SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 12:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Koje su ovo igrarije, netko napiše želju "ići će cijena tamo i tamo" i onda se krene s rušenjem bez obzira na neosnovanost bilo čega.
Pa ovo je možda najpodcjenjenija dionica na Zse, a neki bi htjeli još jeftinije??
Ne znam samo tko prodaje, jer te dionice sigurno nisu njegove da ih daje po ovim cijenama.

prodaju ti mali(90% njih) koji su mislili da ce zaraditi 100-200% u mjesec dana i koji su se ukrcali na 300+ cijeni i sad su u strahu….inace u apsolutnom iznosu kod njih to ti je izmedu 5000-10.000 kn po poziciji…

uvijek ti je isto, al uvijek, vani sam skuzio da je jos gore nego kod nas

Kazes Oreskovicu da se nista nije dogodilo sa Saponiom u 5 godina.

Ajmo pogledati:

2014.
Dobit 9M kn
Dug 700M kn

2019.
Dobit 35M kn
Dug 530M kn

U 5 godina su 4 puta povecali dobit i za 170M kn smanjili dug.

Daj molim te procitaj neke knjige o osnovama ulaganja i financijskim pokazateljima jer je tvoje neznanje strasno.
Moj ozbiljni savjet, uci, uci, uci…

Lp

Oreskovicu

Posto te povecanje dobiti od 4 puta u 5 godina u SAPN nije zadovoljilo, namece se samo jedno pitanje:

Koliko su tvoje najpodcjenjenije dionice na ZSE-u Ht, Auhr i Lrhc povecale dobit u zadnjih 5 godina?

Stvarno moras puno uciti, ispadas zbog neznanja smijesan.

Lp

@filip70

Inače kod svih preuzimanja i određivanja valuacija kompanija se gleda DOBIT?, daj mi reci molim te u kojem je to svijetu?, nađi mi jednu tvrku u zadnjih 15 godina kojoj je valuacija određena prema NETO DOBITI

i ja sam smješan, pa dragi ti ne znaš što pričaš….što se tiče duga isključi Agrokor i tu su negdje, ni to nisu popravili u 5 godina….da ništa se nije dogodilo u 5 godina i to su činjenice!!!!

pa samo se zakopavaš, sve dublje i dublje….

Valuacije kazu da je firma podcijenjena i tko god tvrdi drugacije ne zna citati izvjesca i raditi valuacije firmi.

Imam Sapononiju, i mislim da se mora nesto poduzet po pitanju pada prihoda.
Pad je mal ali je ipak pad i uz neke druge stvari uzrokuje to da se dionica trzi po PE 5, 6 a ne po PE 10, 15.
Saponija ima dobre proizvode i mislim da se trend pada prihida moze okrenuti i onda se nadam da ce se trziti po PE 10-15.

U USA postoji jedan investicijski pojam “back to the meme”, ili nesto tako, a oznacava to da dionica prije ili kasnije dode na prave valuacije, odnosno na fer vrijednost, bila ona precijenjenan ili podcijenjena pa tako vjerujem da ce i Saponija doci na fer vrijednovanje.

Inace mislim da ako se vec gleda profitabilnost firme onda treba gledat i EBIT i EBITDA i neto dobit i CF u kompletu pa izvuci zakljucke o profitabilnosti firme.

Za EBITDA cesto ironicno kazu Earning Before Bad Stuff.

Saponija ima takvu neto dobit potkrijepljenu i sa FCF.

Vidjeti cemo, dug se smanjuje i sad je vrijeme da se radi nesto po pitanju prihoda.

Uspje li se okrenuti trend, na konju smo.

Ima tko ideju tko rasipa ove količine po Bidu ovih dana? Bilišu ostalo vani TOP10 još nešto ili?
Opet sam dokupio. Vidimo se na Skupštini 🙂

Nema baš netko veće količine za prodati. Sumnjam na SZAIF.
Prodano prekjučer u komadu 400 pa jučer 500.

Mozda su mali dionicari?
Puno malih sa malo dionica.
Ne znam treba viditi knjigu dionicara u svakom slucaju ako se zeli biti siguran.

Ima tko ideju tko rasipa ove količine po Bidu ovih dana? Bilišu ostalo vani TOP10 još nešto ili?

Nema baš netko veće količine za prodati. Sumnjam na SZAIF.
Prodano prekjučer u komadu 400 pa jučer 500.
[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Evo sad vidimo i tko je prodavao:

OUT – 8. KARDOV KARLO (40471458781) 1.395 0,21 Osnovni račun

i novo lice u TOP10:

IN – 10. MRŠIĆ IVAN (57933858707) 1.142 0,17 Osnovni račun

Jedan dioničar je naglo uletio u top 10, a sada i naglo izletio. Možda opet naglo uleti. Sad bi pritisak na prodaju trebao biti manji ako ništa drugo. Nije baš lako razumjeti sve transakcije, posebno u prosincu kad su i porezno motivirane.

Što ga je moglo uplašiti da izleti baš na ovim cijenama?…..nema neke logike…..osim ako taj gosp nije trejder…..i opet nema baš neke logike prodavati po najnižim cijenama od zadnjeg vrha…..čudno

Što ga je moglo uplašiti da izleti baš na ovim cijenama?…..nema neke logike…..osim ako taj gosp nije trejder…..i opet nema baš neke logike prodavati po najnižim cijenama od zadnjeg vrha…..čudno

iskusni jako dobro znaju sto se dogodi kad zamre trgovanje na zse kao pa se masa novca koji se ulaze u dionice iz dana u dan smanjuje a prodaja pocne pritiskati i spusta se sve nize pogotovo na slabije likvidnima,a ova dionica ima sve te predispozicije jer je skocila sa 200 na 300 kn potaknuta rastom kras-r-a i sad cijela burza opet ide u hibernaciju

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

I kaj sad, netko je prodao a netko kupio.
Nema to veze sa vrijednosti kompanije.
Burza je to, jel tak?!

New Report

Close