Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
SAPN | 72,00 | 3.672 | 51 | 71,50 | 75,00 | -4,64% |
Šaran se neće desiti, ovdje je vlasništvo jasno i solidno. Ali da je dionica ispod neke realne vrijednosti, onako od oka jeste.
pomalo
treba pričekati dok Biliš izađe i dok se trejderi namire
prije par dana su “napucavali” brodare, danas je očito došao red na Saponiju
pomalo
treba pričekati dok Biliš izađe i dok se trejderi namire
prije par dana su "napucavali" brodare, danas je očito došao red na Saponiju
Po današnjim količinama ja bih rekao da je Biliš out. Iskreno mene je iznenadio ovako brzi rast ali očito se Biliš nadao da će natrag kupovati po 250 i igrati se MM. Očito su došli novi MM na Saponiju.
Obzirom da se nitko nije potrudio da sagleda neke osnovne fundamente Saponije i njezinih firmi kćeri evo mojeg malo doprinosa za početak.
Ovi fundamenti su mi i bili osnova za donošenje odluke o kupnji i rado bih čuo i Vaše konstruktivne komentare.
Znam naravno da postoje i određeni rizici no R/R ratio mi izgleda još uvijek sasvim solidno.
možda prodaje biliš,a možda i još netko iz top10 jer promet je već preko 6000 dionica
možda prodaje biliš,a možda i još netko iz top10 jer promet je već preko 6000 dionica
Pola je trejdano ako ne i jače, tako da je cak I pitanje jeli bilsh out
Pa i da nije.
Sto on tu još može?
Sve je tu jasno… kad se špekulanti zasite, cijena će na mnogo vise razine.
Pa i da nije.
Sto on tu još može?
Sve je tu jasno… kad se špekulanti zasite, cijena će na mnogo vise razine.
Da i ja 100% sam siguran da je ovo samo ispipavanje..
Pravu cijenu cemo vidjeti, i za to cak nece ni trebati pre dugo vremena. A posto je vrijeme relativan pojam ne me pitati koliko je to🤫
Skoro, skoro!
Pivac je za Kraš ponudio 430 kn. Ta ponuda je oko BVPS , i ulagači su konsternirani sa ponuđenom cijenom. Saponija se trži na pola BVPS i to je normalno??? Inače slične kompanije se trže na preko 2xBVPS (Henkel ag&co na 2,27xBVPS).
Pivac je za Kraš ponudio 430 kn. Ta ponuda je oko BVPS , i ulagači su konsternirani sa ponuđenom cijenom. Saponija se trži na pola BVPS i to je normalno??? Inače slične kompanije se trže na preko 2xBVPS (Henkel ag&co na 2,27xBVPS).
ajde nemojte sada uspoređivati SAPN sa Henkel i P&G, plizzz…zbog objektivnosti ostanite na razini pisanja ko i kada je bilo 200-240 kn
Pivac da je mogao ponuditi manje ponudio bi manje. Da nije pokrenuta protu akcija i prosjecna cijena bi bila manja, manje id 370. A Kras jos ima manjinskog vlasnika, veliku priliku za preuzimanje dok je saponia u čvrstom vecinskom vlasnistvu.
Saponia je podcijenjena, ali ne moze se usporedivati s tvrtkom koja je u preuzimanju i to od dva zaonteresirana vlasnika. A jedan ne pita za cijenu.
Da nike preuzimanja kras bi i dalje možda čamio i bio podcijenjen.
Pivac da je mogao ponuditi manje ponudio bi manje. Da nije pokrenuta protu akcija i prosjecna cijena bi bila manja, manje id 370. A Kras jos ima manjinskog vlasnika, veliku priliku za preuzimanje dok je saponia u čvrstom vecinskom vlasnistvu.
Saponia je podcijenjena, ali ne moze se usporedivati s tvrtkom koja je u preuzimanju i to od dva zaonteresirana vlasnika. A jedan ne pita za cijenu.
Da nike preuzimanja kras bi i dalje možda čamio i bio podcijenjen.
[/quote]
Ne mogu vjerovati kako izvrces cinjenice, pa upravo ovo sto se dogada pokazuje kolika je prava cijena Krasa i koliko je ZSE u banani, pa ne mislis da je netko odlucio popusiti novce na Krasu i da ne zna sto kupuje, nemoj biti naivan….
Saponia i Kras imaju skoro isti godisnji prihod, Saponia ima nesto manju dobit, a Kras vrijedi 8 puta vise od Saponie, jos jednom cu napisati 8 puta, Saponia je jako podcjenjena, ocito su to neki shvatili….
Lp