INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INSP (Inspirio ZAIF d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

31.12.2016. 64,744
31.01.2017. 66,5886
28.02.2017. 71,6205
31.03.2017. 66,7365
30.04.2017. 62,1252
31.05.2017. 53,6694 + isplata 7 kn = 60,6694

Dakle, zajedno sa isplatom ova godina je -6,29% što nije ni loše s obzirom da ih većina percipira kao da su oni Agrokor. A SLPF je isto kao JDOS isplatio dioničare iako su baš njih dvoje bili daleko najveći kada su u pitanju REPO kombinacije. Naravno da kompanija vrijedi manje nakon isplate ali nema razloga za nikakve uzbune po meni.

Da li je možda netko iskopao oko Metroneta nešto više, već sam pisao ranije da mi se čini da tu nije sve isplaćeno i da fond treba dobiti još novaca od te transakcije, jednostavno je prevelika razlika između onoga što su držali i onoga što su dobili.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@ accountant 31.05.2017.
——————–da, Value, sve to stoji!
ali isto tako neki neuki prolaznik, koji svrati danas na ovu stranicu, može biti u zabludi
jer po iznosu gotovine na računu (21,051 mil. kn) vidi se da su spremili keš za isplatu onih 7 kn a dionici, te će nakon isplate NAV pasti na cca 55 kn, te uz min. diskont s kojim ja osobno računam, dolazim do trž. cijene od nešto preko 41 kn
pa ću se shodno tome na tu cijenu i postaviti s nalozima—————-
Izgleda da je kolega accountant bio posve u pravu.

Pa to je elementarna matematika, oduzmeš dvije brojke i dobiješ treću, a ovaj dio oko kupnje, pa uvijek možete staviti nalog na 40-41kn i pričekati…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

31.12.2016. 64,744
31.01.2017. 66,5886
28.02.2017. 71,6205
31.03.2017. 66,7365
30.04.2017. 62,1252
31.05.2017. 53,6694 + isplata 7 kn = 60,6694

Dakle, zajedno sa isplatom ova godina je -6,29% što nije ni loše s obzirom da ih većina percipira kao da su oni Agrokor. A SLPF je isto kao JDOS isplatio dioničare iako su baš njih dvoje bili daleko najveći kada su u pitanju REPO kombinacije. Naravno da kompanija vrijedi manje nakon isplate ali nema razloga za nikakve uzbune po meni.

Prošle godine je na 31.05. NAV bio 91,2782. Tu je bilo uključeno oko 23 kn potraživanja po presudi koja je u međuvremenu ukinuta, te kad to odbijemo dođemo do NAV-a od 68 kn. Ako na zadnji NAV od 53,6694 dodamo dvije isplaćene dividende od 6 i 7 kn dođemo do 66,6694 kn. Ako nešto nisam pogrešno zbrojio/oduzeo, ispada da je uprava u godinu dana umanjila vrijednost imovine za 2%. To je vrlo loš rezultat kad se uzme u obzir koliko se moglo zaraditi na domaćem tržištu u proteklih 12 mjeseci.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Pa to je elementarna matematika, oduzmeš dvije brojke i dobiješ treću, a ovaj dio oko kupnje, pa uvijek možete staviti nalog na 40-41kn i pričekati…

pa ja bih osobno VOLIO da cijena dođe na tih 41 kn, no kasnije sam napisao da je ovo dobra dionica i vrag će ga znati da li ćemo je gledati na tim razinama
mr. Market je velik i trom i nikad ne znaš gdje će jednom kad krene
čisto empirijski gledano uvijek se Slavonac tržio s nekim diskontom, a sada, kad je opet pristuna neizvjesnost oko spora s državom, razloga za korekciju ima
eh sad kud će i koliko? ne znam
ako ste shvatili po pisanju kad je sjela isplata iz rezervi na tekući, ponosni sam vlasnik dionica
i da bih VOLIO kupiti po 41 kn – VOLIO BIH!

Kupci zasto vas nema? Bid je tanašan

konačno je (nadam se) krenulo prema 45 kn, netko zbrojio 2+2
naravno da želim dokupiti po 4x,xx
zato i ovakav post

Kad bi se želje računale, i krave bi letile !
No….. gledam njihov portfelj, nesretnici su i u top 10 Zagrebačke burze ???
Na Vijaduktu su kratki, gledajući kada su izašli.
Konzum je sreća na dugom štapu. Dionica Slatinske se cjenovno urušila na manje od polovine ATH…..Crobex je pao sa 2200 na 1845….. a Slavonac je dionički fond…Ne mislim da će idući NAV biti veći od prethodne 52 kn.
Ako neće biti i manji. Svi smo platili cijenu za Todorića.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/cghGLHwNVuc0zCNrQUz68g==.pdf

slijedi nam precesija

Sve u svemu ok izvješće, poretpostavljam da je ova vrijednost od -34 mil kn udio u Konzumu koji je sveden na nulu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Koliko je NAV za lipanj ?
Ne mogu sa mobitela otvoriti obavijest. Help please.

54,14kn

New Report

Close