Kad Konzum ode u stečaj, a mora otići jer druge mu nema, neto imovina Slavonskog fonda pasti će za 25%, a cijena njegove dionice za nešto više. Možda 30%.
Slavonac ima 266.300 dionica KNZM-R-A.
Auctor ima 256.499 dionica KNZM-R-A. Ako su i te dionice u vlasništvu Slavonca imovina mu pada za 50%.
ima li gdje na ovim stranicama top 10 pozicija od slpf. koliko vidim na mojedonice, konzum se vrednuje po 129 kn – zadnja cijena iz 2013, ukupno ca 34 milje. to onda ispada da konzum čini jednu četvrtinu dioničkog portfelja od slpf. je li to točno
Kad Konzum ode u stečaj, a mora otići jer druge mu nema, neto imovina Slavonskog fonda pasti će za 25%, a cijena njegove dionice za nešto više. Možda 30%.
Slavonac ima 266.300 dionica KNZM-R-A.
Auctor ima 256.499 dionica KNZM-R-A. Ako su i te dionice u vlasništvu Slavonca imovina mu pada za 50%.
ima li gdje na ovim stranicama top 10 pozicija od slpf. koliko vidim na mojedonice, konzum se vrednuje po 129 kn – zadnja cijena iz 2013, ukupno ca 34 milje. to onda ispada da konzum čini jednu četvrtinu dioničkog portfelja od slpf. je li to točno
[/quote]
Evo ga…
da, okruglo jedna četvrtina. kod konzuma nema sumnje – tu nema više ništa. kod drugih tvtki ima još kapitala pod pretpostavkom da jamstva budu dignuta.
Nadam se da ce ekipa iz slpf sudjelovati u novoj dokapitalizaciji ddjh i da nisu digli ruke od svega.
Sto izvodi ovaj s 2000 kom na 50 kn? Pojavi se pa nestane. Ionako je izvan dnevnog limita.
Sto izvodi ovaj s 2000 kom na 50 kn? Pojavi se pa nestane. Ionako je izvan dnevnog limita.
Koliko sam danas zraknuo imali smo i nalog od 4.500 komada na 45 kn, pričamo o prodaji
pa Serija, kako da Vam objasnim… odvrtite par stranica unazad, sve sam objašnjavao mjesecima prije nego je došlo do ovog urušavanja
samo je trebalo slušati starije
evo npr. ovako sam pisao 23.5.2017.:
pošto sam obrisan (jer sam rekao svoje mišljenje) evo da ga i argumentiram:
ustvrdio sam naime da će cijena još dolje, zašto?
empirijski gledano, diskont se zadnjih godina kreće u rasponu 25-45% (trž. cijena u odnosu na NAV), izuzev u nekoliko mjeseci, odmah poslije presude Županijskog, kada smo imali recimo na 31.12.2016. čak veću cijenu od neto imovine (69 kn / 64,74 kn)
sad smo još imali ovo s Agrokorom, što je cijene dionica dobrim dijelom kojih je vlasnik i SLPF srozalo, plus imali smo i isplatu izdašne rezerve dobiti
ako je 50-ak kn cijena oko koje se vrtimo zadnjih dana, to nam na posljednje objavljene podatke o NAV-u daje diskont od nekih 25%, dakle na gornjem rasponu (vidi gore!)
pa ga ja, IMHO, očekujem malčice niže
na zadnje objavljeni NAV (54,15 kn) i uz narečeni diskont (25-45%) cijena bi se trebala kretati u rasponu 40 kn pa sve do 30 kn
Zanimljivo iskrcavanje, ovih dana je burza stvarno za proučavanje psihologije
Gubi se strpljenje na dionicama za koje se ne očekuje kratkoročni skok, te se želi uskočiti na val Agrokora:-)…meni žao sta nemam cash da jos malo dokupim svoju perjanicu:-)
Zanimljivo iskrcavanje, ovih dana je burza stvarno za proučavanje psihologije
pa Value, jedan od bitnih stvari je i likvidnost, što je u vidu LEDOa stigla na tržište, pa kom milo ko pravo…
imamo katalizator (a bilo je i za očekivati, bar ja jesam) ovdje na SLPF ali i na drugim dionicama
nekom prilika, nekom panika!
Jasno da je likvidnost bitna, baš zato ovakav izlazak u nedostatku likvidnosti i preskakanje cijelog spreada nije prodavanje nego silovanje. Vidjeti ćemo uskoro koliko je to bilo opravdano.
Ovdje svakako prilika, mislim da će puno ljudi požaliti ovo preskakanje iz jednog vlakića (ne samo slpf) u drugi (ledo i ostale agrokorove). Pogotovo što nitko osim njih par iz tornja s povlaštenim informacijama ne zna gdje taj vlakić vozi, a niti koje su stanice. Strašno da 99% ljudi ne razumije da nisu neki ino fond koji ubaci par milijuna nečega u sto ovakvih priča pa ih realno baš briga ako neka propadne, pri čemu možda baš ovo bude takva pozicija. Dobar dio je vjerojatno iz DDJH vlakića pa želi što prije nadoknaditi gubitke.
Ali svatko svoje ulaže i svatko svoju crtu podvlači…