SLPF je povukao 300 000 vlastitih dionica pa se Auctoru i dugima povećao udio
i na mojdionice.com imaš novo stanje, ali nikako da mi ispadne 66,xx%. ili par% plus ili par % minus. isto kao i na medici!
Koja nova ulaganja?
Taj fond treba izlikvidirati.u cjelosti ili djelomično.
To bi bilo najbolje za dioničare.
A kako bi izgledala ta likvidacija? Kako ‘odjednom’ rijestiti pozicije koje ima SLPF? Vecina su nelikvidne dionice. Prema onome gdje je SLPF u TOP10 po trenutnim trzisnim cijenama imaju nekih 50 milijuna kn. Ostalo je ispod TOP10. Ne znam kako stoje s udjelima u snh alfabetima. Jesu to u jednom trenutku otpustili? Ili su samo ispod TOP10 u tim drustvima. Tu bi se prvo moglo nesto sliti nakon prodaje LRH.
Najveci udio je u CROS-P-A. A zatim SNBA gdje trenutno SLPF ima 24%. A vrijednost tog udjela je 9,62 milijuna kn. Jel to realno, ili ne… I tak, ima tu dosta potencijalno dobrih prica ali i rizika. Bez obzira na udar dozivljen od propasti Agrokora, a za koji vjerujem da je kumulativno imao veci efekt od cifre koju je netko naveo sa skupstine. E sad, pitanje je koje su namjere novog vlasnika. Koju će cijenu ponuditi i koliko ce skupiti.
Tu može biti dobra priča Slatinska, Medora, Hoteli Plat, Atlanska….
Malo progulajte novog vlasnika to je neka druga razina od postojeće vlasnice koja je uspješnija u modnom biznisu.
P.S. da je to vodio Dubravko Grgić sumnjam da bi izgubili puno na Agrokoru ili u sporu s državom, a rekao bi da je nova ekipa ipak sličnija njemu ….
Da, ATPL je jedna od vecih pozicija a u kojoj su ispali iz TOP10. 9 milijuna kn po stanju kolicine s pocetka mjeseca i danasnjom cijenom.
kako bilo, mislim da sam svojevremeno gledao diskont (P u odnosu na NAV) koji se kretao 25%-45% u ‘mršavim vremenima’
sad smo na 40-ak % (22 kn u odn. na 37 kn)
g. odvjetnik će se dobro nakrcati tko god da bude prodavao
naravno pitanje je i cijene zadnje kupnje ispod koje ne smije ponuda ići ali nekako sumnjam da je mnogo veća od trgovinske
Na ZSE je obavjest kako Auctor posredno otpusta 1.908.929 dionica SLPF-a, sto predstavlja 62.66%…
Odakle im toliko? Gledam SKDD, i nikako ne mogu dobiti tu kolicinu…
Sto krivo radim?
Vaš link …
Jel nam to slijedi nova skupstina?
… a financijska sredstva za provođenje ponude osigurana su u suradnji s financijskim partnerom JTPEG CROATIA INVESTMENTS a.s.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/i46x9fnz7VRQhm0NeU54pw==.pdf