SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
74,36
18.889
254
70,00
75,50
8,76%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Koliko su uližili u trg. centaru Mostaru……kako ide povrat investicije?

Imao sam priliku spavati u hotelu Mepas.
Ciste 4 zvjezdice. Hotel u rangu Hiltona.
Tako je i Saponia poput Hiltona, zaradi Mcap u 6g. a neki pisu nebuloze. Slijedi skok do 330kn i ako istu probije 385kn.
Lijepo sam rekao u veljaci na 420kn.

@filip70

Vidiš kako čovjek koji nezna prihvatiti činjenice, odjednom više ne iskazuje brojke u svojim postovima, nego krene bla bla bla bla bla….

sretno, vidimo se uskoro na ovoj poziciji

Bit ce sve Ok sa SAPN samo moraju pokazati preokret u poslovanju i rezultate…

da, umjesgto dobiti trebajjju napraviti preokrret u gubitak

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]
Ha ha..ova je dobra

Oreskovicu

Uz tebe veliki genijalce sam puno toga naucio o vrednovanju firmi, evo sto si me naucio:

1. Dobit je nebitna i trebalo bi je izbaciti iz financijskih izvjestaja. Sapiniji i da ima dobit od 100M kn ili 5M kn je potpuno isto, za vrednovanje potpuno nebitno. Dobit je nebitna i kod vrednovanja u svijetu.
2. Dug i agrokor je nesto najgore sto se dogodilo saponiji, i taj dug treba navoditi jos100 godina u svakom postu na ovoj temi.
3.HT je najpodcjenjenija dionica kako na ZSE tako i u svijetu, treba prodati kako Saponiju tako i druge dionice i natrpat se HT-om, zaradit ogromnih 10 do 15% u sljedecih 5 godina i u penziju.

Nije ni cudo da je ZSE po prometu i vrednovanju firmi na samom vrhu na svijetu kada imamo takve genijallce poput Oreskovica. Svaka ti cast veliki znalce.

Ovo me podsjeca na jos jednog velikog svjetskog znalca, Grunfa iz Alan Forda, isto veliki strucnjak za vrednovanje firmi.

@filip70

Daleko sam ja od velikog znalca…a ti si jos barem toliko dalje od mene….pa ti se zapetljavas stalno, i nikako da se otpetljas…..da, dobit je nebitna, niti jedno drustvo u svijetu nikada nije prodano/preuzeto po dobiti….ebitda i ev/ebitda su bitni….

3. nemoj preokretati moje riječi, Auhr je najpodcjenjenija…opet izvrces cinjenice, sad si ko 99% novinara

meni je trenutno 50% portfelja vani, i jos vise ce biti uskoro jer ZSE nema vise prilika, a EM nece dobiti boost u slijedecem desetljecu kao sto je bilo 2005-2008….jer u ovom ciklusu je sve USA i Kina

drzi se ti mog portfelja i budi miran i ponizan….

Auhr
Jd.com
Oxy
Atln

[/quote]

5 godina stagnacije u najvecem i najduljem bull marketu u povijesti….pametnom dosta…..i da, gleda se EBITDA

Pa stagnirao je i Kras pa su se za njega “potukli.”

To sto firma stagnira je znak da se u nekom trenutku moze krenuti u dezinvestiranje i/ili prodaju dijelova sto može biti driver da se pokaze stvarna vrijednost koja je i do nekoliko puta veća od trenutne cijene.

Kljucna stvar su brendovi i njihova snaga. O tome značajno ovise i budući poslovni rezultati. Ovise i o brojnim drugim stvarima i parametrima, al brend je ovdje po mojem misljenju ključni driver.

@one

To se slazem…Kras stagnira zbog jako lose Uprave….to je ona omiljena, vrhunska kompanija/brendovi a losa Uprava…to je uvidio i gospodin, samo nije uspio…

@filip70

Daleko sam ja od velikog znalca…a ti si jos barem toliko dalje od mene….pa ti se zapetljavas stalno, i nikako da se otpetljas…..da, dobit je nebitna, niti jedno drustvo u svijetu nikada nije prodano/preuzeto po dobiti….ebitda i ev/ebitda su bitni….

Ma ja s tobom me mogu stati u istu knjigu, ti si jedan veliki strucnjak svjetskih razmjera…

Ma dobit Saponije je potpuno nebitna i trebalo bi je izbaciti iz financijskih izvjestaja.
Mogli bi raspisati referendum pod nazivom: izbacimo nebitnu dobit iz financijskih izvjestaja Saponije jer je potpuno bezvrijedna u vrednovanju firmi.

@filip70

budemo uskoro mozda u istoj poziciji, samo moja ce biti max 10% portfelja…..referendum, znao sam da si politicar😜

New Report

Close