Shell kreće u potragu za naftom u BiH

Naslovnica Forum Komentari članaka Shell kreće u potragu za naftom u BiH

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ako nađu naftu, Bosna će biti Katar.

700 000 000 bucksa se ne ulaže na temelju rekla-kazala, očito da su Shellovi stručnjaci na tragu senzacionalnom otkriču bušotine.

budu oni pokupili i našu naftu sekundarnom metodom

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Austrijski profesor geologije Siegfried Tischler tvrdi da BiH leži na čak 2,5 milijardi barela nafte. On se poziva na istraživanja američke kompanije “Emaco” s početka devedesetih godina koja su rađena u blizini Drežnice i Tuzle.

Rekao nam je da je o količinama nafte u našoj zemlji čuo od američkih novinara u Venecueli tijekom jedne posjete 1999. godine te tvrdi, također, da se nafta nalazi bezmalo svuda.

– Gdje je god do sada bušeno dovoljno duboko, pronađena je nafta. Umjetnost eksploatacije nema praktično nikakve veze sa znnošću. Radi se o sreći, intuiciji i iskustvu. Nemam dokumeneta o nafti u BiH, ali na jednoj detaljnoj karti student prve godine geologije može vam reći gdje ima nafte i napraviti program bušenja. Rado bih došao i pokazao vam na što mislim, kaže,Tischler za sarjevski Dnevni avaz, dodajući da na svijetu postoji još mnogo zaliha nafte te da je njena cijena samo manipulacija i histerija.

Tischler je doktorirao 1977. godine, trenutno radi kao gostujući profesor na svučilištu u Grazu i sveučilištu RIAU u Indoneziji, a protivnik je fosilne teorije o nastanku nafte.

Nakon što je doktorirao, radio je na pet kontinenata kao znanstvenik, univerzitetski predavač, direktor rudnika te kao istraživač minerala. Ima četiri bloga na kojima piše o etici u znanosti, te o demokraciji, a piše i za magazin “Nexus”, čija su tematika nove znanosti.

New Report

Close