SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bilis prodaje, Kreso kupuje

po zadnjem biliš ima 8765 dionica..jučer je trgovano 5711 dionica (koje se još ne vide u skdd), a od toga je biliševo vjerojatno oko 5000 (ostalo je trejd) pa kad se oduzme i trgovanje od dan ranije (882 dionice) koje se još ne vidi u skdd, biliš vjerojatno u ovom trenutku ima oko 3500 dionica, dakle znatno manje nego je bio jučerašnji promet
[/quote]

trejd je po meni bio veći od tvoje procjene pa po meni biliš sada ima još oko 4000-5000 dionica…vidjet ćemo sutra navečer….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

trejd je po meni bio veći od tvoje procjene pa po meni biliš sada ima još oko 4000-5000 dionica…vidjet ćemo sutra navečer….

Slažem se sa ovom konstatacijom. No danas navečer vidjeti ćemo promjenu i biti pametniji. Barem se nadam 🙂

Malo sam ovih dana vadio podatke o poslovanju Saponije i firmi u kojima ona ima 100% ili dominantno vlasništvo (Kandit doo i Maraska d.d.) i podaci su po meni sasvim solidni.

Netko je neki dan napisao da Maraska ne posluje dobro?
Po meni upravo suprotno, od svih članica grupacije ima najbolje pokazatelje.

Opet novi udar na 260kn. Sad kad su male okitili onda namjerno kontra smijer.
Previse ih je uslo da bi gurali u nebo. A tko bi sad gurao???

Evo par rečenica iz financijskog izvještaja za Kandit (koji čini cca 40% prodaje Saponie):
Na hrvatskom tržištu Kandit se pozicionirao kao jedan od vodećih proizvođača uz Kraš i Mondelez.
Kandit je sa svojim programom prisutan na svim tržištima Adria regije i u 2018. godini. Ostvaren je ukupan rast prodaje čokolada za 10%. Najznačajnije izvozno tržište i dalje je BIH, a najveći rast ostvaren je na tržištima Makedonije, Srbije, Crne Gore i Slovenije. Glavni partneri su nam Lidl, austrijska Bila i Penny, Spar te pojedini hrvatski trgovački lanci.
Do kraja godine planira se još niz projekata koji će učvrstiti poziciju Kandita kao značajnog regionalnog
proizvođača slatkog programa.

Promjene u zadnjih tjedan dana.
Kao što smo i pretpostavili Biliš je došao na cca. 4.000 komada i ako ovako nastavi idući tjedan je vani.
Kopsejak nešto sitno dokupio, a imamo i novi skrbnički u TOP10.
Distribucija se događa u rasponu 260-270 kn.
Čeka nas interesantna jesen na ovoj dionici. Doduše bilo je vrijeme.
Dionica prestaje biti Bilišev taoc. E sad da li će gori ili doli to nitko ne zna 🙂

Bilis prodaje, Kreso kupuje

a imamo i neke nove klince (skrivene)

Najveći rast jučer Zvečevo sa 13%! Saponiu trenutno koči izlazak jednog dioničara ali neće ni on dugo. Konsolidacija konditorske industrije je evidentna, prvo Kraš, a nakon njega je najatraktiniji Kandit. Gledao sam tko od fondova ima Addiko kao skrbničku banku, čini mi se samo Intercapital. Fond im ima 130 milijuna kuna tako da će lako pomesti višak prodaje. U Zvečevo ulaze mali, a u Saponiu ozbiljni igrači i fondovi.

Kolega One Vam je neki dan lijepo napisao.
Nemojte pisati neprovjerene stvari i izvoditi hipoteze koje ne drže vodu. Radije malo pogledajte fundamente firmi iz Grupe i shvatiti ćete da je svako drukanje bez argumenata na forumu bez veze i samo odvraća ljude od dionice.
Potrudite se malo, analizirajte i kad nađete nešto interesantno postajte argumente i činjenice.

U srijedu od 5700 protrgovanih dionica Biliševih je bilo 4700 komada, dok imamo novog igraca u top 10 s kupljenih 2000 dionica skrivenog iza skrbničkog addiko banke.

Obzirom da je bilo jako malo ostalih prodavatelja, samo 1000 dionica, očito ostali vlasnici dionica znaju koliko Saponia vrijedi i ne prodaju na ovim razinama.

Mislim da ce sada nastati jos veca guzva na kupnji posto je Bilišu ostalo jos jako malo dionica a novih kupaca očito ima puno.

Moglo bi biti zanimljivo ovaj tjedan.

Lp

Po meni ne treba mu dizati bid tako visoko, nego ga spustiti.
Ima još puno dionica za prodati, i Biliš i traderi.

Po meni ne treba mu dizati bid tako visoko, nego ga spustiti.
Ima još puno dionica za prodati, i Biliš i traderi.

Biliš ima najviše još 4000 dionica što je oko milju kuna, a ostalih trejdera nema, to se moglo vidjeti i onaj dan kad je cijeli onaj ogroman promet napravio Biliš, mali su prodali samo 1000 kom.

Imamo dva nova igrača u top 10, a i vidi se da netko skuplja na razinama od 260-264 kn, stalno obnavlja naloge…

Mislim da se ipak mora malo dignuti razina da se uzme i ovaj zadnji dio od Biliša, pa da krenemo na razine koje Saponia i zaslužuje.

Lp

Inace po meni ne treba se rjesavati ni Maraske ni Kandita jer su to 2 izvrsne firme i tvornice casha. Ako kojim slucajem se masno prodaju onda vjerujem u BV Saponie od 800-1000kn.

New Report

Close