Bruto dobit 30 banaka potonula za 73%!!!! Uzroci: kombinirani efekt krize i postrožavanja rezervacija za loše kredite( odnosno „neprihodujuće kredite“, koji, usput budi rečeno, opterećuju kapital banaka)!!!
Kombinirani efekt (financijske ,bankarske !!!!) krize i mjera konzervativnog centralnog bankara( koji jednostavno više nije dozvolio knjiženje nečega što se nije oprihodovalo) doveli su do smanjenja bruto dobiti od 73%!!!!????
Da li se ovo može razumjeti samo prihvaćanjem deskriptivnih navoda ili bi nam za razumijevanje gornjih navoda ipak pomogla znanja o hipnozi???!!!!
Pomozimo si znanjima iz hipnoze!!! Korištenje znanja o hipnozi bilo bi višestruko korisna. Naime, kada smo olako dizali kredite, banke su nas hipnotizirale sugestijama koje smo mi pretvarali u autosugestije. Stoga sada, mi koji smo prošli katarzu i spoznali razliku između sugestije i autosugestije, prije nego su to učinili bankari, pokušajmo razlikovati bankarsku sugestiju od bankarske autosugestije.
Drugim riječima, ako banke i vjeruju u navode o tome što je uzrokovalo pad njihove bruto dobiti, mi koji prolazimo ili smo prošli katarzu( razduživanje,restrukturiranje, reinženjering, rekapitaliziranja,monetizacije, deinvestiranje, delistiranje, ect.) možemo imati razumijevanje za bankarske sugestije i bankarske autosugestije! Partner u procesu katarze ,koga smo svi mi mali i srednji poduzetnici prizivali ,nije se odazivao, dapače bio je ciničan, perverzan i ignorantski!!!! Okrenu se uvijek vjernom dužniku, državi i javnim poduzećima! Jer mi nismo tu da dižemo kredite, već smo tu da polažemo depozite i po mogućnosti da te depozite oročavamo!!! Samopriznanje bankara: mali i srednji poduzetnici u ukupnim depozitima sudjeluju sa 93% depozita, a u ukupno plasiranim kreditima sa svega 15% prihvaćenih kredita!!!!
I sad, sa ovim padom bruto prihoda, jedinu perspektivu i dalje bankari vide u uvijek vjernom dužniku, državi i javnim poduzećima, tako da o katarzi nema riječi! Svijet bankarske sugestije i bankarske autosugestije nije iscrpljen, nešto kao i obnovljivi izvori energije! Katarze nema ni na vidiku!!!
@jfact
kako ti mislis da banke budu zdrave ako je gospodarstvo vec sestu godinu u recesiji…od cega banke zive..? od zraka? da barem zive od takvih budaletina, kojih kako citamo od tebe ima jako puno, mozda bi imale i zarade…