@ filip70
Vjerojatno je i ovih 100 na prodaji na 711kn njegovo.
Veseli me da su kupci ispod top10. (btw, čestitam, filipe, na kupnji)
Znači, distirbucija.
Kad sam već kod teme Ekspres tursa iz Čakovca, zanima me: Zašto ste tu
turističku agenciju blokirali sa cca 600.000 kuna duga PRIJE DOLASKA DJECE
NA EKSKUZIJU…?
Zar niste mogli obaviti taj smještaj, i nakon toga provesti ovrhu?
I koliko ste se do sada naplatili?
@ miami
O cemu ti to?
Danas u jutarnjem intervju sa predjesnokom uprave Valamar Riviere Željkom Kukurinom..
Iznio je zanimljive brojke o investicijama u turizmu u podizanje kvalitete smještaja.
Također je zanimljivo novinarevo pitanje U sektoru se priča da kupujete šibenski Solaris?
Odgovorio je kratko Ne.
Također je zanimljivo novinarevo pitanje U sektoru se priča da kupujete šibenski Solaris?
Odgovorio je kratko Ne.
Ništa to ne znači, npr. tako je Sanjin Šolić u velikom intervju za Globus 24.9.2013. demantirao prodaju Jadranke Rusima pa je 4.12.2013. prodana Rusima (nakon 2 mjeseca).
“Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira.“
Ne znam hoće li Solaris biti prodan Valamaru ni hoće li se ubrzo prodati al je dobro da se o tome počelo pričati i pisati jer će zbog toga doći u fokus investitora a povečanje likvidnost će rezultirati i realnijom cijenom na burzi.
Lp
@ filip70
Slažem se. Mislim da je to ipak znak da je Solaris na prodaju.
što mislite koja bi bila cijena po dionici za preuzimanje Solarisa?
prema http://www.mojedionice.com/dionica/SLRS-R-A
BVPS je 1.245,67 (1/15), nisu prezaduženi a prostora za revalorizaciju imaju itekako
Čisto sumnjam da bi Ugo grupa to prodala ispod 3.000 kn po dionici. Tko je bio tamo i to sve obišao zna o čemu pričam 😉
što mislite koja bi bila cijena po dionici za preuzimanje Solarisa?
prema http://www.mojedionice.com/dionica/SLRS-R-A
BVPS je 1.245,67 (1/15), nisu prezaduženi a prostora za revalorizaciju imaju itekako
Čisto sumnjam da bi Ugo grupa to prodala ispod 3.000 kn po dionici. Tko je bio tamo i to sve obišao zna o čemu pričam 😉
Bio sam tamo često. I svaki put se ugodno iznenadim s nečim novim.
U stvari se čudim onima koji ulažu u turističke kompanije, a ne posjete ih, vide kako to izgleda i kako rade, koliko imaju, hotela, soba, kampova, cijene, …
Naravno, i FI je obavezno pogledati.
Koliko se sječam svojedobno je Župan (večinski vlasnik) je svojednobno navodno dobivao 120mioUSD, ali nije dao, tražio 150mioUSD. Istina to je bilo prije krize, ali od tad je Solaris puno investirao, potpuno se renovirao, uredio plažu i okoliš, itd…
Cijenu koju navodiš od 3.000kn po dionici mi zvuči sjajno.
Ipak, evo par pokazatelja koje sam nedavno postao na drugoj temi, pa nisu baš po zadnjoj cijeni, ali mislim da može dati neki osječaj koliko bi SLRS mogao vrijediti:
SLRS-R-A
EV/EBITDA: 6,9
EBITDA marža: 50,16
P/B: 0,64
P/S: 1,75
Da to je samo na 20 EV/EBITDA
Bilo bi lijepo da se netko malo raspita o projektu Vranjice. To je za vrijednost tvrtke bitnije nego špekulacije o prodaji.
Čini mi se na stranicama da tu nije još nešto bitno napravljeno ili se varam?
Znamo da je Župan čuda napravio u segmentu na kojem se kod nas malo radi, a to je “vanpansionska potrošnja” u samom resortu, tako da možda i nije presudno gdje su došli sa obnovom kapaciteta, nego što u uspjeli napraviti da zaokruže svoj model poslovanja i ponude.