SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@filip70
ajmo biti malo i realni…od svih Kanditovih proizvoda mozda 3 valjaju…stavi bilo koji proizvod od Krasa i Kandita i samo će jedan biti bolji, a to je cokolada od rize

usporedivat Adris i Sapn je glupost….

Saponija ima sve drugorazredne proizvode i niti jedna kompanija u holdingu nije market lider

Saponija ima Ok proizvode i Ok je firma, nista spektakularno, dionica je podcjenjena, al imamo veliki ? vlasnika, dug i Brodomerkur(bomba, koja je osigurana nadam se ok kolateralima)

sretno svima, na bilo kojoj strani bili, meni je drago da ste otkljucali vrijednost dionice

Je, to su pričali i za karlovacku pivoaru, da je seoska pivara, sa nikakvim brendom i sl., pa kad ju je Heineken kupio za gotovo milijardu kuna tada su svi zinuli.

Kandit vrijedi barem tridesetak milijuna eura. Vjerojatno i vise. Kraš trenutno ima kapitalizaciju od 213 milijuna eura. Kandit je mjereno prihodima, danas nešto vise od cca 30% Kraša.

Brodomerkur nije vlasnički vezan sa Saponijom, a koliko sam ja iščitao iz dostupnih izvješća,. vise ni poslovno.

Ja ocekujem ovdje imateljima matice kapitala jos duplu dobit u odnosu na nekonsolidirano Saponijino izvjece.
Znaci ocekujem ukupnu KVARTALNU dobit imateljima matice kapitala oko 8.5 – 9 mil kuna, sto je i vise nego super,
Sve iznad toga je bonus.

Takoder sto se tice kvalitete proizvoda presmjesno je usporedivati kandit i kras ali se nebi slozio za Saponiju.

Likvi, Fax, Arf… su market lidri u svojoj bransi.
Istina da gube lagano market share, ali ja mislim da je razlog tomu to sto su bili prezaduzeni, i nije bilo novca za marketing i nove proizvode, dug se morao vracati.

To se u zadnje vrijeme mjenja, samo je Saponija u zadnjih pola godine izbacila 2 linije novih proizvoda a Kandit jednu i toga ce biti sve vise i vise.
Medjutim, falilo je marketinga, i mislim da ce se uskoro i to mjenjati.

Oreskovic1

Ma mozes ti filozofirati do sutra ali u ovom sportu su bitni samo brojevi.

Taj Kras koji po tebi ima sve bolje od Kandita,ima godisnji prihod od milijardu kuna a Kandit ima 300M kn, znaci Kras ima samo tri puta veci prihod od Kandita, a cijeli Kras sada vrijedi 8 puta vise od cijele Saponie, jel sad shvacas koliko je Saponija podcjenjena….

Kao sto sam vec napisao Saponia ce na kraju godine imati dobit oko 35M kn, a cijela Saponia sada vrijedi 200M kn, znaci da netko kupi Saponiu po ovoj cijeni, ulog bi vratio kroz dobit za 6 godina, nadi mi na ZSE firmu koja ima P/E 6 i koja ima tako sigurno poslovanje…

Meni uopce nije bitno sto ti mislis o brendovima Saponie niti filozofiranje oko nebitnih stvari, bitni su samo brojevi koje sam ti gore naveo i koji govore da je Saponia brutalno podcjenjena…

Lp

https://www.ekapija.com/people/2006458/maja-cecavac-generalna-direktorka-beohemije-obnovicemo-saradnju-sa-prodajnim-lancima-u-srbiji

@filip70

ajmo biti malo i realni…od svih Kanditovih proizvoda mozda 3 valjaju

Majstore, realnost nije ono što ti želiš, misliš i osjećaš, nego ono što jest. Kad ovako započneš pisati o jednoj OK firmi onda dalje nema smisla ni čitati… Ali ti si već svoje “realno” sagledavanje mnogo puta pokazao…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Saponija, Kandit i Maraska zajedno svake godine imaju EBITDA između 100 i 110 milijuna kuna.
Tržišna kapitalizacija Saponije na 350 kn je 230 mlijuna kuna.
Kako bi jedan kolega rekao. Pametnom dosta.

A onima koji su prodali ovo je vrlo frustrirajući podataka.

@filip70

ajmo biti malo i realni…od svih Kanditovih proizvoda mozda 3 valjaju…stavi bilo koji proizvod od Krasa i Kandita i samo će jedan biti bolji, a to je cokolada od rize

Saponija ima sve drugorazredne proizvode i niti jedna kompanija u holdingu nije market lider

Saponija ima Ok proizvode i Ok je firma, nista spektakularno, dionica je podcjenjena, al imamo veliki ? vlasnika, dug i Brodomerkur(bomba, koja je osigurana nadam se ok kolateralima)

sretno svima, na bilo kojoj strani bili, meni je drago da ste otkljucali vrijednost dionice

Slazem se u vezi Brodomerkura.
Firma je bila trzisni lider u Dalmaciji u svojem segmentu i svi su je prestigli, pa danas zivotari.
Po meni, Brodomerkur, obzirom na svoju strukturu, moze jedino opstat na nacin da sluzi kao logisticka i veletrgovacka firma za ostale Mepasove firme (Marasku, Kandit, Koestlin, Saponiju, itd.)
Medjutim, to je problem Mepasa, a ne Saponija Grupe koja je Mepasu “zlatna koka” i u koju se stalno ulaze, za razliku od Brodomerkura.

Čeka se konsolidirano pa će neke stvari biti malo jasnije. Ovo je stabilan biznis gdje se po meni očekuju daljnje povećanje operativne marže.

@filip70

Dobro jel ima drugorazredne ili OK proizvode jel između te dve konstatacije velika je razlika. Perem veš sa Faksom i mislim da je u najmanju ruku jednako čist kao i kod ostalih, koji možda ne peru veš faksom.

Ovdje se lovi u mutnom dok ne izađe konsolidirano izvješće, a onda bi moglo svega!!

Dobro jel ima drugorazredne ili OK proizvode jel između te dve konstatacije velika je razlika. Perem veš sa Faksom i mislim da je u najmanju ruku jednako čist kao i kod ostalih, koji možda ne peru veš faksom.

Arf je izvrstan proizvod u svim svojim podvrstama. A1. Kupovala bih ga i da nije hrvatski.

New Report

Close