SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
SAPN
72,00
3.672
51
71,50
75,00
-4,64%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

investimire hvala ti na updatu!

Da budem iskren ne znam zašto bi dionica još pala. Pa roknula je sa 470 na 260 zbog Agrokora, tj cijeli iznos TK je smanjen za više od 120 milijuna. Dakle ispada da dobiju 0 kuna već bi sve to trebalo debelo biti uključeno u pad.

BTW tek sad pogledao brojke za 1Q. Pa ovo je brutalno što se dobiti tiče! Rast prihoda od 7% (koje nismo očekivali) i skok dobiti sa 5,7 na 18,7 milja! Jel me to oči varaju? 🙂

Netransparetnost na Agrokoru?
Rezervacije?
Revizija?

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Netransparetnost na Agrokoru?
Rezervacije?
Revizija?

nema netransparentnsti – zna se da je saonia izlozena oko 140 milja prema agrokoru, xindi je pisao o tome

problem je što ne žele reći što je što – što je roba, što fin mjenice. i onda otpisti ono što ionakom mora biti otpisano – najmanje 20 posto na robi, najmanje 50 posto na mjenicama, dakle jedno 70 do 80 milja kuna.

To teba otpisati i to treba crno na bijelo reći dioničarima i onda mozemo krenuti dalje. a ne da dočekamo dan kao kod tehnike gdje izad izvjestaj i gubitak od 140 milja kuna.

Neka se saponia lijepo ugleda na aljosu u lencu – kod aljose nema prenemaganja, ili će biti para ili nec biti para. u dvije rečenice čovjek napiše što je za napisati i mirn abosna, a ne ovako da saponia i agram grupa igra u istom kolu – svako izvjesce bolje od prethodnog, a 140 milja kod saponije i 500 milja kod agrama visi nad glavom, pa ti sad budi u dionici kad to rokne. a roknut će.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

ne pišem ja nista crno, saponija je bonbon, ali oni moraju rokuti najmanje 60 milja, to je dvije godisnje zarade, najmane toliko

kad t naprave, onda mozemo dalje pricati

ako netko misli da to nece biti, vidimo se ovdje kroz koji mjesec pa ćem uporediti prognozr

Tablica razlučnih prava

Redni broj
60
Tvrtka dužnika
KONZUM D.D.
Ime i prezime/tvrtka ili naziv vjerovnika
SAPONIA D.D.
OIB vjerovnika
37879152548
Adresa/sjedište vjerovnika
MATIJE GUPCA 2, OSIJEK
Iznos tražbine osiguran razlučnim pravom
121.400.000,00
Pravna osnova razlučnog prava
SPORAZUM RADI OSIGURANJA NOVČANE TRAŽBINE ZASNIVANJEM ZALOŽNOG PRAVA OV- 2414/17 OD 16.03.2017.
Javna knjiga u kojoj je razlučno pravo upisano
ZEMLJIŠNE KNJIGE OPĆINSKOG GRAĐANSKOG SUDA U ZAGREBU ,OPĆINSKOG SUDA U NOVOM ZAGREBU , OPĆINSKOG SUDA U SPLITU
Dio imovine na koji se odnosi razlučno pravo
ZK.Č.BR.4712/1 UPISANO U ZK.UL.VR.25814 K.O.TRNJE ; ZK.Č.BR.1865/1 UPISANO U ZK.UL.BR.6153 K.O. SAMOBOR ; ZK.Č.BR. 2400/1,2400/2 I 2402 UPISANO U ZK.UL. BR.5700 K.O. STARI GRAD ; ZK.Č.BR. 2399/2 UPISANO U ZK.UL.BR. 2709 K.O.STARI GRAD ; ZK.Č.BR. 2399/1 UPISANO U ZK.UL.BR. 5872 K.O. STARI GRAD ;ZK.Č.BR. 2399/8 I 2399/15 UPISANO U ZK.U. BR. 5873 K.O. STARI GRAD

Pa SAPN se vec korigirala za oko 120m kn (pad sa 420 na 240), a u medjuvremenu je i zaradila jos 40m, tako da ja ocekujem jaki rast kad proknjize otpise (koliki god otpis bio), jer ova cijena je rezultat netrasparentnosti, neizvjesnosti i odnosa vecinskog vlasnika oko otpisa.
Nemam SPAN, gledam je vec duze, i mislim da ce nakon prokljizavanja otpisa u kratko vrijeme skocit 20%-30%.
Ne kupujem je jer volim imat kes 😂, i izbjegavam bedake (ove jednodnevne u 13h)

Rastimo zajedno...

I jos nesto.
Kad god se prica o vrijednosti drustva svi se kunu u CF i EBITDA-u. Kod SAPN book nikad nije imao neki znacaj, uvijek se trzila ispod booka i skoro nitko nije pricao(pisao) niti donosio investicijske odluke vezane uz book. Pa sad stvarno ne znam cemu sad tolika halabuka (pad cijene) o otpisu koji ce samo smanjiti book, a drustvo u medjuvremenu sve profitabilnije i bolje posluje.

Rastimo zajedno...

Prema sadašnjem nacrtu nagodbe Saponia nema razloga raditi otpis.
Saponia je razlučni vjerovnik osiguran nekretninama a oni se namiruju 100%.

Dionica je neinvestibilna. Ne očekuje se preuzimanje. U posebnom je režimu i nelikvidna i upitno je hoće li ostati na burzi ukoliko se pojavi mogućnost njezina delistiranja. Očito pušu neki drugi vjetrovi i na ovakve i slične firme se unatoč relativnoj podcijenjenosti danas drugačije gleda. Kome to ne predstavlja problem, ta vrsta rizika od odnosno njegove materijalizacije, Saponija će mu vjerojatno biti zanimljiva. Onima koji žele primjerenu likvidnost i normalno trgovanje, neće.

Prema sadašnjem nacrtu nagodbe Saponia nema razloga raditi otpis.
Saponia je razlučni vjerovnik osiguran nekretninama a oni se namiruju 100%.

to je pitanje – i franck ima zaloge pa se boji otpisa zbog fin mjenica. meni to nije jasno, hoće li saponija naplatiti zaloge i onda iz tgih novaca podmirit regresno potrazivanaj prema bankama – ako je tako to ej odlično

naime, i franck je razlucni vjerovnik, dapače on je predstavnik različnih vjerovnika -a bori se rukama i noga protiv nagodbe, kako to ako razlucni vjerovnici nista ne otpisuju

Dionice ne vrijede ništa ni Adrisu ni Agramu a Franck nema ni dionice.
Ali vjerovnici sa zalogom u nekretninama su čak i ispred roll up-a.

Dionice ne vrijede ništa ni Adrisu ni Agramu a Franck nema ni dionice.
Ali vjerovnici sa zalogom u nekretninama su čak i ispred roll up-a.

recite pravo i sami – zar uprava unatrag godine dana niej mogla napiati priopćenje ili staviti u izvjesce – izlozeni smo toliko, nadamo se naplatiti toliko jer imamo i to kao osiguranje. umejsto toga oni svaki put ponavljaju frazu – jedans ustav u potekjocama koji nam je veliki kupac

dječja posla, po meni. zato mso tu gdje jesmo jer ljudi pušu i na hladno. a uopće tako nem mora biti, saponija je jaka firma, što se mora otpisati, se otpie i idemo dalje

New Report

Close