INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dok ne bude pomaka što se tiče presude što očekuješ
zna se koji je nav, zna se s kojim se diskontom formira cijena s obzirom na sastav portfelja slavonca

slijedi nam precesija

Nije li i Slavonski ZIF izložen Agrokoru kroz vlasništvo u Konzumu što mu je mislim daleko najveća pozicija koju drži?
Zar ne bi zbog toga ovdje trebala biti velika neizvjesnost što će s tim udjelom biti u budućnosti i koliko se vrednuje sada, a koliko uistinu vrijedi ili će vrijediti?

To ne vrijedi ništa. Ako su oni konačan vlasnik toga.

Ako. A naravno da nisu… Ali dok svi prodaju sve po bidu da bi skidali ledo s aska ne treba se očito ni ovdje čuditi neracionalnosti. Jedino mi nije jasno što se to promijenilo od petka do ponedjeljka (pa i danas) i što su to svi korigirali u svojim tablicama i projekcijama preko vikenda.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ako. A naravno da nisu… Ali dok svi prodaju sve po bidu da bi skidali ledo s aska ne treba se očito ni ovdje čuditi neracionalnosti. Jedino mi nije jasno što se to promijenilo od petka do ponedjeljka (pa i danas) i što su to svi korigirali u svojim tablicama i projekcijama preko vikenda.
[/quote]

Ovo mi je novo – znači li to da u 159 milja u dionicama i udjelima što iskazuje slpf nema Konzuma tj. nema ga jer su ga prodali ili ga nema jer ga nikad ni nisu imali.

Izvjesce inače za q3 je jako dobro, ali jako dobro j ei kod jdos – svi zaraduju, nitko nema problem sa agrokorom ni sa padajućim tržištem. Tako da mi nije jasno što je ovdje posrijedi – ili oni dosita tako dobro posluju ili oni to tako samo prikazuju.

Jer oni zaraduju trgujući dionicama, avidimo kakvo nam je tržište i gdje smo u usporedbi s početkom godine.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mislim da je iz objavljenih tablica jasno da je bila riječ o paničarenjui besmislenim prodajama kako bi se kupile agrokorove dionice.

Drugo, moram priznati da ima puno čudnih i nejasnih komentara od strane nove uprave, jedan primjer je i ovo za obveznicu gdje bi se oni trebali žaliti agentu izdanja.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Dva su pitanaj ovdje koja mene muče

!. Agrokor dionice u portfelju slpfa

2. Zajmovi plasirani od slpf prema agrokor tvrtkama

1. Ima li ili nema slpf jednu cetvrtinu svog portfelja u Konzumu. Ako ima i vrednuje ga po x, to treba prevrednovati na = kn.

2. Koliko zajmova je slpf plasiao agrokor tvrtkama. Po danasnjim tablicama to je svega 18 milj. . dakle 13 milja otpis

Ako stoji ovo što pišem, onda je slpf opravdano pao. Ako ne stoji, onda nije.

Gledao sam ove dugove od Agokor d.d.,te vidim da je SLPF prijavio 10 mil. kn potraživanja(valjda su zalog dionice Konzuma) koje ima u okiru repo ugovora, Ramljak nije priznao te 2 mil. kuna potraživanja koju Ramljak navodi da bi trebali tražiti od agenta izdanja(ova banka iz SAD – NY) te im ne priznaje.

Mislim da SLPF ne vodi dionice Konzuma u portfelju kao što prikazuje mojedionice(30-etak mil. kuna) odnosno da su otpisali potraživanja na osnovu tih repo ugovora. Ovo je moje mišljenje a sada kako se stvari knjiže te koliko je fer vrednovanje vidimo na primjeru konzuma, dakle uzeti sa rezervom.

Na mojedionice se ne vidi stanje portfelja SLPF koje ima napr. u Adrisu a imao je preko 30.000 komada ili udio u HT a imao je 15 000 komada prema revizorskom izvješću za 2015. Ima slpf udjele u nekim tvrtkama koje nisu na burzi pa se ne vidi(npr. Elektroda d.d.).

Obvezni mirovinski fondovi i njihovo ponašanje na burzi je tema o kojoj bi mogao napisati puno toga ali neću. PBZ CO OMF kategorija A /24 071/ prodao 250 komada SLPF te rušio cijenu kad se počelo trgovati “bivšim dionicama agrokora”(ledo) a zatim je prodao 200 komada u srijedu(stanje petak) znači po prosjeku 38 kuna a nije prodavao prije 7-8 mjeseci kad je bilo 30-etak kuna više po dionice/67 kn/.

Portfelj SLPF gubi na vrijednosti ako padaju dionice na ZSE, tako pada NAV ali imamo pad burze i rast gospodarstva tako da će vrijeme pokazati da li je portfelj kvalitetan odnosno tvrtke koje ima da li rezultatim prate rast gospodarstva. SLPF je prodao chromos agro(trezoru-dogovor) prije “Agrokor” tonidbe a vidim da je chromos izložen sa 60 mil. kn prema agrokoru sa potraživanjima, mjenicama i najmom centra a to je polovica prihoda chromosa, katastrofa.

Štednja je mudrost trošenja.

nino, ako sam vas dobro razumio

1. Konzum jest u portfelju slpf, ali ne kupljen na burzi u neko vrijem po xy kuna, nego preuzet s naslova repo ugovor a od 10 milja kn. Dakle, ako sve propadne, tj. ako nista ne dobije ni od ramljak ( anesto sitno valjda bu dobil kao i svi) i ako te dionice vrijede 0 kn ( avrijede 0 kn), slpf gubi uvrh glave 10 milja kn zajma plasiranog Agrokoru, ne gubi xy kn plaćenih z akupovinu dionica konzuma nekad prije na trzsitu

2. Medutim, mojedionice i dandans imaju ca 233 000 dionica konzuma pripisano dionicaru slpf. slpf na dan 31 12 2016 navodi samo 121 000 dionica konzma fer vriednosti 18 milja primljenih kao zalog za zajam od ca 6, 6 milje. Dakle dvostuko manje no na moje dionice. ako sad potrazuju 10 milja to bi znacilo da su nesto naplatili jer na dan 31 12 2016 bili su plasirali ca 18 milja prema raznim agrokor tvrtkama i primile dionice raznih agrokor tvrtki kao zalog

3. Koliko vidim, slpd ima i viadukt i tehniku tako da ni to nije dobro.

Summa summarum, mi uopće ne znamo sto oni imju od portfelja. oni sami to nigdje ne kazu, jedino nam ostaje onda mojedionice.

Ovo mi veom alici na jdos – svi znaju da je agram umocen, ali nitko nece da kaze. zasto jednsotavno ne izdaju priopćenej i kazu tako i tako stoji stvar. I mirna Bosna. Ovako je sve neizvjesno i cijena klizi. to moze odgovarati samo nekom insideru da lijepo kupi sve sto upadne u mrezu

Viadukt i Tehniku su odavno rijesili

Znaci kupujemo od omf-a…

slijedi nam precesija

Izgleda da je Slavonac usao u top 10 Jamnice. Je li njegova oznaka SZAIF ?

New Report

Close