SLRS (Solaris d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLRS (Solaris d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tesko se solarisova vanpansionska zarada moze gdje primjenit. Oko solarisa nema nista, sibenik je mozda za jedan dan otic, kao i nacionalni parkovi. A solaris vam jednostavno sve pruza, no sve se i placa. U cijelom solarisu postoje valjda 2 klupe koje se ne naplacuju. Cak se i hlad naplacuje, jer je drvece iza setnice i po travi ispod njega se ne smije gaziti.

@daliborop
što se tiče Vranjice, i tamo su navodno znatno podigli nivo usluge, krcati su turistima već odavno. Nisam bio ali mi rekoše da je to prekrasan kamp. Nimalo ne sumnjam da će opravdati uloženo.

@kanabis

da, sve se plaća – kao uostalom svugdje drugdje…ali se barem dobije adekvatna protuvrijednost za to. Nisam požalio nijedne lipe potrošene tamo.

Da to je samo na 20 EV/EBITDA

Bilo bi lijepo da se netko malo raspita o projektu Vranjice. To je za vrijednost tvrtke bitnije nego špekulacije o prodaji.

Čini mi se na stranicama da tu nije još nešto bitno napravljeno ili se varam?
Znamo da je Župan čuda napravio u segmentu na kojem se kod nas malo radi, a to je "vanpansionska potrošnja" u samom resortu, tako da možda i nije presudno gdje su došli sa obnovom kapaciteta, nego što u uspjeli napraviti da zaokruže svoj model poslovanja i ponude.

OK, to je 20 EV/EBITDA, ali i do 11 EV/EBITDA ima lijepog prostora za rast.

Što se Vranjice tiče, ne vjerujem da nisu ništa napravili. To nije u Županovom stilu.
Meni npr. ove mobilne kučice izgledaju skroz nove:
http://vranjica-belvedere.hr/mobilne-kucice/

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Da nema prijetnje istiskivanja malih bio bih u SLRS ali iskreno ovdje se bojim biti. p.s. firma je fantastična.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ovo mi je dugo bila najdraza dionica, te ovo nije nikakav napad. Ne moze se svaki ev ebitda isto gledati. Ovdje recimo imate dobru vanpansionsku zaradu, neki turisti imaju velike kampove, a neki cvrste objekte. Jadranka je dobar dio prihoda imala u trgovini, pa smo vidjeli kako je zavrsilo, odnosno sto se vrednovalo. Puno vise vrijedi jedna hotelska soba, nego 5kamp mjesta, a prihod im moze biti jednak.

Da nema prijetnje istiskivanja malih bio bih u SLRS ali iskreno ovdje se bojim biti. p.s. firma je fantastična.

Mislim da te opasnosti nema, ili je jako mala.
Za istiskivanje je potrebno 95% u temeljnom kapitalu.
Ako odbijemo trezorske Ugo grupa trenutno ima oko 90,7%.
Do 95% treba kupiti još oko 26.000 dionica.
S obzirom da nema ni jednog večeg dioničara osim CERP-a sa 1.872kom, mislim da nema opasnosti.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Vjerojatno nema. Ipak od kad sam prodao a prodao sam na ovoj razini nije puno otišla ni dole ni gore pa sam zadovoljan što sam imao priliku uložiti u nešto drugo. Odlična dionica koja dugo vremena miruje. Možda se uskoro nešto promijeni.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

…. od kad sam prodao a prodao sam na ovoj razini nije puno otišla ni dole ni gore ….. Možda se uskoro nešto promijeni.

Evo, čini se da se nešto promijenilo.
Danas lijepo prema gore.
Da li je to počelo “otključavanje vrijednosti”?

netko neumorno skuplja na ovim razinama 🙂 ..mislim da ima to potencijala > 1.000 kn u kraćem periodu

netko neumorno skuplja na ovim razinama 🙂 ..mislim da ima to potencijala > 1.000 kn u kraćem periodu

Iako se slažem da to vrijedi koliko kažeš, opet bi rađe da ovaj rasto ide malo polakše.

Ali kad nema prodavača…

Solaris će sljedeću sezonu dočekati s preuređenim hotelom Jure, u zadnje 3 godine su uredili Ivana i Niku. Svaki po cca. 380 soba u kategoriji 4*.

Za 2017/2018 se sprema mega investicija oko hotela Niko koji će u konačnici imati cca. 750 soba te hrpu atraktivnih sadržaja.

Kamp s valjda tisuću mobilnih kućicama i ‘čvrstim’ apartmanima je lijepo sređen.

Solaris ima i vlastitu marinu koja nije baš mala (cca. 3 ha odoka) te koja nije u potpunosti u funkciji. Vjerujem da će i ona uskoro doći na red.

Kad se završi investicijski ciklus u narednih par godina, Solaris će biti family resort bez premca na Jadranu.

Solaris će sljedeću sezonu dočekati s preuređenim hotelom Jure, u zadnje 3 godine su uredili Ivana i Niku. Svaki po cca. 380 soba u kategoriji 4*.

Za 2017/2018 se sprema mega investicija oko hotela Niko koji će u konačnici imati cca. 750 soba te hrpu atraktivnih sadržaja.

Kamp s valjda tisuću mobilnih kućicama i 'čvrstim' apartmanima je lijepo sređen.

Solaris ima i vlastitu marinu koja nije baš mala (cca. 3 ha odoka) te koja nije u potpunosti u funkciji. Vjerujem da će i ona uskoro doći na red.

Kad se završi investicijski ciklus u narednih par godina, Solaris će biti family resort bez premca na Jadranu.

@ skroznovi

Lijepo si to opisao. Nekoliko opaski/dodataka:

Pod “sljedeću sezonu” si mislio na ovu sada, koja traje?
Ivan ima 4 plus*. Svio ostali imaju 4*, osim Jakova koji ima 3.
I Hotel Andrija je renoviran u posljednje 3 godine u Solaris Dječji Hotel Andrija sa 4*.

Zašto misliš da marina “nije u potpunosti u funkciji”?

A što se tiče “family resort bez premca na Jadranu”, ja ni ne znam da li ima nešto slično Solarisu?

Solaris radi fenomenalne stvari, stalno investira, sređuje hotele i dodatne sadržaje …

New Report

Close