Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
SAPN | 72,00 | 3.672 | 51 | 71,50 | 75,00 | -4,64% |
1. Auhr
2. HT
3. Lrhc
maca popapala jezik:), dobar si….nego nemoj se nervirat, nego pojedi Kandit, vrhunska je to cokolada, malo cukra
1. Auhr
2. HT
3. Lrhc
maca popapala jezik:), dobar si….nego nemoj se nervirat, nego pojedi Kandit, vrhunska je to cokolada, malo cukra
To su te na kojima si otpočetka godine zaradio 10%?
Stari graf, važeća priča.
Dodirnuli smo znači fibo na 290 kn…. iduće zaustavljanje na 260 kn.
Mada ne mislim da će se to desiti
Al’ moram ići viriti u novi graf. 🙂
Evo ga.
I ja mislim da je to to.
Mjesečni graf, satni interval.
Money Flow mislim na oversoldu. MACD divergencija, cijena je pala, on nije 🙂
Stari graf, važeća priča.
Dodirnuli smo znači fibo na 290 kn…. iduće zaustavljanje na 260 kn.
Mada ne mislim da će se to desiti
Al' moram ići viriti u novi graf. 🙂
Ja neznam tko normalan kupuje po tim crtežima :))
Meni je to kao da citam horoskop u novinama… ili kad zovi one tarot majstore.. ahahahah
1. Auhr
2. HT
3. Lrhc
Stvarno, tebi su to podcjenjenije dionice od Saponie, nemoj se ljutiti ali ti ili ne znas sto znaci rijec podcjenjen ili jos moras jako puno uciti o vrednovanju firmi tj. moras nauciti osnove ulaganja.
Nemam vremena ali krenimo redom,
1. Auhr
Ciklična dionica koja je na svom maksimumu. u zadnjih 10 dionica. Svi svjetski mediji pricaju o padu prodaje automobila. Po meni su ove razine za prodaju a ne za kupnju.
P/E 11, dobit 41M kn, TK 540M kn.
Po meni je ovo dobra ali ciklična dionica koja je na svom vrhu, preporuka bi bila prodati a ne kupovati na ovim razinama.
2.HT
Nema se tu sto puno napisati, troma, fondovska dionica koja moze maksimalno narast s ove razine 15%. Divka 6 -7 kn.
Meni nezanimljiva dionica i zaobilazim je, ne mozes puno izgubiti niti dobiti. Prihodi i dobit godinama pada, zadnje 2-3 godine su se malo stabilizirali.
Matica izvlaci lovu iz HT bez ikakve logike, npr.:
Dali 125M eura na obveznice DT bez kamata, tko je tu lud.
123M eura bacili za crnogorski telekom
P/E 16
3. Lrhc
Skupa dionica, ne bi je dirao stapom.
Prihodi 180M kn, TK 532M kn
Na ovim razinama preskupa da bi ju komentirao.
Usporedi je sa Solarisom pa ces shvatiti sto je podcjenjeni turist.
Uglavnom ove dionice koje si nabrojao ne bi dirao na ovim razinama stapom, od njih je jos najbolji HT, onda si mozes misliti kakve su druge dvije.
Saponia ima P/E 5,5
TK 200M kn
Dobit 35M kn
Ove tvoje joj nisu do koljena, brojevi su gadna stvar.
Lp
1. Auhr
2. HT
3. Lrhc
Stvarno, tebi su to podcjenjenije dionice od Saponie, nemoj se ljutiti ali ti ili ne znas sto znaci rijec podcjenjen ili jos moras jako puno uciti o vrednovanju firmi tj. moras nauciti osnove ulaganja.
Nemam vremena ali krenimo redom,
1. Auhr
Ciklična dionica koja je na svom maksimumu. u zadnjih 10 dionica. Svi svjetski mediji pricaju o padu prodaje automobila. Po meni su ove razine za prodaju a ne za kupnju.
P/E 11, dobit 41M kn, TK 540M kn.
Po meni je ovo dobra ali ciklična dionica koja je na svom vrhu, preporuka bi bila prodati a ne kupovati na ovim razinama.
2.HT
Nema se tu sto puno napisati, troma, fondovska dionica koja moze maksimalno narast s ove razine 15%. Divka 6 -7 kn.
Meni nezanimljiva dionica i zaobilazim je, ne mozes puno izgubiti niti dobiti. Prihodi i dobit godinama pada, zadnje 2-3 godine su se malo stabilizirali.
Matica izvlaci lovu iz HT bez ikakve logike, npr.:
Dali 125M eura na obveznice DT bez kamata, tko je tu lud.
123M eura bacili za crnogorski telekom
P/E 16
3. Lrhc
Skupa dionica, ne bi je dirao stapom.
Prihodi 180M kn, TK 532M kn
Na ovim razinama preskupa da bi ju komentirao.
Usporedi je sa Solarisom pa ces shvatiti sto je podcjenjeni turist.
Uglavnom ove dionice koje si nabrojao ne bi dirao na ovim razinama stapom, od njih je jos najbolji HT, onda si mozes misliti kakve su druge dvije.
Saponia ima P/E 5,5
TK 200M kn
Dobit 35M kn
Ove tvoje joj nisu do koljena, brojevi su gadna stvar.
Lp
[/quote]
Potpisujem svaku rijec.
Totalno si u pravu….SAPN treba ciniti barem 25% svakog portfelja na ovim razinama….
usporedivati SLRS i LRHC, sjedi 1. I staviti prihode u neke omjere sa TK, sjedi 1. Inace ako nisi znao, EBITDA je ta koja se gleda gotovo u svim biznisima…
jel ti znas koja je glavna djelatnost AUHRa?, tj. njegov FCF od kuda dolazi?, od prodaje automobila i kamiona?, sjedi opet 1
kakve veze ima sto je HT fondovaka dionica?, pa isto tako je SAPN dionica od gazde, gazde koji je iz iste te firme izvukao milijune gradeci centre u rodnoj grudi, pa si ti zamisli….
nemoj si misliti da si popio svu pamet svijeta…..i da si sa SAPN uhvatio macku za m……ako smo kod ciklicnosti, sto mislis sto ce se dogoditi sa SAPN ako consumer krene slabiti, a i on je na ATH….
nemoj biti pre pametan….i GM ima isto PE 5,5