Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
SAPN | 72,00 | 3.672 | 51 | 71,50 | 75,00 | -4,64% |
Kako imaju samo fondovi kad jedna fizička osoba ima vise od 14,5 tisuća komada?
iznimka
od nas koji trgujemo sumnjam da netko ima 1500 kom
A čekaj, ako prodaje taj dionicar, sa 14,5 tisuća dionica, onda taj ne trguje, ili sto?
Pa i ta osoba je kupila dionica na burzi, ili su joj bile poklonjene? I valjda ih je kupovala da bi na njima zaradila, ili se radilo o nečemu drugom?
A čekaj, ako prodaje taj dionicar, sa 14,5 tisuća dionica, onda taj ne trguje, ili sto?
Pa i ta osoba je kupila dionica na burzi, ili su joj bile poklonjene? I valjda ih je kupovala da bi na njima zaradila, ili se radilo o nečemu drugom?
moj rezon je da se ovakobne postupa sa vlsaastitim dzepom
Po meni danasnji prodavac ima isti potpis kao i u ponedjeljak…Bilis ide van…ako odluci izac do kraja tko zna gdje ce bit dno…
Remorker je kriv, gdje on dodje krece pad od preko 50%😂😂😂…
Imam SAPN, a radje bi da je nemam…
Nema sanse da kupujem padajuci noz…a ne mislim ni prodavati…
Sretno nam bilo!
Gle, ako ga ne ganjaju kamatari, onda će polako istresti to sto je naumio. Vidi se da drugih prodavatelja nema. Mislim, lik se bas čudno ponasa. Kao da je dobio dionice na poklon ili boluje od neizlječive bolesti. Sto god bilo posrijedi, to će se uskoro rijesiti. To su relativno maleni novci i za ovako jadnu i nelikvidnu burzu poput nase.
Po meni Biliš nije nikakav problem, on je posljedica problema. Problem je Grbešić, mindset tog poduzetnika i način na koji posluje.
Bilis ovo prodaje!
U ponedjeljak je prodao 287 kom po 316, tako da je najvjerojatnije i danas ovo od njega…
Ali malo se cudno ponasa, u ponedjeljak i utorak se cijena digla za 10% i on je opet zakuca na 200, mozda je dogovorio veci paket na nizim razinama pa je zato zakucava, mada mi nema to bas neke logike, njegov prosjek ulaska u SAPN je ako se dobro sjecam cca 270-280kn tako da je u debelom gubitku…
Mozda nece prodati cijeli paket nego samo dio…
Moram priznat da sam danas dobro iskoristio ovu rasprodaju, nisam se nadao da cu opet kupovati SAPN po 200kn, hvala prodavatelju, bas mi je uljepsao dan!
Da li moze nize, uvijek moze, ali da tako gledam nikad ne bi kupio ni jednu dionicu.
Lp
Po meni danasnji prodavac ima isti potpis kao i u ponedjeljak…Bilis ide van…ako odluci izac do kraja tko zna gdje ce bit dno…
bome i bilis prodaje – ali samo 300 kom
bit ce i on napunio gace
tu je jos netko jer bilis je iskrcao 300 kom ali taj drugi je iskrcavao po 1000 kom i on je palikuca
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=SAPN-R-A
krivlo rekoh – bilkis je iskrcssao u ponk, ovo danas budemo videliv u petak
Čovjek prodaje sa gubitkom ne znam čemu čuđenje uostalom možda samo dio proda.
Ja sam iz ove pozicije onda zbog mrtvog agrokora iz debelog plusa otisao u manji minus a kako je tek moglo završiti da sam dočekao danasnji dan sa dionicama to bi tek bio debeli minus.
Zanimljivo špekulantima koji će tražiti i dalje nekakve diskonte na diskonte
za investiciju nisam više siguran poslije ove kataklizme sa agrokorom
Nije nagovor na ništa.
Kaže netko tko piše o Pevecu hvalospjeve i zaklinje se u nekakve “sto ti je znam kakve” vrijednosti?
Zamisli sad situaciju, a to će se neminovno dogoditi ili se već dogodilo, kada ekipa u Pevecu ostvari potpunu kontrolu (vise od 75%), tko će vise plaćati manjinskima bilo sto? E vidiš, u takvoj situaciji Saponija je barem na burzi i ako ništa drugo možeš kupiti i prodati papir. Sve je lijepo dok firma raste, a većinski nemaju 75% i isplati se dividenda, a sto ako toga vise ne bude? Pa nisu u Pevecu isplatili dividendu radi lijepe slike u javnosti nego radi toga jer je nekima trebala lova da plate dio duga za kupnju dionica.
Kada govorimo o vrijednosti, samo Kandit vrijedi vise od trenutne trzisne kapitalizacije cijele Saponije i to unatoč tome sto je čak i ispodprosječno profitabilan za bransu. Ovdje nije problem vrijednosti nego upravljanja sustavom i firmama i odnosa prema dioničarima i investicijskoj zajednici.
I opcenito klime na burzi koja je jako losa i nepoticajna za ulagatelje. Na takvoj burzi ništa se ne vrednuje kako bi trebalo nego se spekulanti igraju kao u kockarnici. Njima nije bitno sto firma radi, sto predstavlja na trzistu, kakvi su joj rezultati, nego se ganja koja lipa ili kuna gore dolje. Zato imamo svakodnevno neku “priču”… Uljanik, Optima, Dalekovod i sto ti ja znam sto.
Firma koja ima relativno stabilne biznise i 1,1 mlrd. kuna prihoda sa ovakvim udjelima na trzistu u grupama proizvoda u kojima je prisutna sigurno ne vrijedi 130 milijuna kuna koliko joj je trenutna kapitalizacija, nego barem 2, 3 puta vise. U dijelovima, po pojedinim segmentima možda i 5 puta vise. Al situacija je takva kakva jest zbog gore navedenih razloga i nekome će biti prilika, a nekome neprilika.
Čovjek prodaje sa gubitkom ne znam čemu čuđenje uostalom možda samo dio proda.
Ja sam iz ove pozicije onda zbog mrtvog agrokora iz debelog plusa otisao u manji minus a kako je tek moglo završiti da sam dočekao danasnji dan sa dionicama to bi tek bio debeli minus.
Zanimljivo špekulantima koji će tražiti i dalje nekakve diskonte na diskonte
za investiciju nisam više siguran poslije ove kataklizme sa agrokorom
Nije nagovor na ništa.
čitaš ti izvješća ili si na kavi čuo da saponiab ne valja