Saponia je dosta izložena jer Agrokor firmama prodaje sav materijal za čišćenje.
Ali koliko? Kao da nisu sudjelovali u pregovorima s bankama… spominju PU Francka, Vindiju, Podravku, Kraš, a nigdje nitko nije spomenuo Saponiu? Čudno!
A meni se čini da bi oni mogli imati čuvenih pozajmica prema Agrokoru, ne samo prema drugim društvima u grupi. Ali koliko? Zašto se ne spominju uopće? Kao da ih nije briga? Zar su toliki cooleri ovi širokobriježani?
Evo ovdje se spominju među ostalih 19 dobavljača., ali ne koliko, barem otprilike, to iznosi?
19dobavljaca[/url]
Nisu Hercegovci vesla sisali, u to možete biti sigurni. Biti će ovdje sve u redu. Sad ispada da bi svima bilo bolje da nitko ništa nije prodavao Agrokoru jer eto neće se naplatiti… Ja sam uvjeren da će se na kraju dobavljačima, i malima i velikima, isplatiti i zadnja kuna dugovanja. Konzum/Merkator/Idea su veliki i važan kanal prodaje i dobro je tamo biti prisutan.
Mislim da bi im trebalo poslati upit na mail kolika su im potraživanja prema Agrokoru, ovo je jako bitna informacija za dioničare i cudi me da ZSE već nije poslao svim dobavljacima da se ocituju o potraživanjima, to bi trebala biti u ovim okolnostima poznata informacija.
Lp
Koliko potražuju od Agrokora??? Ukupno..
na ZSE, Q1/17 za Marasku
8 mil kn izvanrednih rashoda, Agrokor?
ne računajući to, Maraska bi bila u debeloj dobiti, ovako ispao gubitak 1.7 mil kn
uglavnom treba ovo iskoristiti, kad (očito) SAPN još ‘rokne’, za dokup
naravno ovo je moje mišljenje i nikako me ne slušajte 😉
Kvartalno izašlo
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=SAPN-R-A
bez obzira na ovaj kratki prekid proizvodnje (nije ovo PTKM pa da gase peći…), danas prolazi kupnja po 250 kn
po zadnjem revidiranom godišnjem (za 2016. cijelu) im ispalo 30 kn zarade po dionici
P/E = 8,33
solidno!
mislim da sam s nekime ovdje raspravljao o tome kako matica ima manje prihode i napomenuo sam kako treba pratiti da li je to sad novi trend?
u zadnjem kvartalnom napominju upravo to: manje prihode (cca 7%) ALI da usporedno rade na optimizaciji i profitabilnosti, pa bi to onda ovaj E iz gornje formule trebalo podići, a ukupni P/E još smanjiti
kažu i izvješću 1Q:
pokazatelji Saponije u prvom tromjesečju 2017. godine donose zadovoljstvo
ostvarenim rezultatima i najavljuju nastavak uspješnog poslovanja. Pozitivni efekti poslovnih aktivnosti
ogledaju se u usmjerenosti na povećanje profitabilnosti i zadržavanje stabilne tržišne pozicije na
domaćem kao i jači prodor na inozemna tržišta
Ovaj stres oko Agrokora natjerat će sve na promjenu razmišljanja i poslovnog modela, što prije pronađu nove partnere kako ovdje kako vani uspjeh je tu.
Ovaj stres oko Agrokora natjerat će sve na promjenu razmišljanja i poslovnog modela, što prije pronađu nove partnere kako ovdje kako vani uspjeh je tu.
I zato je super da se dogodio “slučaj agrokor” i da je taj “balon” puknuo. Pod balon, ne mislim na cijene dionica nego na stanje koje je održavao Agrokor kao. očito, država u državi koji je umjetno mijenjao tržište po svojoj volji…
Evo o Konzumu iz revidiranog godišnjeg izvješća:
Ugovorom o poslovnoj suradnji koji je sklopljen s društvom Konzum d.d., ugovorena je zastupljenost u opskrbi maloprodajne i veleprodajne mreže Konzuma proizvodima iz asortimana Društva. Društvo očekuje da će u budućnosti najviše biti izloženo Konzumu d.d. kao najvećem pojedinačnom kupcu, a time i potencijalnom riziku promjene komercijalnih odnosa nakon isteka ugovora.
Trenutna izloženost prema Konzumu kao najvećem pojedinačnom kupcu iznosi 11% ukupnog stanja potraživanja dok trenutna izloženost prema Agrokor Grupi iznosi 12,85% ukupnog stanja potraživanja na dan izvještaja.
Od ukupno ostvarenog prihoda u 2016. godini, HRK 71.117 tisuća ostvareno je transakcijama s društvima iz Agrokor Grupe. Društvo u sklopu poslovanja sklapa ugovore o faktoringu i/ili ugovore o eskontu mjenice s faktoring društvima.
Rizik naplate potraživanja od glavnih dužnika u konačnici snosi Društvo. Na datum izvještaja Društvo ima potencijalne obveze temeljem regresnog prava iz faktoring poslova u iznosu od HRK 103.500 tisuća. Od navedenih HRK 103.500 tisuća, do dana izdavanja odvojenih financijskih izvještaja iskupljeno je HRK 50.800 tisuća. Kreditni rizik po likvidnim sredstvima i financijskim instrumentima je ograničen, budući da je riječ o bankama koje imaju visoke kreditne rejtinge.