Sve tu piše…
meni ovdje smeta što nisu ništa transparentniji od jenog jdosa grgićevog.
Sve ovo je moglo biti predusretnuto jednim priopćenjem s njihove strane – izloženi smo prema Agrokoru toliko i toliko. Ostalo ne moraju uopće smpominjati, ali Agrokro bi mogli jer je ičito izvanredna situacija
Ovako lovimo u mutnom. Sama činjenica da imaju 33 milja nerealiziranih gubitaka na 30 09 govori da je jedan dio njihovog portfelja dobrano tropnuo. Što je to tropnulo, tu moja pamet staje.
Dakle, koliko vidim, iznos repo ugovora na 31.12.2016. je 18.654.233 kn a vrijednost kolaterala pri sadašnjima cijenama dionica je cca 50 mil kn, dakle i dalje 2,5x više…
Je, samo su kolaterali pali i do 90%. I pitanje je vrijede li više išta?
To treba sazvati skupštinu i dati prijedlog za likvidaciju.
Cijena je u posljednjih 6 mjeseci prepolovljena.
Jedini je problem što agrokorove dionice ne vrijede 50 milja, nego 0 kn. Dioničari više ne posjeduju Agrokor, Agrokor posjeduju vjerovnici.
To je i Roglić jučer rekao upitan za trgovanje dionicama – one vrijede 0 kn.
I opet velim – oni su investicijski fond, naravno da neće onkurenciji otkrivate sve, ali ovo je izvanredna siuacija, jedno priopćenje bi sve riješilo. Ali ne, svi se prave Englezi – nitko nema problema, svi imaju izazove. Nabijem ih u njihove izazove.
Na screenshotu koji je @ivan1902 stavio jasno se vidi u gornjoj tablici iznos i rok repo-transakcija gdje potrazuju sredstva. Svi ti dealovi su istekl i nebitni su jer konacno stanje vidimo iz agrokorovih proslotjednih tablica gdje jasno stoji da imaju samo 10 mil repo ugovora. Dakle nesto vise od 3 kn po dionici. BEZ OBZIRA KAKO VREDNOVALI AGROKOROVE DIONICE, MOZE I SA 0!!!
Plus 2.2 za obv koja je preko agenta povjerenika za sve imatelje obveznice po defaultu. Dakle worst case sa otpisima 100% za obje izlozenosti imamo 4 kn po dionici.
Donja tablica vidite adrs i podr npr kojih nema na mojedionice jer nisu top 10 pozicija a koje su u portfelju fonda.
Nema vise, sa lexom je sve doslo u default. Dakle sve je poznato i javno dostupno, drugo pitanje je to znati pronaci i povezati. Sigurno nisu prijavili manje potrazivanja (izlozenosti) nego sto imaju.
Nekako bi rekao i da ovi koji prodaju ne znaju bas sta rade. Pogotovo pbz mirovinac koji sam sebi puca u nogu i rusi cijenu 20-30% na poziciji vrijednoj 600-700k!?!?! Kad se sjetim da im dajem par tis svaki mjesec…
Jedno je povezivanje, drugo transparentnost – isto tako se može povezivati i n ajdos, pa ili ispravno ili krivo povezati.
Ne psotoji niti jedan razuman razlog sad nakon objave Tablica da Slpf ne da priopćenje i urbi et orbi objavi što i koliko potržuju. Pa jedan Kraš je to učinio, a Kraš nije investicijski fond.
Investicijski fond bi trebao investicijsku javnost tretirsati sa puno više pažnje. Moje skromno mišljenje. Gdje raste transparentnost, raste i cijena. Uzmit Arenaturist ili Sunce koncern – što viš priopćenja, to bolje svima.
Lako za SZAIF.
Al sto ćemo s Lipa-prometom i Auctorom doo, najvećim dioničarima?
Možda su oni u problemu? I vuku sve ostale u ponor?
Pa ne isplaćuje MDKA slučajno sad dividendu.
Pogledajte malo posljednje dostupne bilance tih društava. Čime se oni to bave da neki imaju i nekoliko stotina milijuna kuna sto dugotrajne, a sto kratkotrajne financijske imovine s jedne i s druge strane isto nekoliko stotina milijuna kuna obveza.
Mislim da se ne radi samo o udjelu u Medici odnosno SZAIF-u? Možda su i neki drugi poslici posrijedi?
Ja ne znam, pa ako tko zna da nam to malo pojasni.
To mirovinac koji ima rizicniju strategiju izlazi, a onaj s umjernom strategijom miruje?!
Na screenshotu koji je @ivan1902 stavio jasno se vidi u gornjoj tablici iznos i rok repo-transakcija gdje potrazuju sredstva. Svi ti dealovi su istekl i nebitni su jer konacno stanje vidimo iz agrokorovih proslotjednih tablica gdje jasno stoji da imaju samo 10 mil repo ugovora. Dakle nesto vise od 3 kn po dionici. BEZ OBZIRA KAKO VREDNOVALI AGROKOROVE DIONICE, MOZE I SA 0!!!
Plus 2.2 za obv koja je preko agenta povjerenika za sve imatelje obveznice po defaultu. Dakle worst case sa otpisima 100% za obje izlozenosti imamo 4 kn po dionici.
Donja tablica vidite adrs i podr npr kojih nema na mojedionice jer nisu top 10 pozicija a koje su u portfelju fonda.
Nema vise, sa lexom je sve doslo u default. Dakle sve je poznato i javno dostupno, drugo pitanje je to znati pronaci i povezati. Sigurno nisu prijavili manje potrazivanja (izlozenosti) nego sto imaju.
Nekako bi rekao i da ovi koji prodaju ne znaju bas sta rade. Pogotovo pbz mirovinac koji sam sebi puca u nogu i rusi cijenu 20-30% na poziciji vrijednoj 600-700k!?!?! Kad se sjetim da im dajem par tis svaki mjesec…
Cuj, nasi ljudi imaju nevjerovatan talent da se lijepe na gluposti i slijede fund managere koji godinama gube novac kao relevatne izvore da li kupiti ili prodati
Jedno je povezivanje, drugo transparentnost – isto tako se može povezivati i n ajdos, pa ili ispravno ili krivo povezati.
Ne psotoji niti jedan razuman razlog sad nakon objave Tablica da Slpf ne da priopćenje i urbi et orbi objavi što i koliko potržuju. Pa jedan Kraš je to učinio, a Kraš nije investicijski fond.
Investicijski fond bi trebao investicijsku javnost tretirsati sa puno više pažnje. Moje skromno mišljenje. Gdje raste transparentnost, raste i cijena. Uzmit Arenaturist ili Sunce koncern – što viš priopćenja, to bolje svima.
Vidjeli smo na primjerima agrokora i adrisa sto moze stajati iza izvjestaja za koje se anagazira od fotografa do dizajnera i ne znam sta sve ne kako bi sve izgledalo hoch.. Tako da se postavlja pitanje da li zelite nerevidirano ili revidirano lazirano???
Transaprentnost je, pogotovo kod nas, prilicno relativan pojam. Netko di da sve na izvolite pa ti nista nije jasno, netko ti da minimum ali ipak shvatis sve. Koliko ljudi je bjezalo recimo od Ostoje a smatralo agrokorove s milijardama jamstava i mjenicama blue chipovima? Sto puta sam to i prije pisao i objasnjavao, pogotovo na belju i zvijezdi to znaju oni koji sada broje 80% i vise gubitka.
Ali svatko upravlja sa svojim pa neka sam odluci gdje spava mirno. Vidite da nekim nikad dosta skole, sve se prodaje po bidu da se kupi ledo. Biasi su gadna stvar, pogotovo kad ih nisi svjestan