SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 15:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Možda je cijena dionice takva kakva jest iz opravdanih razloga, mislim na zajmove i moguću sličnost sa Agrokorom po tom pitanju.
S druge strane izgleda da se dug smanjio jer su “smanjili” iznose zajmova prema povezanim društvima ali mislim da su taj iznos prebacili u ulaganje u vrijednosne papire(67 mil.kn.) u bilanci za prvo polugodište 2019. i time fiktivno povećali kratkotrajnu financijsku imovinu i tako “smanjili” dug. Izgleda dosta zapetljano. Možda i Biliš zato izlazi. Ne treba biti.

Nemojte biti smjesni. Pa lijepo su sve pojasnili. Pa ulaganje u vrijednosne papire se odnosi na 0,6% temeljnog kapitala Fortenove, dok je ostatak mjenicnih obveza otpisan. Upravo na to se i referirao revizor i iznio misljenje s rezervom jer nitko ne može utvrditi koliko vrijedi 0,6% Fortenove.

Prema njihovom iskazu, 1,5 milijardi eura vrijedi cijela Fortenova.

Molim pogledati Str. 47 priloženog dokumenta pod naslovom “Isticanje pitanja”: Vaš link …

Možda je cijena dionice takva kakva jest iz opravdanih razloga.
Možda i Biliš zato izlazi. Ne treba biti.

Ovakvo razmisljanje mi je presmijesno.
Tako mozes razmisljati za svaku dionicu u svako vrijeme.
I korf je nekad bio 25 kn, atpl 100 kn, lrh 850 kn, prije par mjeseci je OPTE bila 1,65 kn, a na kojim razinama su danas te dionice.

U svakom trenutku kad kupite neku dionicu, pa valjda je netko tu istu dionicu i prodao.
Bilišu mogu zahvaliti sto sam kupio SAPN na ovim i nizim razinama.

Saponia je pravi biser na ZSE koji jos nije dosao do izrazaja, ovo sto se u ponedjeljak dogodilo je samo iskra za koju cemo vidjet dal ce se pretvoriti u plamen, nadam se da hoce ali ovo je ZSE i tu je sve moguce…

Saponia ce ovu godinu zavrsiti s dobiti uvjerljivo iznad 30M kn, bez problema podmiruje obaveze, znaci da netko kupi Saponiu na ovim razinama 160M kn, za 4 godine bi povratio sav ulog kroz dobiti, da li s
Saponia moze ponavljati ovu dobit iz godine u godinu, sigurno moze…ovo je moje najjednostavnije logicno razmisljanje i zato mislim da je SAPN uvjerljivo najbolja prilika na ZSE.

Pa sam kandit vrijedi ko cijela firma, a gdje su jos Maraska i Saponia.

Vidim da ovdje neki filozofiraju o kojekakvim stvarima, o tome bi se dalo razgovarati da je Saponia na razinama oko 600 kn, ali na ovim razinama su takva filozofiranja smijesna…

Lp

Vama je sve smiješno. Meni nije.
Postoji i mogućnost revalorizacije u budućnosti s obzirom da trebaju eliminirati iz bilance
zajmove koji su dani povezanim društvima jer ona očito nisu bila solventna.

Kome je dobro neka kupuje, a kome nije neka traži dlaku u jajetu. Uvijek se može naći, i svugdje.

Vama je sve smiješno. Meni nije.
Postoji i mogućnost revalorizacije u budućnosti s obzirom da trebaju eliminirati iz bilance
zajmove koji su dani povezanim društvima jer ona očito nisu bila solventna.

Kakva revalorizacija zajmova?

Vi uopće nemate pojma o čemu pisete. Ili insinuirate nekakav scenarij koji ne postoji i za koji ne postoji rizik materijalizacije. Sva društva su bila solventna i likvidna. Zadatak je uprave da o tome brine. Kako pojedinog društva tako i grupe u cjelini.

Kome je dobro neka kupuje, a kome nije neka traži dlaku u jajetu. Uvijek se može naći, i svugdje.

Kad na ovakav benigan komentar dobijem 14% onda znam da je barica puna ajkula..-)

2. BILIŠ MARIO (64493596279) 10.921 1,66 Osnovni račun -878

Promet od petka. Biliš skratio 878 komada. Ostali u TOP10 postojani.

Bilis prodaje jer treba pare za neke svoje kombe dolje. Moje skromno misljenje. Nemam inside info. Ali eto, gruntam cisto seljacki.

Meni nije dobro – zbog Grbešića kojem ne vjerujem. Kao što i Todoriću nisam nikada vjerovao.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Meni nije dobro – zbog Grbešića kojem ne vjerujem. Kao što i Todoriću nisam nikada vjerovao.
[/quote]

Nisi ti vjerovao nedavno ni da će Kraš na hiljadarku, pa eto… sve ostalo je povijest.

Preporučam seriju Nasljeđe, tamo je to dosta lijepo opisano. Mepas je obiteljska firma, sve je podijeljeno na dicu, svakom svoje. Grba, izgleda, nije Leko da proda carstvo, nego ga je raspačao familiji. Krv nije voda. Upoznaj mu djecu.
Ne znači to da sapn neće do 500, 600, 1.200… Lijepa su vremena.

a prosim lijepo gdje toga nema? ADRS, HPB, PODR, VART… svugdje igre s ‘dječicom’, posuđivanje među firmama (kumovima i rodbinom), čudne dokapitalizacije i pozajmice
ALI sve te dionice su i ‘kažnjene’ kroz nižu cijenu
no takva kakva je ne može se dugo zadržati na 1/2 PB ili 0,2 P/S
dug uredno smanjuju, a mjenice su zakopali
jedino me brine što matica već godinama kao da je ukopana u mjestu, ali zato grabe ostale sastavnice grupe
bez zafrkancije, ove sad cijene je vrijedan samo Kandit ako dođe do prodaje a sve ostalo dođe gratis!
Kraš se odrađuje, imali smo u regiji i Bambi (Coca-Cola), lako dođe red i na Kandit ako g. Grba tako zamisli
kažeš uprava? nek’ ju smijene slobodno ako će netko odraditi bolje

New Report

Close