S obzirom da Saponia 50 % proizvoda izvozi i mene je nasmijao ovaj pad. Loši sentiment trenutno na tržištu i slaba likvidnost
dakle, uskoro i 'moja razina' za ulaz, najavljenih 300-315 kn
puška za slonove napunjena i čekam 🙂
u zadnja tri dana sam se fino 'namirio'…
hvala prodavateljima i strahu od Agrokora, neki puta katalizator(i) izazovu pad, neki puta rast cijene.. samo treba znati dobro surfati na oba vala
prema zadnjem godišnjem izvješću, prihodi grupe na domaćem tržištu su 53%, ostalo izvoz:
Saponia SEEbiz.eu 2016[/url]
ne može biti tako loše (tolika izloženost) da smo u cca dva mjeseca pali za 50% (s 450 kn na 300 kn)
ili može? kao i uvijek, vrijeme će pokazati…
[/quote]
A vama je 50% prihoda koje izvozi puno,a 50% koje plasira većinom Agrokoru malo?
To me podsjeća na onu o čaši do pola punoj / praznoj.
Pola je pola kako god okrenuli.
Pa ne plasira Saponia pola svoje robe Agrokoru ? Otkud vam to? Zar vi idete kupovati jedino u Konzuma ?
A vama je 50% prihoda koje izvozi puno,a 50% koje plasira većinom Agrokoru malo?
To me podsjeća na onu o čaši do pola punoj / praznoj.
Pola je pola kako god okrenuli.
konzum je do prije pola godine i ovih previranja držao nekakvih 30% domaćeg retail tržišta. saponia, kao sigurno važan dobavljač, neka je 30% svojih plasmana u RH imala u konzumu, to je 15% ukupnog prometa. izvješće ste svi vidjeli, 15% ukupnog prometa nije teško izračunati…
Top 10 dokupljiva. a fondovi ne mrdaju iz svoje pozicije – i to nešto govori zar ne?
Nekome panika nekome prilika
hvala, Krešo! ne znam kako mi se omaklo 😉
zato kad se vratimo na 450 kn, bit će rast od 50%
To vec moze, da! 😀