Jure će biti renoviran za sezonu 2016.
Ove godine je u potpunosti završen Andrija, išao je u 2. faze.
Marina je puna brodova (dosta i domaćih sa ŠI reg), ali mi djeluje malo zapušteno u odnosu na postavljeni visoki nivo svega ostalog u Solarisu.
Stoga vjerujem da će i ona doći na red. Trebalo bi je malo produbiti, ima mjesta za još gatova, u tom dijelu fali ostalih sadržaja…to je neko moje viđenje.
Rezultati su malo bolji nego prošle godine.
Amortizaciju su digli za 12,5 M kn, sa 35 M kn na 47,5 M kn i za taj je iznos veći gubitak. Netko tko gleda samo dobitak/gubitak je malo požurio s prodajom.
Što je SLRS napravio u zadnjih par godina i kako danas izgleda je dokaz da uprava zna što radi.
Lp
Izašao izvještaj 1H:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/SLRS-fin2015-1H-NotREV-N-HR.pdf
Svakako pročitati i bilješke uz bilancu i rdg (str. 7)
LOL, Kvartalno amortizacija veća 35,6% (6,2milje). Povećavaju stopu na 15%???[emo_smijeh]
Izračunajte sami EBITDA (ili kako još ne plaćaju porez dodajte to povećanje dobiti), a kome se ne da, djelomično se to vidi i iz operativnog cash flowa.
Kao što pišeu izvješću , očekivan rezultat, malo lošiji zbog amortizacije ali dobit samog kvartala je dobit a ista će biti izraženija u 3Q. Na bidu sam ako ima koji paničar…
Da, priznaju povećanje amortizacije na objekte za 40% (na 7%).
Pogledajte stope amortizacije na čvrste objekte ostalih turista [emo_namigusa]
Ovo vrijedi 1500 kn ali ima tajna amortizacijska vještina kako Gibo kaže 🙂
Za koju godinu ostat će bez imovine (sve će amortizirat) pa ćem ih kupim za 1 ćunu komplet[emo_novac]
Da, brižni 🙁
ma ovdje uvijek ista priča, nakon izvješća panično udaranje po bidu i onda svrbež tjemena kad se skuži da je ovo farsa i onda rast u narednim mjesecima.
Evo na brzinu sam usporedio neke od jačih turističkih dionica sa Solarisom koliko odvajaju za amortizaciju. Evo kolika je amortizacija bila za 2014. i kolika je za prvu polovicu 2015.
TUHO – za 2014. amortizacija je bila 22 M kn, a za pola 2015. je 12 M kn
HUPZ – za 2014. amortizacija je bila 35 M kn, a za pola 2015. je 19 M kn
ARNT – za 2014. amortizacija je bila 49 M kn, a za pola 2015. je 26 M kn
SLRS – za 2014. amortizacija je bila 95 M kn, a za pola 2015. je 48 M kn
PLAG – za 2014. amortizacija je bila 112 M kn, a za pola 2015. je 60 M kn
MAIS – za 2014. amortizacija je bila 135 M kn, a za pola 2015. je 66 M kn
Po amortizaciji je Solaris rame uz rame s najvećima.
Mislim da je svima sad jasno gdje odlazi dobit od Solarisa, prošle godine je Solaris imao ukupne prihode 275 M kn i amortizaciju od 95 M kn, više od trećine prihoda je otišlo u amortizaciju. (mislim da je to jedini slučaj na ZSE)
Da SLRS računa amortizaciju poput ostalih turističkih firmi, bio bi u velikom plusu tj. dobitku.
Lp
@ filip70
Pregled troska amortizacija ti je dobar.
Jos bi bolji bio kad bi u pregled dodao koliki su ukupni prihodi tih tvrtki i kolika je imovina (odnosno stopu amortizacije).