SAPN (Saponia d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska SAPN (Saponia d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A da je puknuo strani lanac takve veličine onda bi napisao sto? Ili da su “popucali svi lanci”, to bi zapravo bilo najbolje.. jel?

Svatko bi imao svinju u kocu, sadio mrkvu u vrtu iza kuće, a nakon posne večere, obitelj bi se okupljala uz kamin, ženska čeljad prela na preslicu, dok bi glava obitelji za to vrijeme servisirala zupčanike na tkalačkom stanu?!

To ti meni, Babo?

Ja govorim da je došlo na vidjelo nešto što je bilo nezdravo i loše. Dakle, sada nije to postalo loše, nego je loše bilo, sada su se stvari samo otkrile. Da, neka sve što je loše “popuca”. Očito da je Agrokor bio loša karika u našem gospodarstvu koja je sada i pukla i zamjenit će se zdravom karikom. Ja ne spominjem nikakve strane lance i ne znam odakle tebi zaključak o svinji, mrkvici i sličnome. Tako da tvoje pitanje ne razumjem ako je bilo upućeno meni.

Ja sam za zdravo gospodarstvo , a gospodarstvo će biti zdravo, ako se radi na principu ponude i podražnje, a ne umjetnog održavanja stanja. Očito da su (neki) dobavljači kreditirali Agrokor i da su i oni doprinijeli ovakvom stanju. I zato je dobro da se ovo dogodilo i bilo bi super da se dogodilo i čim prije, jer bi bilo manje prljavog veša za oprati.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ti stvarno misliš da u Njemačkoj funkcionira isključivo odnos ponude i potražnje? Kako to da tamo skoro pa i nema inozemnih retailera?

Jel znaš koji vodeći trgovački lanac u Njemačkoj koji nije domicilno smješten ili mu većinski vlasnik nije iz Njemačke?

http://www.retail-index.com/Countries/ToprankingretailersinGermany.aspx

I onda, kolika su ukupna potraživanja prema Agrokoru tj. Konzumu?

Lp

Trenutna izloženost prema Konzumu kao najvećem pojedinačnom kupcu iznosi 11% ukupnog stanja potraživanja dok trenutna izloženost prema Agrokor Grupi iznosi 12,85% ukupnog stanja potraživanja na dan izvještaja.

Od ukupno ostvarenog prihoda u 2016. godini, HRK 71.117 tisuća ostvareno je transakcijama s društvima iz Agrokor Grupe. Društvo u sklopu poslovanja sklapa ugovore o faktoringu i/ili ugovore o eskontu mjenice s faktoring društvima.

Rizik naplate potraživanja od glavnih dužnika u konačnici snosi Društvo. Na datum izvještaja Društvo ima potencijalne obveze temeljem regresnog prava iz faktoring poslova u iznosu od HRK 103.500 tisuća. Od navedenih HRK 103.500 tisuća, do dana izdavanja odvojenih financijskih izvještaja iskupljeno je HRK 50.800 tisuća. Kreditni rizik po likvidnim sredstvima i financijskim instrumentima je ograničen, budući da je riječ o bankama koje imaju visoke kreditne rejtinge.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Iz god. izvješča za 2016. god “Od 2014. god Saponija osigurava dio svojih potraživanja kod osiguravajućih društava”.

Trenutna izloženost prema Konzumu kao najvećem pojedinačnom kupcu iznosi 11% ukupnog stanja potraživanja dok trenutna izloženost prema Agrokor Grupi iznosi 12,85% ukupnog stanja potraživanja na dan izvještaja.

Od ukupno ostvarenog prihoda u 2016. godini, HRK 71.117 tisuća ostvareno je transakcijama s društvima iz Agrokor Grupe. Društvo u sklopu poslovanja sklapa ugovore o faktoringu i/ili ugovore o eskontu mjenice s faktoring društvima.

Rizik naplate potraživanja od glavnih dužnika u konačnici snosi Društvo. Na datum izvještaja Društvo ima potencijalne obveze temeljem regresnog prava iz faktoring poslova u iznosu od HRK 103.500 tisuća. Od navedenih HRK 103.500 tisuća, do dana izdavanja odvojenih financijskih izvještaja iskupljeno je HRK 50.800 tisuća. Kreditni rizik po likvidnim sredstvima i financijskim instrumentima je ograničen, budući da je riječ o bankama koje imaju visoke kreditne rejtinge.

Odakle vam ti podaci?

Ko se s nama druzi zivot mu je duzi

http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=SAPN-R-A
Godisnje izvjesce pdf
Stranica 82

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Može li netko iskusniji objasniti zašto je u 1Q izvještaju materijalna imovina tri puta vrednija nego u godišnjem izvještaju za 2016?
Građevinski objekti 170 356 687 kn naprama 37 074 743 kn?
Jesam li nešto propustio ili nešto fundamentalno ne razumijem?

I sad kad pogledam, u financijskom izvještaju za 2016 piše poslovni prihodi 722 mil., a na moje dionice 1115 mil.?
Otkud njima ta brojka?

Usporedujes li mozda konsolidirano ili nekonsolidirano?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

1Q konsolidirano, i godišnje za 2016 nekonsolidirano.
Ali velika mi je jako razlika; bezobzira na to što je ovo drugo nekonsolidirano.
Primijetio sam još jednu stvar koja je meni nelogična.
Godišnje 2016 – strana 96 – Tekuća godina – Novčani ekvivalenti na kraju razdoblja – 10.917.891.
1Q 2017 – strana 11 – Tekuća godina – Novčani ekvivalenti na početku razdoblja – 15.871.474.
Ne bi li ove dvije brojke trebale biti jednake, ili ja nešto krivo gledam?

New Report

Close