Ma gle. Ja imam SAPN. I meni je super. I zadovoljan sam.
Ono što ja govorim: naravno da se MOŽE gledati i ja osobno ću, kao i kolega gledati. Ono ZAŠTO je to tako i KAKO ćeš usporediti, to je na svakome od nas da napravi za sebe i napravi svoje investicijske odluke. Ali svaka usporedba nešto govori. Ja sam ti reko što govori ta sa cijenama od onda. A to kako će to neko interpretirat, to je na njemu.
Tako da…nema problema, samo sam htio to razjasniti, a nikakve zaključke iz tog iznositi ili sugerirati… 😉
Fender00, mogu li ja onda zaključiti prepirku?
Meni je itekako bitna činjenica da je današnji PE dosta veći od onog prije godinu, dvije, tri…
Pa zaboga na temelju pokazatelja (pa tako i PE) donosimo odluke o ulaganju. Također mi je bitno da su prihodi u matici pali, profitabilnost isto tako… čekam s nestrpljenjem Q1 da vidim kuda to dalje vodi
Napomenuo sam da nisam kratio poziciju no nisam je ni povećao, što ne mogu reći za neke druge dionice koje su dobro potegnule prihodima, zaradom ili čak najavljenim poslovima, dividendama i sl. pa sam podebljao udio u njima
Uostalom SAPN mi je toliko potegnula u portfelju zadnju godinu da se ne mogu požaliti…
A iskreno P/E…i ostala sranja..deckici..netrgujemo na NYSE,ovdje nefunkcionira ni tehnicka a ni fundamentalna analiza.zaj..ako adrs utopi duhanski biznis-BATu…tko kaze da…jedna firmica na trzistu od 550 mil neode..
ovako sam pisao 2.3.2017.:
…da se vratimo razinama od 10,5-11,0 PE s trenutnim EPS za ‘16. godinu trž. cijena bi trebala otklizati natrag prema razinama 300-315 kn; naravno ovime ne sugeriram da je PE 11,0 onaj koji je ‘pravi’ za Saponia grupu, već je tako jednostavno ispalo zadnjih godina niti nedajbože sugeriram da će cijena konvergirati tim razinama; dapače, nisam kratio poziciju u SAPN i smatram da smo nakon višegodišnjih padova BDP konačno ušli u bull market te da bismo trebali težiti višim valuacijama…
s odmakom od samo 18 dana izgleda da sam bio u pravu, na gledalici se vidi već i 300 kn na strani kupnje u prvih deset ponuda, da li će stvarno tako nisko?
btw ima li tko ideju (ili zna kao fakt) koliko je SAPN izložena Konzumu?
a tek omjer K/P ne sjećam se kad je bilo ovako slabo: 140 / 2.100
Auuu, a ja ušao po 396… srećom samo 20 komada.
Iako mislim, nadam se, da ima ovdje potencijala i da će uskoro novi val “napada” na burzu, čujem fondovi puni gotovine, pa moraju je negdje istresti… Mislim da će akcija biti pred izvješća Q1…
DZS je objavio da je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u kolovozu, prema kalendarski prilagođenim podacima, nominalno porastao za 2,6 posto, a realno za 5,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine
http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/dzs-potvrdio-rast-potrosnje-od-51-posto-najvise-od-2007-1120492
DZS je objavio da je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u kolovozu, prema kalendarski prilagođenim podacima, nominalno porastao za 2,6 posto, a realno za 5,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine
http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/dzs-potvrdio-rast-potrosnje-od-51-posto-najvise-od-2007-1120492
Ovo je clanak iz 10.mjeseca 2016!
Je u pravu si. Neman pojma kako mi je uletio ovaj članak . Kako nemogu editirat,evo sa poslovnog kojeg san prvo i gleda ali ga nisam zalijepio neman pojma kako i zasto.
Očekuje se porast potrošnje trideseti mjesec zaredom što još nije zabilježeno od kada se vode podaci
dakle, uskoro i 'moja razina' za ulaz, najavljenih 300-315 kn
puška za slonove napunjena i čekam 🙂
u zadnja tri dana sam se fino ‘namirio’…
hvala prodavateljima i strahu od Agrokora, neki puta katalizator(i) izazovu pad, neki puta rast cijene.. samo treba znati dobro surfati na oba vala
prema zadnjem godišnjem izvješću, prihodi grupe na domaćem tržištu su 53%, ostalo izvoz:
Saponia SEEbiz.eu 2016[/url]
ne može biti tako loše (tolika izloženost) da smo u cca dva mjeseca pali za 50% (s 450 kn na 300 kn)
ili može? kao i uvijek, vrijeme će pokazati…
u cca dva mjeseca pali za 50% (s 450 kn na 300 kn)
To je pad od 33%, a ne 50%.