Slovenci bi našu poreznu disciplinu i fiskalizaciju

Naslovnica Forum Komentari članaka Slovenci bi našu poreznu disciplinu i fiskalizaciju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Potezi Slavka Linića u Hrvatskoj nailaze na silne otpore, a kako bi tek jaki bili otpori u Sloveniji, može se samo zamisliti!
Naime, Slovenija je izuzetno malo privatizirala nekadašnjih društvenih poduzeća, a i to što je napravila su kuponizirana vlasništva. Upravo ta kuponizirana vlasništva omogućila su paradržavnim fondovima, kako se nazivaju SOD i KAD, političko uhljebavanje trećeg i četvrtog političkog ešalona( bijelih ovratnika- kako ih naziva sociologija).Ti i takovi bijeli ovratnici, uglavnom se umrežavaju u političkim paradržavnim fondovima i političkim parastrankama koje upravljaju Slovenijom. Neprikosnoveni politički lider tih i takovih fondova i stranaka te tih i takovih bijelih ovratnika je Milan Kučan. Odmah oko njega su i lijevi i desni intelektualci, koji su svi redom otjerali i izbrisali sa političke scene u Sloveniji inače nekada dobro ukorijenjenu liberalno demokratsku političku strukturu. Naravno da je tomu pomogla i apstinencija i politički bojkot liberalno demokratskih političara, koji su prešli u tkz. Plave ovratnike.
Tako da je samo iluzija i bacanje prašine u oči slovenskim građankama i građanima, kako će Slovenija po uzoru na Slavka Linića povući iste ili slične poteze!!
Niti Slavko Linić ništa ne bi mogao napraviti da nije dobio mandat za takovo što i političku podršku. Otpori tome su očekivani i ništa ne iznenađuju. Ono što iznenađuje su otpori unutar koalicije na koje Slavko Linić nailazi!!!!
p.s. U Hrvatskoj nikada nije niti zaživjela liberalno demokratska opcija, a ona nije niti malo prisutna kod HNS iako si on tu opciju svojata!!!

U Hrvatskoj je Linić prevelikim porezima uništio Realni sektor , tvrtke i obrte .
U Javnom sektoru je još uvijek jako dobro .

.

Mencinger: Ekonomska politika Bruxellesa Europu vodi u rasulo

.

New Report

Close