Sa 17.000 zaposlenih, samo 32 od ukupno 576 lokalnih jedinica učinkovito brinule o nekretninama

Naslovnica Forum Komentari članaka Sa 17.000 zaposlenih, samo 32 od ukupno 576 lokalnih jedinica učinkovito brinule o nekretninama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Rak rana hrvatskog gospodarstva. “22.500 poslovnih prostora, 18.400 stanova i 338 milijuna četvornih metara zemljišta” Zasto drzava posjeduje tu imovinu, s kojom svrhom? Zasto se drzava bavi iznajmljivanjem zemlje, stanova i poslovnih prostora? Sta smo jos u kmetskom sustavu gdje drzava posjeduje sve, a kmeti rade na izrentanoj zemlji? Kad ce se sve to privatizirati. Drzava i lokalna uprava mora to pod HITNO PRODATI da to postane privatno vlasnistvo. Onda sigurno nece biti neucinkovitog upravljanja tom imovinom, uvjeravam vas!

Od kad postoji upravljanje, država je imala i imat će svoje nekretnine….U našem mentalitetu,
ne valja prednost dati prodaji.
Kad prodaju , novac će staviti u općinsku blagajnu, raspickati, a onda donijeti Odluke o povišenju
nameta svojim građanima, radi punjenja kase, i novog zapošljavanja….

Strogi nadzor nad državnom imovinom,i njenim raspolaganjem, definitari prioritete, s ostalo prodati.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@Miami: ma tko ce definirati prioritete? Drzavna i lokalna uprava? Ti si smijesni optimist.
Toliko ‘load’ drzavih nekretnina samo zagusuje trziste i stvara probleme. Ako treba socijalni stan za neku familiju – neka drzava renta od privatnika. Kraj price. Inace imas mito i korupciju cemu svakodnevno svjedocimo, rentanje na bazi asimetricnih informacija, trgovanje pod stolom, natjecaji za poslovne prostore za koje nitko ne zna (osim par dobro informiranih pojedinaca), politicke kampanje na bazi ‘glasaj za mene, a ja dajem besplatan stan za najam’. To je ZLO koje se moze ukinuti i sprijeciti jedino potpunom privatizacijom drzavnog nekretninskog portelja (osim bolnica i slicno, svi stanovi, svi poslovni prostori, sva zemlja gradjevna i poljoprivredna – TREBA SE PRODATI ODMAH).

Sve kad bi i htjeli prodati, trzista/interesa skoro da nema. S druge pak strane, gradovi i opcine svojim populizmom urusavaju trzisne zakone, iznajmljujuci svoje nekretnine – posebno stanove, u bezcjenje. Slazem se sa ValsuS-om, da se sto hitnije, sve sto je moguce, privatizira. Birokraciji koja bude postala visak, treba privesti trzistu rada a mogucnost korupcije, bar za ovu djelatnost, bi se reducirala.

Dakle 17.000 uhljeba nije zaradilo svoju plaću ili barem golema većina od istih! Nekretnine prodati, uhljebe otpustiti!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close