SLDM (Slobodna Dalmacija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SLDM (Slobodna Dalmacija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE
članak 16.stavak 4.

Ako ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički nisu u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze stekli dionice s pravom glasa ili kada se ne može utvrditi po kojoj cijeni su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice ciljanog društva na temelju kojeg stjecanja je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, cijena u ponudi ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na uređenom tržištu izračunate na način iz stavka 3. ovog članka, odnosno ako se dionicama ciljanog društva trgovalo manje od 1/3 trgovinskih dana unutar zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje,cijene utvrđene elaboratom iz članka 22. stavka 3. točke 9. ovoga Zakona.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

članak 22. stavak 3. točka 9.

9.elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice ciljanog društva, revidiran od strane neovisnog ovlaštenog revizora, ako se dionicom ciljanog društva trgovalo u manje od 1/3 trgovinskih dana unutar razdoblja iz članka 16.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

članak 22. stavak 5.

(5) U elaboratu o procjeni fer vrijednost dionice ciljanog društva iz stavka 3. točke 9. članka 22. potrebno je navesti:
– primjenom kojih metoda je određena fer vrijednost dionice ciljanog društva, pri čemu primijenjene metode moraju biti temeljene na međunarodno priznatim standardima za procjenu vrijednosti i uobičajeno se koristiti između sudionika tržišta u određivanju vrijednosti dionica.
– detaljno obrazloženje usvojenih metoda procjene i svih važnih pretpostavki koje su korištene u primjeni istih
– iz kojih razloga je primjena tih metoda primjerena
– ako je primijenjeno više metoda, do koje bi se fer vrijednosti dionice ciljanog društva došlo primjenom pojedine metode, te koji je značaj dan pojedinim metodama za utvrđivanje predložene fer vrijednosti dionice ciljanog društva
Fer vrijednost dionice ciljanog društva procjenjuje se na dan nastanka obveze objavljivanje ponude za preuzimanje ili na dan javne objave poziva potencijalnim ulagateljima od strane tijela ovlaštenog sukladno odredbama propisa koji uređuje upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, a u slučaju iz članka 16. stavak 6. ovoga Zakona i na dan podnošenja zahtjeva.

da me krivo ne shvatiš, nemam ja ništa protiv stotke 😉

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

kod kaštelanskih staklenika prihvatljiva cijena je oko 5000 kuna, zasad, a uskoro možda prihvatljiva cijena bude i na višem nivou…čeka se 7.000

kolika je prihvatljiva cijena kod slobodne dalmacije ? ….čeka se 70

plaća se 5.000 …………… očekuje se 7.000

plaća se ??? …………… očekuje se 70

Ja sad ne razumijem hoce li bit cijena u preuzimanju 70 ili 100. To je ipak razlika od 50% u cijeni. Takodjer me interesira koliko godina je potrebno da se ta ponuda objavi? Ovo je trebalo bit 70 prije 5 godina,a sad je 17. Da li je ovo prilika za ulaz ili je bolja prilika bila prije 5 godina??

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

“Takodjer me interesira koliko godina je potrebno da se ta ponuda objavi?”

Kolega pogledajte datume obaveze ponuda koje je nalozila HANFA a nisu nikad dane…tvrtke za koje su obaveze vrijedile..i kako su zavrsile ..Iz toga ce vam bit jasno koja je “snaga” HANFE i njenih odluka.

http://www.hanfa.hr/HR/nav/242/neobjavljene-ponude-za-preuzimanje.html

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Frenki uvijek ce biti veca cijena. Treba nadodat kamate

Aaaa ok imas pravo nisam znao da je dotore vec ukalkulirao kamatu. Onda se ovo isplati kupovat po ovim cijenama. Jedino je problem sta se ne moze skupit veca kolicina ove Slobodanke.

Čime se ono Hanžeković bavi. Mislite da imate šanse protiv njega, njegovih mogućnosti te lobija na sudovima. Hrvatsko sudstvo je nezavisno [emo_smijeh].
Jedino iz ove odluke HANFE se može iščitati da se je Hanžeković nekom zamjerio.

Znači, još uvijek postoji vrsta forumaša (koja izgleda ipak nikada neće odumrijeti 🙂 , nepopravljivih optimista, koji vjeruju u Rješenja HANFA-e i pravnu državu u slučajevima kada moćnici sa debelim zaleđem ne žele dati javnu ponudu. Ne bih ništa rekao da takvih primjera već nije bilo (hint: Todorić), ali hajde, lijepo je i vidjeti da se neko i nada tome, nada je plemenita emocija 🙂

Sve te mocnike nas doktor pojede za dorucak.

Zanimljiv je i nedostatak bilo kakve vijesti na poslovni.hr , navodno specijaliziranom za poslovne vijesti 🙂 Ništa, zero, nula bodova. Inače uredno bude, nekakava prikaz, barem šturi, odluka koje nisu tehničke ili proceduralne naravi. Zaboravili objaviti

New Report

Close