SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 19:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja MISLIM da je to namjerno “spuštanje i pretumbavanje” kako bi se spustio tromjesečnih prosjek cijene dionice da bi onda mogli napravit mini istiskivanje spajanjem dionica.

teorija zavjere

mepas nikad nigsdje ni u jednom svom društvu to nije napravio

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ja također mislim da Biliš s njime ima dogovor. I da će ga rijesiti mimo burze, ispod stola.

Samo neka spustaju prosjek. Al ima materijala i za takve. Samo ću im poručiti: Brodomerkur.

Ja MISLIM da je to namjerno "spuštanje i pretumbavanje" kako bi se spustio tromjesečnih prosjek cijene dionice da bi onda mogli napravit mini istiskivanje spajanjem dionica.

Al oni moraju napraviti neovisnu procjenu koju bi trebao potvrditi revizor. Obzirom da im je revizor Deloitte, ne vjerujem da bi oni stavili potpis na bilo kakvu procjenu. Pa se pitam kakve veze ima onda tromjesečni prosjek?

Jedino, ako idu najprije na javnu ponudu, neku dobrovoljnu, pa onda u ovisnosti o njoj odnosno njezinoj uspješnosti idu kasnije na spajanje dionica. Ne vjerujem da bi spajali 1:10.000, sto znaci da bi mogli 1:1000, a to opet znaci da nekako moraju osigurati dionice (ok, većinski vlasnik ih ima dovoljno, a tu je i trezor), no bojim se da bi im se mogla dogoditi situacija da dosta njih uđe u transakciju s par komada, pa ako je viskratnik 1.000, onda dokupi do tog, nekog “punog” broja. Meni to ne bi bilo nevjerojatno. A onda opet, višekratnik ne mora uopće biti takav, može biti i 343 ako tako odluci skupština.

Ne znam, al ja mislim da bi trebalo obzirom da se ovakva situacija posljednjih mjeseci počela učestalo ponavaljati, svakako obavijestiti regulatora i zatražiti njegovo službeno misljenje i očitovanje jer postoji zakonit i uobičajen način istiskivanja dionicara, a ne ove sheme koje očito nemaju nikakvog drugog smisla nego da se vlasnistvo koncentrira na nedopušten, pa i nezakonit nacin, koje treba osujetiti i oštro sankcionirati. Za primjer drugima.

Neki ovdje stvarno pisu bajke, pa zasto bi Bilis zbog vlasnika prodavao svoje dionice i isao u debeli gubitak, to nema nikakvog smisla…
A ovo da su se dogovorili ispod stola je stvarno smijesno….
Pa lakse bi bilo onda vlasniku prikazati neki veci nenadani gubitak i dionica bi sama pala, a ne bi sigurno ulazio u neke nebulozne mutne avanture, svasta sto sve na ovom forumu ljudima pada na pamet…
Lp

Ja MISLIM da je to namjerno "spuštanje i pretumbavanje" kako bi se spustio tromjesečnih prosjek cijene dionice da bi onda mogli napravit mini istiskivanje spajanjem dionica.

Al oni moraju napraviti neovisnu procjenu koju bi trebao potvrditi revizor. Obzirom da im je revizor Deloitte, ne vjerujem da bi oni stavili potpis na bilo kakvu procjenu. Pa se pitam kakve veze ima onda tromjesečni prosjek?

Jedino, ako idu najprije na javnu ponudu, neku dobrovoljnu, pa onda u ovisnosti o njoj odnosno njezinoj uspješnosti idu kasnije na spajanje dionica. Ne vjerujem da bi spajali 1:10.000, sto znaci da bi mogli 1:1000, a to opet znaci da nekako moraju osigurati dionice (ok, većinski vlasnik ih ima dovoljno, a tu je i trezor), no bojim se da bi im se mogla dogoditi situacija da dosta njih uđe u transakciju s par komada, pa ako je viskratnik 1.000, onda dokupi do tog, nekog “punog” broja. Meni to ne bi bilo nevjerojatno. A onda opet, višekratnik ne mora uopće biti takav, može biti i 343 ako tako odluci skupština.

Ne znam, al ja mislim da bi trebalo obzirom da se ovakva situacija posljednjih mjeseci počela učestalo ponavaljati, svakako obavijestiti regulatora i zatražiti njegovo službeno misljenje i očitovanje jer postoji zakonit i uobičajen način istiskivanja dionicara, a ne ove sheme koje očito nemaju nikakvog drugog smisla nego da se vlasnistvo koncentrira na nedopušten, pa i nezakonit nacin, koje treba osujetiti i oštro sankcionirati. Za primjer drugima.
[/quote]

nema tu ništa nezakonito – SVI DIONIČARI IMAJU JEEDNAK TRETMAN – SVI MOGU IUPITI DOKUPITI ILI PRODSATI

svinjarija da, alki sve čisto

Neki ovdje stvarno pisu bajke, pa zasto bi Bilis zbog vlasnika prodavao svoje dionice i isao u debeli gubitak, to nema nikakvog smisla…
A ovo da su se dogovorili ispod stola je stvarno smijesno….
Pa lakse bi bilo onda vlasniku prikazati neki veci nenadani gubitak i dionica bi sama pala, a ne bi sigurno ulazio u neke nebulozne mutne avanture, svasta sto sve na ovom forumu ljudima pada na pamet…
Lp

Kolega mislim da prelako odbacujete jednu od manje vjerojatnih ali vjerojatnih teorija.
Slicno se dogadjalo na SUNH gdje je jedan dionicar zestoko kocio rast prije ponude za preuzimanje (zbog tromjesjecnog prosijeka).
P.s. lako se, ispod stola, gubici g. Bilisa pretvore u plus

Rastimo zajedno...

Parice
Pa zasto bi se ispod stola dogovarali ista s Bilisem, nema to nikakvog smisla, lakse je prikazati katastrofalne rezultate npr. kroz povecanu amortizaciju i slicno, i prikazati debeli gubitak na 1q i dionica bi odmah pala…
A ovako prikazu odlicne rezultate za 1q i onda s Bilisem po nekima dogovaraju kao stopanje i pad s njegovim dionicama, to nema nikakvog smisla tj. te ideje na forumu granice s ludoscu…

Ova uprava je napravila cudo u zadnjih 5-6 godina od Saponie i neka samo tako nastavi raditi i dalje…

Lp

Nije uopće lakše prikazati katastrofalne rezultate jer to nitko normalan ne bi radio. A i to zahtjeva mnogo vece muljanje od nekakvog internog dogovora s pojedincima.

Ono sto je doista čudno jest ponašanje tog jednog pojedinca koji izravno malim kupoprodajama utječe već dulje vrijeme na cijenu. Ako želiš prodati onda nemaš sto kupovati jer je očito da šalješ izmiksane signale obmanjivanjem javnosti. S druge strane, zašto bi netko kupio vise od 15.000 komada ovako nelikvidne dionice i onda u jednom trneutku kad je glavnina najvecih jednokratnih problema tipa Agrokor riješena, išao prodavati na gore spomenuti način. Ovo je tip dionice koja bez sumnje ima mnogo vecu vrijednost od trenutne cijene i za koju, u trenutku kada je kupujes, znaš da je kupujes zaista novcem koji nećes trebati vise godina. I koja je uopće ideja bila kupovati Saponiju? Lockirati većinskog na 5% ili odraditi neki drugi deal. Moguće je da su neki imali nekakvu ideju o nečemu i da nisu znali odigrati do kraja i da sada ne znaju sto bi ni kako bi, no ponavljam, ako imaš skoro 2,5% izdanja ovako nelikvidne dionice onda moraš imati na početku plan sto želiš, koji ti je cilj i koja je vjerojatnost da se nađeš u problemu i kojoj vrsti problema. I naravno ideju, kako ga rijesiti.

Ako je ikad bio pogodan trenutak za delist ili nešto slično, onda je to sada kada je tržište kapitala na najnižim razinama, Kulminacija krize oko Agrokora prošla svoj vrhunac, ulagaci još uvijek potpuno dezorijentirani i nezainteresirani, i kad gazda koliko se ima za cuti ima dovoljno love od nekih transakcija nekretninama.

evo neki mini biliš istresa

Evo Biliš opet kupio 30 komada da malo digne dijenu. Drž’te gaće ovo ide na 150 🙂 BTW ja kupio još po 20x.

Sviđa mi se i linija i kampanja 🙂

Saponia je razvila liniju proizvoda koji ne štete okolišu – Eco Active Nature

Saponia je razvila liniju proizvoda koji ne štete okolišu – Eco Active Nature

Ne mogu urediti prethodni… Otvoreno više frontova 🙂

Kandit ima nove, zdrave čokolade u koje ćete se odmah zaljubiti

New Report

Close