Sabor: Većina klubova za izmjene Zakona o minimalnoj plaći

Naslovnica Forum Komentari članaka Sabor: Većina klubova za izmjene Zakona o minimalnoj plaći

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Komunjare po Titovoj “Prozor mora pasti”. To šta će padat i poslodavci boli njig briga. Saboru i vladi nije skinuta lipa plate, božičnice, regresa. Ajdete drugovi u poduzetnike pa dižite plate do mile volje u svojim poduzećima. Vidim ja da je vladin cilj brojka od 500000 nezaposlenih. Ovakvim suludim odlukama eto nas začas.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"


Komunjare po Titovoj "Prozor mora pasti". To šta će padat i poslodavci boli njig briga. Saboru i vladi nije skinuta lipa plate, božičnice, regresa. Ajdete drugovi u poduzetnike pa dižite plate do mile volje u svojim poduzećima. Vidim ja da je vladin cilj brojka od 500000 nezaposlenih. Ovakvim suludim odlukama eto nas začas.

Istina, ja sam svakako za to da minimalne place porastu, ali razvojem i rastom gospodarstva. U situaciji u kojoj prosjecne place, nominalno i realno padaju, i ekonomija je u uzasno teskoj depresiji, vece povecanje minimalca moze voditi samo do otkaza.

Argument da radnici ne mogu zvijeti od minimalca je potpuno tocan, ali uzasno slaba ekonomija koaj NISTA ne proizvodi ni ne izvozi, nema otkuda platiti vise.
Vlada treba osigurati uvjete za rast gospodarstva, tako ce svima porasti place.

Jako je tesko prezivjeti i s prosjecnom placom, a na minimalcu mora biti uzasno, ali realnost ove opljackane i unistene zemlje je takva.

Imam jednu ideju-hajmo krenuti s drasticnim smanjenjem poreza, tako da radniku ostane vise od zaradjenog, i cijeli privatni sektor ozivi.

New Report

Close