SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 23:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa to ti je dokaz da ti ni svoj posao ne razumijes. Odrasli ste na Damodoranu i uzimate to kao sveto pismo? A i sam Damodoran ima za svaku opciju vrednovanja poseban model i pripadajuće scenarije.

Kako to AAPL vise nema rast, a cijena dionica i dalje se drži? Daj mi napravi projekciju njegovih novcanih tokova? Molim te.

Vaš link …

Ili to stvarno misliš da je recimo kod Podravke rast cijene.dionice sa 250 na 410 kuna bio projiciran povećanjem NTa? Govorimo o kapitalizacijskom porastu vrijednosti od 1,4 mlrd. Kuna.

@filip70

Moj pogled je da je dobit trenutno najmanje bitna i najmanje relevantna, mozes dobit staviti kolko god hoces.

Meni u 1Q je najveci problem sto imaju operativni novcani tok negativan, a FCF im zakucano negativan.

Zelim reci da ce imati problema sa likvidnoscu ako ovako nastave i onda ce se morati opet zaduzivati.
Onda zasto povecanje inventorya i pad prihoda, jel imaju problema sa prodajom ili je razlog to sto je Uskrs pao 2Q.
Ja osobno mislim da je razlog to sto je Uskrs pao 2Q, ali za potvrdu toga treba pricekati 2Q.
Treca stvar su potrazivanja prema poduzetnicima unutar grupe koja su sada na 86 mil i povecavaju se iz kvartala u kvartal.

Nekako mi se cine razvuceni 1Q, ali sa druge strane 2018 godina je izgledala savrseno

Zato kazem da je ovo tek 1Q pa cemo vidjeti kako ce se razvijati situacija u 2Q.

Nadam se da u medjuvremenu cijena nece porasti i da ovo nece biti propustena prilika.

Saponija, tko je imalo prati polako gubi trku u programu detedzenata i ostalih sredstava za čišćenje sa medjunarodnom konkurencijom, al se još uvijek dobro drži. Al to ne znaci da njezin tržišni udjel manje vrijedi. I da pri prodaji tog udijela ne bi se dobilo možda i tri, četiri trzisne kapitalizacije cijele firme. To treba shvatiti. Nemam sad vremena puno elaborirati, no tema je sa strane vrednovanja mnogo kompleksnija nego se to tu pokusava prikazati.

Treba malo dublje ući u cijelu materiju… a ne filozofirati oko kvartalnog konsolidiranog NT-a… Vaš link …[/url]

Kako to AAPL vise nema rast, a cijena dionica i dalje se drži? Daj mi napravi projekciju njegovih novcanih tokova? Molim te…

pa nema ali ima likvidnost, ima kupaca.. uostalom jel ti to ozbiljno? da uspoređujem keš mašinu AAPL sa Saponijom?

Ili to stvarno misliš da je recimo kod Podravke rast cijene.dionice sa 250 na 410 kuna bio projiciran povećanjem NTa? Govorimo o kapitalizacijskom porastu vrijednosti od 1,4 mlrd. Kuna.

kako nije? pogledaj njihov NT a pogledaj SAPN: slobodni novčani tok im je 200 mil kn na 4,2 mlrd kn prihoda
samo je svima bila niska osnovica otkud je krenuo rast jer 2017. pa dijelom i 2018. znamo kakva je bila zbog Agrokora

no širimo temu bezveze još ćemo i na Lencu završit 🙂

saponia je svima ko fol super po ovim cijenama,ali nitko ne stavlja kupovni nalog ni po 200 kn,a kamoli iznad toga

zasto bih nudio 202 kad ima bedaka koji mi hoce prodati po 200. zqa razliku od nhjefa ja svohje peneze nis našel na cesti

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

U segmentu konditoraja, ja ne znam podatke za 2018., al znam da su prihodi Kandita u 2017. god dosegnuli 305 milijuna kuna uz Ebitdu od gotovo 30 milijuna kuna. U Kandit je inicijalno uloženo 20 milijuna eura.

Vaš link …

Saponija je 100%-tni vlasnik Kandita i nema snase da taj udjel danas vrijedi manje od 20 milijuna eura, a vjerojatno vrijedi i između 30 i 40. Cijela trenutna kapitalizacija Saponije je manja od 18 milijuna eura i o čemu mi sad tu raspravljamo?

Nije Kandit neki znacajan igrač na trzistu, al ne znaci da je bezvrijedan, upravo suprotno. Kakav je Bambi igrač na trzistu, pa se za njega dobilo, kolko ono?

260 milijuna eura gledano kroz EV odnosno 230 milijuna eura bez duga. Vaš link … Bambi ti inače ima 2x prihode Kandita iz 2017. i puno profitabilniji program odnosno keks. Pa iako se kod Bambija najvjerojatnije radi o vezanoj prodaji (Knjaz Miloša) ne možeš reci da Kandit ne vrijedi.

@računovođo

Da, ja to jako ozbiljno jer ti očito je ne razumijes vrijednost dalje od knjigovodstvenih stavaka.

Kaže naimxs da nije kupio po dvjesto i uopće nema dionice?!
Ali se razumije u vrijednost
Kupi braco pa onda polemiziraj! Ili nije još dovoljno jeftino, ne kužim?
Over and out

😁😁😁

poštovani kolege

dok uhvatite vremena, počnite čitati temu od prvog dana, dakle od 2006. mislim da se može puno toga naučiti i zaključiti.

EV/EBITDA 4,59
P/E 4,40 agr isključen

novogradnja, zagreb, 2 kat, cvj naselje, 500 eura kv, okućnica gratis

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

poštovani kolege

dok uhvatite vremena, počnite čitati temu od prvog dana, dakle od 2006. mislim da se može puno toga naučiti i zaključiti.

Evo pogledah… Već po prvih par postova iz te 2006. mi se smučilo, druk do druka
Vidim da se i onda sanjalo 1.000 kn, prodaja P&G-u i sl. bedastoće

New Report

Close