Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
SAPN | 72,00 | 3.672 | 51 | 71,50 | 75,00 | -4,64% |
Inace po meni ne treba se rjesavati ni Maraske ni Kandita jer su to 2 izvrsne firme i tvornice casha. Ako kojim slucajem se masno prodaju onda vjerujem u BV Saponie od 800-1000kn.
Ako nije problem možeš nam molim te argumentirati tvrdnju da su i Kandit i Maraska izvrsne firme? Što je za tebe izvrsna firma?
Inace po meni ne treba se rjesavati ni Maraske ni Kandita jer su to 2 izvrsne firme i tvornice casha. Ako kojim slucajem se masno prodaju onda vjerujem u BV Saponie od 800-1000kn.
Jos niste napravili novi account?
Uskoro nam dolazi izvješće za 3Q, pa evo mog osvrta,
Očekujem u 3Q dobit oko 10M kn, što daje ukupno u prvih 9 mjeseci 26M kn,
Za zadnji kvartal očekujem dobit od 8M kn, što bi dao ukupnu dobit od 34M kn,
Da budem iskren, ne bi me iznenadila veća dobit na kraju godine, pošto sam uvijek dosta oprezan u predviđanjima.
Na ovim razinama takvi očekivani rezultati daju P/E 5,30, što je brutalno podcjenjeno.
Evo nekih naših jačih zdravih firmi, koji nešto proizvode i prodaju, nije ista branša ali bar može proći za usporedbu:
PODRAVKA P/E 15,4
KRAŠ P/E 30,9 (prije otključavanja je bio 13)
ATLANITC P/E 15,8
Saponia na 516kn bi imala P/E 10
Saponia na 774kn bi imala P/E 15
Sad će neki opet trubiti o velikom dugu, ali oni su taj novac jako dobro uložili, i bez problema podmiruju sve obveze i iz godine u godinu smanjuju dug, čudo što su napravili od Maraske i Kandita, pa sam Kandit vrijedi duplo više od MK cijele Saponie, koliko su uložili u novi proizvodni pogon Saponie i njeno skladište.
Saponia je postala ozbiljna firma koja iz godine u godinu sve bolje posluje.
Samo kod nas na ZSE se može kupiti ovako sigurna firma na ovim razinama, koja će bez problema i u budućnosti ako ne bolje imati barem ovakve rezultate.
Po meni je sve ispod 550kn za dionicu Saponie čisti poklon kojeg možete dobiti samo na ZSE.
Lp
Ovo što piše filip je sve točno, evo pojašnjenja
Ovog otpisa više neće biti pa je samim tim dobit za 2019 veća za 50 milijuna kuna, a zamislite da ovih 0.6% Fortenove ipak nešto vrijedi pa se tih 50 milijuna vrati u dobit! Onda P/E nije 4 kao što kaže filip nego 1.5
Ovo što piše filip je sve točno, evo pojašnjenja
Ovog otpisa više neće biti pa je samim tim dobit za 2019 veća za 50 milijuna kuna, a zamislite da ovih 0.6% Fortenove ipak nešto vrijedi pa se tih 50 milijuna vrati u dobit! Onda P/E nije 4 kao što kaže filip nego 1.5
mislim da se zato fin. pokazatelji gledaju bez jednokratnih stavki
tako čovjek ispadne pametniji… a ne ovo što ste napisali za PE
da je PE 1.5 Buffett, Klarman i co. bi se uključili bez obzira na rizik zemlje
Promjene u top 10 od petka:
Addiko banka +280 dionica
Krešimir K. +45 dionica
Lp
Dakle, nitko iz top 10 više ne prodaje, čak dva računa kupuju, od koji je jedan vjerojatno fond, a drugi Krešimir. Taj Krešimir mi je čak i važniji nego fond, ako se dobro sjećam on se nakrcao Optime po 2 kune. Očito je talentiran za pronalazak duboko potcijenjenih dionica
netko opasno skuplja skrivenim nalozima…
340 kn (+70%) od zadnjeg dna (200 kn)