SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jure će biti renoviran za sezonu 2016.

Ove godine je u potpunosti završen Andrija, išao je u 2. faze.

Marina je puna brodova (dosta i domaćih sa ŠI reg), ali mi djeluje malo zapušteno u odnosu na postavljeni visoki nivo svega ostalog u Solarisu.
Stoga vjerujem da će i ona doći na red. Trebalo bi je malo produbiti, ima mjesta za još gatova, u tom dijelu fali ostalih sadržaja…to je neko moje viđenje.

Rezultati su malo bolji nego prošle godine.

Amortizaciju su digli za 12,5 M kn, sa 35 M kn na 47,5 M kn i za taj je iznos veći gubitak. Netko tko gleda samo dobitak/gubitak je malo požurio s prodajom.

Što je SLRS napravio u zadnjih par godina i kako danas izgleda je dokaz da uprava zna što radi.

Lp

Izašao izvještaj 1H:
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/SLRS-fin2015-1H-NotREV-N-HR.pdf

Svakako pročitati i bilješke uz bilancu i rdg (str. 7)

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

LOL, Kvartalno amortizacija veća 35,6% (6,2milje). Povećavaju stopu na 15%???[emo_smijeh]
Izračunajte sami EBITDA (ili kako još ne plaćaju porez dodajte to povećanje dobiti), a kome se ne da, djelomično se to vidi i iz operativnog cash flowa.

Kao što pišeu izvješću , očekivan rezultat, malo lošiji zbog amortizacije ali dobit samog kvartala je dobit a ista će biti izraženija u 3Q. Na bidu sam ako ima koji paničar…

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Da, priznaju povećanje amortizacije na objekte za 40% (na 7%).
Pogledajte stope amortizacije na čvrste objekte ostalih turista [emo_namigusa]

Ovo vrijedi 1500 kn ali ima tajna amortizacijska vještina kako Gibo kaže 🙂

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Za koju godinu ostat će bez imovine (sve će amortizirat) pa ćem ih kupim za 1 ćunu komplet[emo_novac]

Da, brižni 🙁

ma ovdje uvijek ista priča, nakon izvješća panično udaranje po bidu i onda svrbež tjemena kad se skuži da je ovo farsa i onda rast u narednim mjesecima.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Evo na brzinu sam usporedio neke od jačih turističkih dionica sa Solarisom koliko odvajaju za amortizaciju. Evo kolika je amortizacija bila za 2014. i kolika je za prvu polovicu 2015.

TUHO – za 2014. amortizacija je bila 22 M kn, a za pola 2015. je 12 M kn

HUPZ – za 2014. amortizacija je bila 35 M kn, a za pola 2015. je 19 M kn

ARNT – za 2014. amortizacija je bila 49 M kn, a za pola 2015. je 26 M kn

SLRS – za 2014. amortizacija je bila 95 M kn, a za pola 2015. je 48 M kn

PLAG – za 2014. amortizacija je bila 112 M kn, a za pola 2015. je 60 M kn

MAIS – za 2014. amortizacija je bila 135 M kn, a za pola 2015. je 66 M kn

Po amortizaciji je Solaris rame uz rame s najvećima.

Mislim da je svima sad jasno gdje odlazi dobit od Solarisa, prošle godine je Solaris imao ukupne prihode 275 M kn i amortizaciju od 95 M kn, više od trećine prihoda je otišlo u amortizaciju. (mislim da je to jedini slučaj na ZSE)

Da SLRS računa amortizaciju poput ostalih turističkih firmi, bio bi u velikom plusu tj. dobitku.

Lp

@ filip70
Pregled troska amortizacija ti je dobar.
Jos bi bolji bio kad bi u pregled dodao koliki su ukupni prihodi tih tvrtki i kolika je imovina (odnosno stopu amortizacije).

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

SLRS prihoduje dio amortizacije jer je revalorizirao imovinu. Po 1H to je cca 15 mil kuna.

Zašto Solaris ne konsolidira izvješće za Vranjicu ??

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close