SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 18:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nisi ti vjerovao nedavno ni da će Kraš na hiljadarku, pa eto… sve ostalo je povijest.

Kratko vam je pamćenje ili vam se neda kopati po prošlosti. Proučite slučaj BRODOMERKUR gdje se nasukao Bahovec a bome i Bakić. A isto se zajednica klela u fundamente.
[/quote]

Ja ti samo mogu na ovo otpisati, da sve firme koje su se bavile prodajom “crne” ili bijele tehnike su u proteklih 10-15 godina riknule. Počevši od onih prvih… Plana promet, Elektropromet, Tehnomax, HG Spot, Tehno-mobil ili kako se već zvala ona u vlasništvu Bugara Itd Itd pa na kraju krajeva i Pevec i slični prodavači stvari za kuću i Honey… Baumax, Merkur Itd Itd. To je zeznut posao, pogotovo na ovako malenom trzistu. Brodomerkur je opstao zahvaljujući nekretninama koje se sad ubrzano rješavaju. I to je sve sto je bitno za priču oko Brodomerkura.
[/quote]
Konikom…
Dodao bih još da je HG Spot fino uvaljen naivcima na IPO-u. Skoro ko Magma.

Pa koliko ja vidim zadnjih dana je protrgovano vise od 4.600 komada dionica, to znaci da vise kupaca kupuje dugorocno ili spekulira dionicama. Do sada je interes bio nikakav pa je i cijena bila nikakva, čim je vise kupaca/spekulanata u igri, obzirom na to da samo jedan prodavač daje značajniju likvidnost cijena mora prema gore. K tome, dionica je jako podcijenjena pa se vjerojatno ne gleda na baš svaku lipu.

Lijepa kupnja se nabrala,
moglo bi biti veselo…

Lijepa kupnja se nabrala,
moglo bi biti veselo…

Lijepo je, da.
Ali čak nije u pitanju ni to što se napucao bid nego to što se ispraznio ask.
Izgleda da je rasprodaja stala.

Sve ispod 300 je ne jeftino po fundamentima nego je jeftino i čisto vizuelno, psihološki.

Ma za dionicu je super da Biliš prodaje, free float će biti veći, više će se kupovati/prodavati u budućnosti, likvidnosti će biti bolja…

Pa ja dobio samo 14% za ovaj objektivan post gore, pa di će Vam duša 😂, da sam komentirao da je dionica ozbiljno podcijenjena dobio bi 0%.

Ovdje je valjda bilo potrebno da netko ozbiljniji uđe u top 10 da bi se shvatilo da dionica ipak vrijedi.

Sredina listopada je… samo da ne krene distribucija 😡

U četvrtak Biliš nije prodavao, Kopsejak je sitno dokupio i sad je na 1000 kom.

Lp

biliš ptoda 1000 kom – zatuče ispod 200

analitičar hnba kupi 1000 kom – digne 30 %

sapn ista dionica ko i prije mjesec dana

ponuda i potražnja – dok nas neki parajlija ne nanišani, džaba piskaramo i kumimo

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

biliš ptoda 1000 kom – zatuče ispod 200

analitičar hnba kupi 1000 kom – digne 30 %

sapn ista dionica ko i prije mjesec dana

ponuda i potražnja – dok nas neki parajlija ne nanišani, džaba piskaramo i kumimo

nema ovdje parajlija,to je jedno te ista ekipa koja preskace iz dionice u dionicu pa kad poraste 20-30% lagano rasproda i preskoci u sljedecu

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Ma moje mišljenje glasi da je dionica ozbiljno potcijenjena i zato se sad pomalo vraća vrijednost, poslije Agrokora je cijena pala sa 450 na 230(i Cerp je tada prodavao i ostali malo slabije upućeni u zbivanja ), nedavno ju je i Biliš malo zatukao, što je dobro jer je likvidnost dionice puno bolja.
Pa prošle godine bi imali 47 mil. dobiti da nisu radili otpise za Agrokor.
Dobili su 0,60 novoga Agrokora jer im je dug bio osiguran. Znate koliko samo to vrijedi?!
Pogledajte prihode, dug i koje sve firme konsolidiraju(Maraska, Kandit, Saponija)
EBITDA im je 100 mil. kn a tržišna kapitalizacija 170 mil. kn.
Saponija je tržišni lider u regiji, 50% izvoze. Dobra je to firma.

Ma moje mišljenje glasi da je dionica ozbiljno potcijenjena i zato se sad pomalo vraća vrijednost, poslije Agrokora je cijena pala sa 450 na 230(i Cerp je tada prodavao i ostali malo slabije upućeni u zbivanja ), nedavno ju je i Biliš malo zatukao, što je dobro jer je likvidnost dionice puno bolja.
Pa prošle godine bi imali 47 mil. dobiti da nisu radili otpise za Agrokor.
Dobili su 0,60 novoga Agrokora jer im je dug bio osiguran. Znate koliko samo to vrijedi?!
Pogledajte prihode, dug i koje sve firme konsolidiraju(Maraska, Kandit, Saponija)
EBITDA im je 100 mil. kn a tržišna kapitalizacija 170 mil. kn.
Saponija je tržišni lider u regiji, 50% izvoze. Dobra je to firma.

sve potpisujem

ja sam samo htio naznačiti što prodavatelj s 1000 kom, a što kupac s isto toliko može učiniti dionici i nama

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close