INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SLPF je povukao 300 000 vlastitih dionica pa se Auctoru i dugima povećao udio

i na mojdionice.com imaš novo stanje, ali nikako da mi ispadne 66,xx%. ili par% plus ili par % minus. isto kao i na medici!

Možda imam ispod top 10 da imaju manje repo poslove s Erste,Slatinskom,Agramom i ostalima

Koja nova ulaganja?

Taj fond treba izlikvidirati.u cjelosti ili djelomično.
To bi bilo najbolje za dioničare.

A kako bi izgledala ta likvidacija? Kako ‘odjednom’ rijestiti pozicije koje ima SLPF? Vecina su nelikvidne dionice. Prema onome gdje je SLPF u TOP10 po trenutnim trzisnim cijenama imaju nekih 50 milijuna kn. Ostalo je ispod TOP10. Ne znam kako stoje s udjelima u snh alfabetima. Jesu to u jednom trenutku otpustili? Ili su samo ispod TOP10 u tim drustvima. Tu bi se prvo moglo nesto sliti nakon prodaje LRH.
Najveci udio je u CROS-P-A. A zatim SNBA gdje trenutno SLPF ima 24%. A vrijednost tog udjela je 9,62 milijuna kn. Jel to realno, ili ne… I tak, ima tu dosta potencijalno dobrih prica ali i rizika. Bez obzira na udar dozivljen od propasti Agrokora, a za koji vjerujem da je kumulativno imao veci efekt od cifre koju je netko naveo sa skupstine. E sad, pitanje je koje su namjere novog vlasnika. Koju će cijenu ponuditi i koliko ce skupiti.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Tu može biti dobra priča Slatinska, Medora, Hoteli Plat, Atlanska….
Malo progulajte novog vlasnika to je neka druga razina od postojeće vlasnice koja je uspješnija u modnom biznisu.
P.S. da je to vodio Dubravko Grgić sumnjam da bi izgubili puno na Agrokoru ili u sporu s državom, a rekao bi da je nova ekipa ipak sličnija njemu ….

Da, ATPL je jedna od vecih pozicija a u kojoj su ispali iz TOP10. 9 milijuna kn po stanju kolicine s pocetka mjeseca i danasnjom cijenom.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

kako bilo, mislim da sam svojevremeno gledao diskont (P u odnosu na NAV) koji se kretao 25%-45% u ‘mršavim vremenima’
sad smo na 40-ak % (22 kn u odn. na 37 kn)
g. odvjetnik će se dobro nakrcati tko god da bude prodavao
naravno pitanje je i cijene zadnje kupnje ispod koje ne smije ponuda ići ali nekako sumnjam da je mnogo veća od trgovinske

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/f0gDqk4FaJHM6vepIGIcUQ==.pdf

slijedi nam precesija

Na ZSE je obavjest kako Auctor posredno otpusta 1.908.929 dionica SLPF-a, sto predstavlja 62.66%…

Odakle im toliko? Gledam SKDD, i nikako ne mogu dobiti tu kolicinu…

Sto krivo radim?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Možda je ostatak koji se ne vidi ispod top 10 u nekim manjim repo poslovima.

Vaš link …
Jel nam to slijedi nova skupstina?

… a financijska sredstva za provođenje ponude osigurana su u suradnji s financijskim partnerom JTPEG CROATIA INVESTMENTS a.s.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/i46x9fnz7VRQhm0NeU54pw==.pdf

Iza svega stoji j&t bank.

New Report

Close