‘Rušiti barijere da bi poduzetnici mogli preuzeti svoj dio odgovornosti’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Rušiti barijere da bi poduzetnici mogli preuzeti svoj dio odgovornosti’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Poduzetnici su uglavnom na infuziji, treba puno toga napraviti i to brzo u suprotnom nema buđenja iz kome! Smanjiti poreze značajno i to odmah, državni aparat optimizirati i reorganizirati (za kašnjenja otkazi – za brzinu povišice)! U suprotnom stečaj države i gospodarstva! Nezaposlenih 550 000!
Bez novih poreza…PDV – 17%….pa neka državni aparat ide na infuziju, a gospodarstvo krene! Tri godine bez poreza na dobit na reinvestirana sredstva…razvoj poljoprivrede u bilo kakvom obliku sufinancirati za sve uvozne proizvode koje možemo sami proizvesti, uz visoke porezne zaštitne stope za iste!
Možda je i ovo naopako, ali ovako kako je sada sigurno nije dobro!

Ključno je reći da su svi veliki projekti zacrtani, rokovi su potpuno jasni, definirani su izvori financiranja i odnose se primarno na energetiku i infrastrukturu te navodnjavanje, kada govorimo o državnom sektoru.[emo_palacg]

PDV nije porez koji bi direktno pogodio poduzetnike ali sigurno kroz kupovnu moc kupaca utjece na krajni rezultat.
Velika nepoznanica je velika nelikvidnost, jer osim sto je preko 70% nenaplativo, odnosno fiktivni novac, bojim se da ce konacni rasplet, po mojoj procjeni, donijeti jos pedesetak tisuca novih nezaposlenih.
Ako smo objektivni onda je to nasljedje zadnih 6-7 godina, kad je HDZ-ova vlada s podsmjehom gledala na ovaj problem. Sjetimo se samo onih Sukerovih bisera, da se ne daje roba onome tko nece platiti.
Velika su nepoznanica jos i troskovi saniranja brodogradilista, kao i preko pet milijardi kuna casha, kojeg je potrebno upumpati u zdravstvo, da bi ono konacno mogli platiti racune, koji su djelimicno im po godinu dana stari. Summa summarum trebat ce puno odlucnosti i ustrajanja, jer tek sad slijede nepopularne mjere, koje je trebalo vec ove godine napraviti.

New Report

Close