… 10 dionica Podravke, šest Atlantic grupe i četiri Dalekovoda…[emo_naivan]
Pošteni ljudi, zato i jesu u HNS-u i drugim mafijaškim organizacijama!
Ja mislim da se ovo ne bi smjelo ovako javno objavljivati. Ovo mi sad lici kao poziv lopovima.
Duznosnici bi trebali prijavljivati sto imaju prije stupanja na duznost (i kod odstupanja), ali u to bi po meni uvid smjelo imati samo drzavno odvjetnistvo, sud i jos mozda uski krug ljudi.
Ovo povlacenje po tisku i komentari pojedinih novinara su obicno izivljavanje nad tim ljudiima.
@K-PAX – jadni ljudi, baš suosjećamo sa tim sveprisutnim društvenim štetočinama! [emo_plazi]
Ja te ljude ne znam.
Govorim principijelno.
Takodjer (zato sto ih ne poznajem) ne zelim a priori oznaciti ih lopovima, stetocinama i dr.
Takav jalni pristup, koji svakoga koji nesto uspije stvoriti, ustedjeti, izgraditi, proglasi lopovom, stetocinom i dr. nas je i doveo ovdje gdje jesmo.
Zašto političari vole uređivati trgove, graditi fontane, mostove i druge kapitalne investicije, pa čak i u recesiji? Prvi je razlog trivijalan. Svi vole rezati vrpce, do kojih su došli gacajući kroz blato ili pužući preko ledenjaka. Tako je najlakše ostaviti dojam da nešto radite, ako za sobom ostavite kakav kip, terme za golubove ili tunel, jer ljudi sigurno neće primijetiti ‘poboljšanu investicijsku klimu’ ili ‘strukturne reforme’. Gradnja velebnih zdanja ujedno je i jedina alternativa ako ne možete provesti strukturne reforme zbog nekog razloga izvan svog dohvata. Drugi razlog jest taj što su javne investicije plodno tlo za korupciju velikih razmjera. Preplaćivanje javnih investicija daje političarima priliku za ekstrakciju renti, i to na način da svoju rentu jednostavno dodaju na trošak investicije (ili na narodnu, uzmu pinku). Takve investicije, koje se često čine suvišnima, zovemo ‘bijeli slonovi’ (eng. white elephants) i pork-barrel javna potrošnja kojom političari kupuju glasove u svom okrugu. Štoviše, u slučajevima relativno slabe kontrole korupcije (kao kod nas) ovakav način ekstrakcija renti (nasuprot direktnog primanja novca) dozvoljava određenoj političkoj opciji(ili osobi) da neograničeno ostaje na vlasti, a nije diktator.
750 000 neurona i nije neka lova, da se to uštediti s hrvatskim plaćama….
piše da čovjek zarađuje 230k neto godišnje i neka mu supruga zarađuje samo pola od toga to je 350k godišnje, ako nisu ovisnici o luksuzu i ako su im mirna starost i njihova djeca ako ih imaju važniji od statusnih simbola onda sigurno mogu svake godine staviti 150-200k na stranu. šta bi trebali sve zapiti i proku*vati samo da ih zavidnici ne uzimaju na zub? tko ima toliku plaću i još ženu s dobrim primanjima i u godinama je ovog gospodina a nije bar toliko uštedio fakat je financijski inkontinentan.