SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 10:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ulazimo u tjedan kada ce SAPN objaviti izvjestaj, koliku dobit ocekujete u zadnjem kvartalu?
Ja minimalno 12M kn, sto bi ukupno dalo godisnju dobit od 50M kn (bez poreza).
Lp

nekonsolidirano… koma.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Znači ono istresanje do nedavno ipak nije bilo slučajno…..

Koje istresanje?

Pa proknjižili su Agrokor “dubioze”, time je to pretpostavljam stavljeno ad-acta. Ništa novo.

Ulazimo u tjedan kada ce SAPN objaviti izvjestaj, koliku dobit ocekujete u zadnjem kvartalu?
Lp

bila bi dobit sasvim solidna da se nije pojavio nerealiz. gubitak od financijske imovine cca 51 mil kn
to je ono što već dugo kolega investimir zaziva

“Otvaranje postupka izvanredne uprave nad koncernom Agrokor kao i svim njegovim ovisnim i povezanim društvima te potpisivanje i potvrda pravomoćnosti nagodbe vjerovnika Agrokora obilježili su promatrana razdoblja. S obzirom na dostupnost relevantnih informacija, na kraju 2018.godine procijenjena je nadoknadivost prijavljenih potraživanja te je vrijednost imovine Društva umanjena u iznosu od 50,1M kn.”

Znači ipak su to tako riješili.

Ostaje nam 0,6% vlasništva u novom Agrokoru,
po prodaji će to ići u čistu dobit,
vrijednost 0,6% novog Agrokora procjenjuju na 120M kn.

Lp

Lp

bila bi dobit sasvim solidna da se nije pojavio nerealiz. gubitak od financijske imovine cca 51 mil kn
to je ono što već dugo kolega investimir zaziva
[/quote]

da, dojadio sam vec bio i bogu i svijetu

ali drago mi je da sam bio u pravu, ne zato da saponija igubi 0 milja nego radis iskustva za sve nas – šminkaj šminkaj, ali na kraju dode sve nas voje

evo, i slpf je zaronio u gubtak – 3 milja popmala maca

i sad se ja ptam – a zasto gospoda to nisu lijepo izerezervirala kroz vise kvartala. ili sto nisu lijepo jos tamo prije godinudnan ka je bio manje ,vise jasno kako ce to izgledati snagodbom- zasto to tada nisu obznanili

tko normalan bi im zamjero proaktivnost il tko normalan bi ima zamjerio ako 10 milja prerezerviraju. tim bolje – ond poslije mogu podebljati rdig s 10 milja

ovako dode sok i dionica trpi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Zapravo dodu dva soka za dionicu. Prvi kad oni, ajmo reci, oprezniji reagiraju dok jos sve nije provuceno kroz rdig/bilancu, a drugi kad se doista i gubitak zaknjizi. A nekima je potreban i treci kad se odradi smanjivanje temeljnog kapitala, iako je odavno bilo jasno da dijela tog kapitala nema. Ovo neovisno o SAPN ili SLPF. Ponasanje slicno na vecini papira.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

jaa ne razumijem to korporativno prenemaganje – cemu sve to

izdaj priopcenje – toliko i toliko smo umoceni, nadamo se naplatiti toliko, otpisat cemo od kv do kvartala toliko i toliko dok ne dodemo do naplativog ostatka od toliko i toliko

i rijesena stvar – trziste to odreagira i idemo dalje. jos ako nstousput naplate i pride, tim bolje

ne idem nas kupštine jer za tu sicu sto imam ne ispalti. ali na,da su enki isli – treba im psotaviti to pitanje – recite istinu i vozi dalje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ma dajte ljudi nemojte biti smiješni, pa Saponia je pala sa 450 kn na ove smiješne razine upravo zbog Agrokora, pa nije valjda pala zbog komaraca u Osijeku…. 🙂
Da se Saponia prodaje, zar stvarno mislite da cijela vrijedi samo 150M kn, tko ne bi uložio 150M kn u Saponiu i vratio sav ulog kroz 4 godine, ne treba tu puno filozofirat, sve je prejednostavno…
Oni ovo s knjiženjem 50M kn kroz RDG uopče nisu morali napraviti, pa dobili su 0,6% novog Agrokora, ali OK, odlučili su se na to i to je sasvim uredu, sve su lijepo objasnili i svaka im čast…
Ovo što je Investimir pričao nisu mogli napraviti dok nije potvrđeno na sudu, tako da su to mogli napraviti tek sad, meni je bolje da to odmah skinu s vrata kad su se već na to odlučili nego da mrcvare svaki izvještaj po 10M kn….imaju, mogu, skidaj to s vrata i idemo dalje…..

Najvažnije je to da bi imali dobit oko 40M kn da nisu to tako proknjižili, tako da sada ne trebaj platiti 8M kn poreza na dobit, lijepa ušteda… 🙂

Lp

Investimire

Kako su to ostali riješili, iskreno neda mi se tražiti?
Da li su i oni to proknjižili kao gubitak kroz RDG?
Zaba ima 2,9% vlasnistva u novom Agrokoru
PBZ 2,4%
Splitska banka 2,4%
Adris 1,4%
Franck 1,3%
HPB 1,3%

Npr. HPB ima odličan izvještaj a u novom Agrokoru 1,3%, znači imali su velika potraživanja prema Agrokoru?
A Zaba, PBZ, ADRIS, kako su oni to proknjižili?

Investimire ako ne znaš sve pet, samo pitam….

Lp

Zapravo dodu dva soka za dionicu. Prvi kad oni, ajmo reci, oprezniji reagiraju dok jos sve nije provuceno kroz rdig/bilancu, a drugi kad se doista i gubitak zaknjizi. A nekima je potreban i treci kad se odradi smanjivanje temeljnog kapitala, iako je odavno bilo jasno da dijela tog kapitala nema. Ovo neovisno o SAPN ili SLPF. Ponasanje slicno na vecini papira.

na SAPN nije toliko ozbiljna situacija, mislim da uprava radi korektno ali nije ovo Henkel ili P&G
jednostavno ovdje je profitabilnost nikakva: taman su zadnje dvije godine malo poradili na tome, BV se počeo lijepo dizati i sad – što? 50 milja nebuloza je nekih 76 kn po dionici što će book vratiti na razinu iz kraja 2016. godine.
dakle Todorić nas je sve koštao dvije godine zarada
nije strašno ali boli
i zato cijena je tu gdje je. ali mislim i da neće puno dolje, sve je to u cijeni mislim već odrađeno tijekom 2017. kad je osjetio pritisak na cijeloj ZSE; sjetite se, ušli smo robusno krajem ’16. i siječanj ’17. i onda – šok i nevjerica!

New Report

Close