna, plus pribrajanje kapitalne dobiti ukupnim godišniim prihodima, a za pretpostaviti je da većina ovdje nije na minimalvu, nego na nekim pristojnim plaćama, plus neuvažavanje i neprenosivost gubitka, to je barem zasada, makar pravilnika još nema, prilična svinjarija. znamo da su fundamenti uvijek fundamenti, ali znamo i da nelikvidnost zna ubiti svačiju vjeru i nestrpljenje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koliko sam ja razumio to se neće zbrajati sa ostalim prihodima i u poreznoj prijavi će se voditi odvojeno. Prijenos gubitka je svinjarija no nismo ni po tome iznimka, u nekim državama se zato vrlo aktivno trguje na neke datume. Imate izlaženja iz pozicija i ponovne ulaske da bi se realizirali gubici i slično.

Vidjet ćemo što će tu još biti. Nemamo ni Vladu, a kamoli pravilnik 😉

Nemoj misliti na m2!

Čak su i ovo uspjeli paničari srušiti.

Čak su i ovo uspjeli paničari srušiti.

Prilika ?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

24 sata

Terorizam promijenio turizam: Neki propali, a neki ‘poletjeli’ Broj turista u Tunisu pao je za čak dva milijuna. Razlog je teroristički napad na plaži. Zbog napada u Istanbulu i Ankari pada i interes za Tursku. Na nesreći ovih zemalja, neki će dobro profitirati…

40 posto manji interes za Tursku

I ostale muslimanske zemlje žrtve su terorizma jer turisti sele na lokacije koje smatraju sigurnijima. Sudbinu Tunisa i Egipta ovoga ljeta mogla bi doživjeti i Turska. Zbog nedavnih terorističkih napada u Istanbulu i Ankari, njemački turoperator TUI izvijestio je kako je broj rezervacija za tu zemlju pao za 40 posto.

I turski mediji priznali su pad – izvijestili su kako je broj turista u luksuznom rezortu Antalija prošli mjesec bio manji za 17 posto što predstavlja najlošiji turistički siječanj u proteklih 10 godina.

Neke zemlje s postale kolateralne žrtve burnih zbivanja u susjedstvu. Jedna od takvih je i Jordan:

– Kod nas nije bilo napada, ali broj turista iz Europe značajno nam se smanjio – rekao je jordanski ministar turizma Nayef al-Fayez.

Hoće li Hrvatska profitirati?

Od muslimanskih zemalja jedini porast bilježi Iran. Oni su praktički počeli od nule jer su europske turističke agencije, nakon ukidanja međunarodnih sanckija, počele nuditi putovanja i u tu zemlju.

Analitičari očekuju kako će od ovakve situacije ove godine najviše profitirati Grčka, Portugal, Španjolska, Hrvatska, Crna Gora…Ipak, navala turista na spomenute zemlje mogla bi dovesti do povećanja cijena u njima.

– Vlasnici hotela sada mogu naplatiti, primjerice, 55 umjesto 50 eura za sobu. Kupcima bi tako poručili: “uzmi ili ostavi, ako ti nećeš, ima onih koji hoće” – rekao je analitičar Olivier Petit.

Siguran sam da će ovo biti najbolja godina u povijesti turizma…..

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Menadžer iz Egipta

Na izdisaju smo, svi će turisti na jadran…..

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close