SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 08:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne rade kupci samo ono što MORAJU. Ako neko nešto kupuje za neku lovu, znači da mu vrijedi više nego što daje love za to. A ne razmišljaju svi ko ovi naši. Često kupci žele kupiti sve, bez obzira što to ne moraju. Bilo kako bilo, ako neko plati X kuna za pojedini postotak, onda u tom trenutku taj postotak toliko vrijedi, prodaš li ga ili ne prodaš. ZSE i ovo naše razmišljanje sitnog čovjeka nije kako svijet biznisa funkcionira…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Interes, ne interes… Udjeli su sporedni. Glavni igrači drže i dalje roll-up. Tko drži roll-up taj je vlasnik Agrokora.

A i sam proces restrukturiranja i njegovi ciljevi nisu postignuti, osim otpisa velikog djela obveza. Zato se i dioničari žure da se riješe “toksične imovine” jer očito ne misle da tamo odnosno u novom equity-u “stanuje velika vrijednost”. Doduše, oni poput Sberbank koji drže najveće udjele su u prednosti pred onima koji imaju znatno manje udjele što je i logično, sve dok se ne okrupni vlasništvo i preuzme upravljanje. Možda jednog dana ti maleni udjeli budu imali i veću vrijednost, no trenutno se vjerojatno nitko neće otimati za njih.

Interes, ne interes… Udjeli su sporedni. Glavni igrači drže i dalje roll-up. Tko drži roll-up taj je vlasnik Agrokora.

A i sam proces restrukturiranja i njegovi ciljevi nisu postignuti, osim otpisa velikog djela obveza. Zato se i dioničari žure da se riješe "toksične imovine" jer očito ne misle da tamo odnosno u novom equity-u "stanuje velika vrijednost". Doduše, oni poput Sberbank koji drže najveće udjele su u prednosti pred onima koji imaju znatno manje udjele što je i logično, sve dok se ne okrupni vlasništvo i preuzme upravljanje. Možda jednog dana ti maleni udjeli budu imali i veću vrijednost, no trenutno se vjerojatno nitko neće otimati za njih.

U tvojem postu mnogo je nelogičnosti. U više dijelova jedan dio rečenice je u logičkom neslaganju s drugim dijelom…

KressoM, 25.01.2019. u 13:11
dioničari žure da se riješe "toksične imovine" jer očito ne misle da tamo odnosno u novom equity-u "stanuje velika vrijednost".

Onda neće imati kome prodati, ako je toksična imovina i ne vrijedi ništa?

sve dok se ne okrupni vlasništvo i preuzme upravljanje

Možda jednog dana ti maleni udjeli budu imali i veću vrijednost, no trenutno se vjerojatno nitko neće otimati za njih.

Neće se otimati, ali kako će se ikada okrupniti ako se ne kupuju manji djelovi? Zar nije bolje okrupnjivati dok vrijede “manje”?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Zašto Biliš Mario sada prodaje? Kupovao na puno većim cijenama i ima količinu sa kojom ne može izaći na ovako plitkom tržištu?

@takamina
Možda se ponaša kao market maker?
Daje kakvu takvu likvidnost?
Mislim tako sam ja od njega bio kupio ono prije par godina prije situacije sa Todom.
Nemam sapn.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

U pravu ste, sada malo kupuje😁. Jadne li nam burze

Koja frenetična burza. Ovdje je sve poludilo. Milsim da ću se preporoditi za tjedan dana kad odem odavdje. Po 232 kipao netko ko da nema sutra a sad se skida po 258.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Da……bas sam pratio.

Danima, da ne kazem tjednima, uredno stoje bid / ask 232 / 234 kao po dogovoru, i nitko ni da trepne.
Sad kad se dotični nakrcao, dize do 258, a prosjecna 245…….

Komotno možemo reći da je naše ‘TK’ i službeno uništeno. Običan poligon insajdera i fondova za legalnu pljačku. Tko ovdje investira svoj novac poludio je. Nikad ne znaš tko će ti ga nabiti. Hvala bogu ima i drugih TK u svijetu. Koja funkcioniraju.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

izgubit ćete oči momci gledajući u monitor 🙂
svugdje je tako, eto jutros na ADPL ‘kipa’ se i po 174 kn pred izvješće koje je valjda trebalo bit koma
a ono rast prihoda +20%, Ebitda egal
i tko je sad tu lud? mi koji buljimo u gledalicu, nema tu kruha

ako je biznis rastući, kupi i čekaj da se otključa vrijednost, to je to!

Možda se vratim ako se ikad situacija okrene.

Koja frenetična burza. Ovdje je sve poludilo. Milsim da ću se preporoditi za tjedan dana kad odem odavdje. Po 232 kipao netko ko da nema sutra a sad se skida po 258.

Umjesto da si iskoristio taj poklon sto si mogao uci na tim razinama u ovaj biser ti se sad cudis kao pura glisti! Pa nisi valjda mislio da ce SAPN vjecno biti na ovim razinama.

SAPN vrijedi 150M kn, imat ce dobit iznad 45M kn, znaci u manje od 4 godine vraca cijelu vrijednost firme, a ti se cudis zasto raste, pa trebala je biti vec davno na puno puno puno vecim razinama…imas par strana prije o kojim razinama pricam…

Zadnjih par dana se moze primjetiti bar neki interes na kupnji…

Lp

New Report

Close