SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 19:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prihod niži za 5 %
Rashod niži za 6%
EBITDA 27,7 mil.kn
EBITDA marža 6%
Neto dobit 11,1 mil.kn i manja za 2 mil.kn.

Pozitivno je da je Neto financijski dug smanjen za 12,4 mil.kn
Omjer NFD/EBITDA je 3,8

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Izvješće je dobro, a za firmu koja se trži ispod bv je više nego odlično. Kad se poglada CF, vidi se da se novac generira iz zdravih izvora, iz redovne aktivnosti.

Firma u nekonsolidiranom izvješću iskaže kvartalnu dobit veću nego godinu prije, a ekipa bi kupovala po cijenama ko da je debeli minus i stečaj na vratima. Malo teža patologija.

Vjerojatno će pad prodaje na deterdžentima biti kompenziran rastom prodaje Kandita i Maraske. Detergenti su teska utakmica, ali su oni najvredniji dio Saponije upravo iz tog razloga.

Ovo će biti godina stabilizacije poslovanja i razdruživanja za Saponiju, a 2020. će se vjerojatno vidjeti prvi pravi post Agrokor rezultati.

Ne znam o kakvom padu Vi spekulirate, jer ja imam informaciju da se intenzivno sire na trzista “regiona”.

Isto tako, bacio sam oko i na cijene i zastupljenost njihovih proizvoda i nisam nasao trgovinu koja ih nema, a cijene su im neznatno skuplje od njihovih robnih marki, a razlika u kvaliteti prozivoda Saponije od takvih je drasticna u korist Saponije.

Kao sto rekoh, danas se testiralo dno, trejderi su svoje kapitalizirali i sad mozemo dalje lagano nastaviti

filip
3. Nakon ovog sto se dogada s Krašom i nakon preuzimanja Bambija u Srbiji, sam Kandit vrijedi puno vise od cijelog MK Saponie…

tin, 29.10.2019. u 12:07

…dođe li do preuzimanja KRAŠA….mogla bi doći i nemoralna ponuda za KANDIT…

Po piskaranju vidim da ćemo se riješiti burek trejdera na ovoj razini. To je pozitivno 🙂

Izvješće grob. Dobit i marža ravne lokalnoj pekari. A i taj jad od dobiti se ne djeli sa dioničarima.
Samo postojeći dioničari se mogu tješiti kako je izvješće dobro a za sve nejasnoće se izvlačiti na "odlične fundamente".
Bitcoin nema fundamente koliko je govn_ pa je narastao 11242342142523%.
Teško je pronaći na ZSE lošija ulaganja od SAPN.

Ali to ne znači da SAPN neće rasti. No fundamenti i izvješće nemaju veze s tim. Dovoljno je samo naći pajdu koji če kupovati…a pajdo kupuje već tjednima.

Mozes ti lupetat sto hoces ali brojke su neumoljive i jedino bitne u ovom biznisu…

Kao prvo pod Saponiu spadaju i Kandit i Maraska, i svi skupa ce imati godisnju dobit oko 35M kn… e sad kad pogledas da cijela Saponia vrijedi 220M kn, to znaci da je netko kupi po ovoj cijeni ulog bi povratio kroz dobit za 6 godina, nadi mi jos jednu takvu firmu na ZSE? Nema je…eto zato je ovo najbolja kupnja na ZSE.

Ti kupi ht i veseli se dividendi iz godine u godinu i super…

Kako Adris ima CO, Maistru i Cromaris tako i Saponia grupa ima Kandit, Marasku i Saponiu.

Cetiri nova u top 10 su dokaz da je Saponia ipak usla u fokus ljudi koji nesto znaju i koji je kupuju na ovim razinama, a i ispod topa 10 su u Saponiu usla zanimljiva lica. Saponia je postala trazena roba.

Moras znat da svaka roba ima svoju cijenu i da je Saponia na ovim razinama brutalno podcjenjena, a ti gledaj i čudi se.

Lp

Kako izvješće može biti loše, po čemu??

Da..bilo je po 200-220kn nekih 1000kom.
A sad kad je krenuo rast to imate svaki dan.
Realna cijena je po meni 550kn, a ovi sto drukaju htjeli bi se jeftino ubaciti,al vise ne ide.

Ovo si pisao 7.10.19. spominjao si cak i drukanje – upravo ovo sto sad radis, da nije jadno bilo bi tuzno….

U investiciji od 15 milijuna eura Violeta proširuje pogon za dodatnih 7000 kvadrata

Bilo bi im bolje da napune tvornice ležajevima i iznajmljuju turistima. Bolja marža i dobit.
Samo zimmer frei pajdo i dividenda.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Bilo bi im bolje da napune tvornice ležajevima i iznajmljuju turistima. Bolja marža i dobit.
Samo zimmer frei pajdo i dividenda.

Mozda se to i dogodi sa pogonom u Osijeku.
Navodno je u planu preseljenje cjelokupnog pogona uz modernizaciju u Nemetin

New Report

Close