SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 17:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prema financijskom izvještaju za prvo polugodište, dobit po dionici je 20,20 kn, nakon poreza. Ako to poduplamo dođemo do 40,40 kn za cijelu godinu. A možda bude i više, pošto 12. mjesec donosi najveću zaradu u ovim branšama (pogotovo piće i slatkiši).
Ovdje planiram duže ostat. Barem dok ne vidim, dali planiraju davati dividende. Mogla bi to onda biti lijepa priča.

Uskoro cemo vidit gdje smo. Ne sumnjam u dobar q3. O dividendi je tesko pricati ovdje no unatoc tome ovo je i dalje za mene dosta podcijenjena dionica. Prvi target mi je bio 350,00 za sell. Protivno nekoj zdravoj pameti nisam nista prodao unatoc prinosu od 50% u kratkom roku. Jednostavno vjerujem da vrijedi vise.

Izgleda da je Saponia sramezljivo izasla iz sjene i da je polako usla u fokus investitorima, ljudi su tek sad shvatili o kakvom se ovdje potencijalu radi.

Saponia je i na ovim razinama po meni jos uvijek najbolja prilika na ZSE, znam da to sad cudno zvuci nakon ovog rasta, ali to je tako…

Evo kratko objasnjenje zasto je to tako:
1. Saponia je pretjerano pala zbog velike nelikvidnosti na ZSE, zbog straha zbog Agrokora koji se rijesio tako da je Saponia postala vlasnik 0,60% novog Agrokora, te velikog pritiska na prodaji od CERP-a i Biliša, kako se sve to poklopilo, cijena je pala na 200kn i po meni je bila najbolji poklon koji se mogao dobiti samo na ZSE. Sada problema s Agrokorom vise nema, ZSE je malo zivnula, CERP i Bilis su izasli a 4 nova igraca su usla u top 10.

2. Saponia iz godine u godinu radi sve bolje, i sto je najbitnije tako ce i nastaviti poslovati….
Na kraju godine ocekujem dobit od 34M kn, mada se ne bi iznenadio kad bi dobit bila puno veca…

3. Nakon ovog sto se dogada s Krašom i nakon preuzimanja Bambija u Srbiji, sam Kandit vrijedi puno vise od cijelog MK Saponie…

I evo da zavrsim s nekim brojkama:
Atlantic Grupa, Podravka, Kraš (prije ove ludnice) se nalaze na razinama P/E 15

Saponia na 517 kn daje P/E 10
Saponia na 774 daje P/E 15

Uskoro ce izvjesce za 3Q, ocekujem 10M kn dobiti, najvjerojatnije u četvrtak.
Po meni je sve ispod 550 kn podcjenjeno.

Lp

Izaslo nekonsolidirano izvjesce za Saponiju, kad ce konsolidirano :).

..konsolidirano im je znalo ići i po 14 dana kasnije….

Izaslo nekonsolidirano izvjesce za Saponiju, kad ce konsolidirano :).

Tolko o Saponiji 😂

Vjerojatno će pad prodaje na deterdžentima biti kompenziran rastom prodaje Kandita i Maraske. Detergenti su teska utakmica, ali su oni najvredniji dio Saponije upravo iz tog razloga.

Ovo će biti godina stabilizacije poslovanja i razdruživanja za Saponiju, a 2020. će se vjerojatno vidjeti prvi pravi post Agrokor rezultati.

Da se ispravim, dobit 3q je bolja nego dobit 3q prosle godine

Takoder vidim da ovdje pola ljudi ne konta da je ovo nekonsolidirano.

Ali kao sto je netko gore rekao, ja sam bedak sto se upustam u rasprave sa ovakvim likovima.

Čekajte konsolidirano

Presmijesno mi je sto se sve ovdje pise, neki stvarno ne znaju procitati i usporediti dva broja, prosle godine je dobit za 3q bila 3,7M kn a ove je za isto razdoblje 4,2M kn, sto je povecanje od nekih 15%.

Uglavnom nekonsolidirano izvjesce je dobro, takvo sam i ocekivao.

Cekamo cetvrtak i objavu konsolidiranog izvjesca i ocekujem dobit za 3Q od 10M kn.

Nemojte se povoditi za ovim velikim znalcima na poslovnom koji ne znaju usporediti dva broja.

Nekonsolidirano je dobro, cekamo konsolidirano…

Lp

glavno pitanje je: je li izvješće dovoljno dobro da opravda porast cijene sa 200 na 350 kn?

…po ovim cijenama ispada da SAPN vrijedi 35 mil eura a KRAŠ 212,5 mil eura..

Izvješće grob. Dobit i marža ravne lokalnoj pekari. A i taj jad od dobiti se ne djeli sa dioničarima.
Samo postojeći dioničari se mogu tješiti kako je izvješće dobro a za sve nejasnoće se izvlačiti na “odlične fundamente”.
Bitcoin nema fundamente koliko je govn_ pa je narastao 11242342142523%.
Teško je pronaći na ZSE lošija ulaganja od SAPN.

Ali to ne znači da SAPN neće rasti. No fundamenti i izvješće nemaju veze s tim. Dovoljno je samo naći pajdu koji če kupovati…a pajdo kupuje već tjednima.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

New Report

Close