Ručak smo platili 450 kn, to nije puno. Ali zašto lokali ne primaju kartice?

Naslovnica Forum Komentari članaka Ručak smo platili 450 kn, to nije puno. Ali zašto lokali ne primaju kartice?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zato sto rade na crno i ne placaju poreze i doprinose…

KOmunalni redari – uopće ne miču- napuštene životinje, koje traže hranu,
oko restorana gdje gosti ipak, zahtijevaju minimum higijenskog standarda,
koji ste i Vi Zadrani trebali položiti ako radite u ugostiteljskom sektoru….

Napuštene životinje lutaju Zadrom, ali nema oragnizirane brige za njih,
a to sebi jedan europski TURISTIČKI grad , ne bi smio dopustiti..
o boleštinama i čipiranju neću ni govoriti…..
A tvoj komentar, ovchice, tome da rade na crno i ne plaćaju
poreze i doprinose, valjda misliš na svoje zadrane…*???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Točno. većina ugostitelja nema ulazne račune, a POS uređaji , ne bi imali šta
razduživati…
Zbog toga bi inspekcija, u restoranima trebala provjeriti i taj bitan detalj
koji dokazuje ” rad na crno”.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Baš lijepo kada pojma nemate ali odmah, bez ustručavanja optužite.

Restorani ove godine odbijaju kartice jer konobari imaju probleme sa gostima.

Primjer: Gost naruči, dobije, i konzumira. Gost zatraži račun, konobar odlazi na kasu, vidi da je ukupna cifra 1000 kuna i vraća se do gosta da ga obavijesti koliki je iznos te ga pita kako će to platiti.

Gost izjavljuje da plaća karticom. Konobar izbacuje račun, provlači karticu, kartica odbijena (nevjerojatno koliko često u restoranima te kartice budu odbijene dok na bankomatima prolaze). Konobar tada stornira račun, kuca novi (tako je propisano sa strane porezne uprave) i stavlja vrstu plaćanja “Gotovina”.
Tada trči u kuhinju obavijestiti da je ovo naknadno kucano i da netrebaju pripremati tu hranu (jer narudžba automatski odlazi u kuhinju), to isto odradi i na šanku…

Gost u tom momentu već prilazi kasi uvjeren da konobar u najmanju ruku plaća njegovom karticom neki porno site, i sav nabrušen prima informaciju da mu je kartica odbijena.

Nakon minute vrijeđanja konobara, i šetnje do bankomata, konobar obavještava vlasnika restorana da on više niti jedan račun neće naplatiti karticom, i neka ga slobodno potjera ako mu to ne odgovara…

Ovo sam vidio već više puta s obzirom da surađujem sa restoranima, i iskreno uopće ih ne krivim. Ponekad više vremena gube na naplati nego što je gost sjedio i jeo.

Kolega miami, POS uređaj ne dokazuje ništa. Ako netko nema ulazne račune, onda taj ugostitelj uopće ne izdaje račune (što je danas vrlo lako uhvatiti), a ako ih izdaje onda je blesav jer ne pravda PDV već ga dva puta plaća državi.

S druge strane, država ako želi riješiti taj problem ga neće riješiti fiskalizacijom, već provjerom prihoda i rashoda te poslovne jedinice, počevši sa osobljem.

Ukoliko se potrošilo više nego što se zaradilo, porezna uprava jednostavno zatraži objašnjenje tih prihoda i točka.

Otkad to restoran / konobar / pita gosta , prije nego se ide kuhati hrana- kako
će platiti ??? To misliš na fast food?

Svaki restoran na Jadranu, a posjetila sam ih ohoho…radi na klasičan način..
Usluži gosta, a na kraju ga pita- gotovina ili kartica?

Ako kartica ne ide, vjerojatno- ga pričeka- da donese novac iz bankomata.

POS UREĐAJI- većina restorana s tim se neće zahebavati…i radije naplati
gotovinom, te time pokazuju na kojem smo stupnju razvoja…

Osobno- uvijek plaćam gotovinom na veselje konobara.
Doživjela sam situacije, da su konobari – da li iz neznanja ili iz pakosti-
namjerno zadavali pogrešne vrste kartične usluge – master, maestro, elektron
ili slično..i onda bi pobjedonosno rekli- o d b i j e n o !
No, nakon par takvih štoseva, danas se bez pardona i u Austriji, obratim
trgovcu ili drugome, da vidim koju je qurcevu opciju izabrao- i da li me
zahebava ili ne! U svim slučajevima, trgovci i konobari su muljali
na taj način….i dolazili do spasonosnog keša.

Nezgodno je , jedan ručak , predautorizirati, jer ne znaš konačnu cijenu…
ali, nije ni to loše , napraviti akontaciju na karticu, i obračun
na kraju- nego dovoditi gosta u neugodnu situaciju…

Za bezobrazluk te vrste u davnim kartičnim počecima,ostao mi je u sjećanju
događaj u Opatiji,Milenijumu…od tada , na našoj obali- pojačam opreznost
5 puta! Osim 3 rezervne kartice, uvijek ostavim gotovinu za balkanski
obračun, ako drukčije ne ide.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

A tvoj komentar, ovchice, tome da rade na crno i ne plaćaju
poreze i doprinose, valjda misliš na svoje zadrane…*???

“Beskorisno je čovjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda.”


@furia

Dobar izgovor zlata vrijedi. Bespredmetno je uopce diskutirati o izgovorima ne primanja kartica u 21. stoljecu. Ako im se ne svidja rad s ljudima, neka se ne bave ugostiteljstvom. Ukoliko netko odbije primiti moju karticu a ima naznaceno da prima kartice, moze biti siguran da je to posljedni puta da me vidio u svom ugostiteljskom objektu…

Ovchica, lako je iz fotelje koju si dobio političkim ili obiteljskim putem pametovati. Ti, koji, vjerujem nikad nisi radio u privatnom sektoru, a da ne govorimo u turizmu. Ipak, ti se usuđuješ pametovati kako bi se trebali ponašati ugostitelji. Kompetentan si kao i tvoji pokrovitelji.

Naravno da ti je kartica toliko draga, lako je peglati karticu na račun državnog budžeta.


KOmunalni redari – uopće ne miču- napuštene životinje, koje traže hranu,
oko restorana gdje gosti ipak, zahtijevaju minimum higijenskog standarda,
koji ste i Vi Zadrani trebali položiti ako radite u ugostiteljskom sektoru….

Napuštene životinje lutaju Zadrom, ali nema oragnizirane brige za njih,
a to sebi jedan europski TURISTIČKI grad , ne bi smio dopustiti..
o boleštinama i čipiranju neću ni govoriti…..
A tvoj komentar, ovchice, tome da rade na crno i ne plaćaju
poreze i doprinose, valjda misliš na svoje zadrane…*???

Užas koji primitivizam…to nisu napuštene životinje nego životinje koje čovjek nije uspio pokoriti. upravo ljudi vole doći u restoran gdje su mace i psi i žicaju pa im naravno mi koji imamo srca i samilosti prema slabijima dajemo hranu. vidi se da nisi mrdnula dalje od svojeg sela kad ovako pričaš. životinje su svuda na mediteranu oko restorana, a ujedno su i jamstvo da nema miševa i štakora, no vi veliki čistunci više volite štakore od pasa i mačaka. najbolesnije životinje su ljudi, a što se tiče organizacije oko tih životinja, dobro znaš, ali se praviš blesava, da bi sve te prikupljene životinje bile likvidirane na nabrutalniji mogući način. dakle – ne laprdaj. kakav bi to svijet, a posebno mediteran bio bez životinja koje šetaju ulicama. pa što ako štogod užicaju, sigurno su čišće od 95% ljudi oko nas jer većina smrdi, ruku na srce.

...povijest se ponavlja...

Bilo bi ponižavajuće bilo što komentirati na članak, kojeg plasiraju iz jednog anti hrvatskog tabloida kao što je Yutarnji list(smeće).Poslovnom dnevniku 3x [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

Delboy, još Vam treba 50 godina da se organizirate po pitanju istinske
zaštite životinja…Prije dva -tri tjedna bila sam na humanitarnom koncertu
“Prijatelji za životinje” gdje se skupljao novac, za prihvatilište
Grada Čakovca, koje je jedino takvo- u kojem se prema napuštenim životinjama
ne provodi eutanazija!JEDINO!!!

Vi morate sprovoditi brigu o životinjama,a ne ih pustiti da lutaju neprocijepljene i nezaštićene, ovisne o tuđim povremenim obrocima……

Svaki put kad dođem s mora ,zaradim neku virozu ili donesemo neku
boleštinu….bolje perite čaše,tanjure,i pazite na higijenu, a tu mislim
i na brigu o životinjama- koje moraju biti pod kontrolom…a ne da se motaju
pod nogama turista, koji ih diraju i usput drže u rukama žlice i vilice…užas!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close