a pazi ovo, toč. E):
30/06/2016
NAV 85,02 kn po dionici / cijena ZSE 50,00 kn
30/06/2017
NAV 54,14 kn po dionici / cijena ZSE 48,02 kn
malo bi se trebali iskorigirati, zar ne?
A to je zbog presude, taj NAV sa današnjeg stajališta nije bas bio realan….
A to je zbog presude, taj NAV sa današnjeg stajališta nije bas bio realan….
hoćete na 30/06/2015?
NAV 71,83 po dionici / cijena ZSE 48,00 kn
Objavljen NAV.
Ovdje svi šute.
Sa pravom.
Dalo se u mjesec dana zaraditi na tržištu.
Fond nije zaradio ništa. Ako nije sitno i izgubio. Razočaravajuće. Iduće će godine dividenda biti golub na grani.
Pa to je elementarna matematika, oduzmeš dvije brojke i dobiješ treću, a ovaj dio oko kupnje, pa uvijek možete staviti nalog na 40-41kn i pričekati…
ovako je naš kolega forumaš napisao (odgovorio) 30.6.2017.
vrlo vizionarski, tek dva mjeseca kasnije, izgleda da je bio u pravu…
inače, osobno, mislim se postaviti i niže na kupnji
Auctor je prodao neki dan cca 500 komada.
Nije količina vrijedna spomena.
Ali nije lijepo vidjeti.
Kada u dane kada ide loše, netko od velikih dioničara proda papir, to nije lijepo vidjeti.
Nešto je i u povjerenju.
S obzirom na koliko imaju trebat će im 20-30 godina da izađu.
Možda je prodao da se pošalje poruka…
Na isti datum je i Erste skrbnički povećan na koji je već ranije Auctor stavljao svoje dionice, za okruglih 23.000 komada, od čega je tih 524 dionica sa računa Auctora a preostalih 22.476 Euro jezici koji su također već prije sudjelovali u takvim transakcijama. Vjerojatno vezano za neko financiranje (repo, iskup, lombard, nebitno…)
Osim ako vam nije čudno da su navedene transakcije baš na 01.06. i baš na 01.09., da rade baš sa Ersteom i PBZ-om kada se prolistaju bilješke svih uključenih društava, i da netko tko vrti stotine milijuna radi ovakve transakcije zbog 40-50 tisuća kuna (slažem se s vama da ne bi to bila lijepa poruka pa sigurno i oni to znaju).
ps. Čisto radi sebe, provjerite malo detaljnije ako već ulažete, sve je javno dostupno. Sudski registar i mojedionice
Hvala na info.
Ne ulažem ovdje.
Imam druge pickove sada.
Ali ovo što ste rekli, stvarno bi bilo neobično na takav neoprezan način poslati ružnu poruku zbog 500 kom iliti 25.000 kn.
Inače se u te njihove poslove ne kužim uopće.
Poštovani,
upalo malo danas… E sad da li sam napravio posao ? Jako mnogo enigmi ima ovdje…
U svakom slućaju zadržavam optimizam. Uostalom, sad već i da hoću rasprodati – ne mogu…
Naime, bida nema…
Srdačan pozdrav !
Možete se čuditi koliko hoćete ali ova dionica će duuugo vremena fluktuirati između 45-50 kuna
Ovo sam napisao prije devet mjeseci kad se trgovalo na oko 70 kuna i još tri mjeseca nakon copiranog posta. NAlazi se na 49. strani ove teme.
Mnogi, gotovo svi na forumu su popljuvali ovakvu izjavu.
Danas mi se čini da sam čak bio i malo preoptimističan.
Da ne bi bilo da imam nešto protiv slavonca općenito, napominjem da sam kroz 2016. godinu ostvario prinos na uloženo u slpf oko 50%