‘Sadašnje generacije neće uspjeti doživjeti standard kakav primjerice ima Talijan ili Španjolac’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Sadašnje generacije neće uspjeti doživjeti standard kakav primjerice ima Talijan ili Španjolac’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

šta će nam “bihevioralna” ekonomija, kad kod nas nedostaje elementernih znanja iz tržišne ekonomije, a 99% “stručnjaka” iz ekonomije su vračevi marksizma.

mislim da je vrač najbolji izraz. za naše “ekonomiste” ekonomija nije struka, nego vračanje mahanje rukama i bajanje, oni svoje čuvene procjene izvlače iz kristalne kugle.

uz svu silu formalnih ekonomista trebali bismo biti jedna od najuspješnijih svjetskih ekonomija, a mi smo svjetsko dno.

oni tu, da oprostite, prduckaju o bihevioirizmu, igraju se graficima i postocima kao djeca u osnovnoj školi, a nema niti jednog jedinog da napravi elementarni model funkcioniranja bilo države bilo regije, pa makar i općine koji će pokazati – kako ćemo uopće opstati a kamoli razvijati se bez industrije i proizvodnje?

nema ni jedne jedine zemlje u svijetu koja je uspješna a da nema dobru industriju i proizvodnju, a naši “stručnjaci” sveudilj zagovaraju ekonomiju baziranu na “turzmu, uslugama i malim obiteljskim gospodarstvima”. koncepcije koje oni zagovaraju, bez ikakvih stručnih i znanstvenih argumenata, nisu uspjele nigdje u svijetu, a oni ih i dalje zagovaraju. i za to u pravilu dobivaju plaće iz proračuna.

Nemojte to pisati…..dođe mi da plačem….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

gospođa potcjenjuje dinamičnost ekonomskih promjena kada se jednom krenu. bez brige, i hrvati i talijani i španjolci sadašnjih generacija još če doživjeti da idu u pečalbu u nigeriju i ruandu.

Kako neće?

Pa predsjednica je rekla da ćemo biti među najbogatijim EU zemljama.
Italija i Španjolska to nisu.

znači već u prvoj godini njezinog mandata očekujem da prešišamo Talijane i Španjolce.

Slažem se da je vrlo vjerovatno sadašnje generacije neće nikad dočekati da im se standard poveća na razinu španjolskog ili talijanskog, ali meni je moguće zamisliti da se španjolski ili talijanski sroza na razinu hrvatskog.

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

pa ja od uvijek imam bolji standard od npr. španjolskog.

who dares, wins

New Report

Close