Rohatinski? Pamtit će ga po tome što je dopustio da se dogodi ‘švicarski franak’

Naslovnica Forum Komentari članaka Rohatinski? Pamtit će ga po tome što je dopustio da se dogodi ‘švicarski franak’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Komentar se može sažeti u dvije riječi – Reži&Bježi.

Šta pametno reči, da ga nije bilo ja nebih imao kuće. Sada imam kuću ali i glava boli.

“…uvesti novu regulativu koja bi s financijskog tržišta uklonila i u budućnosti onemogućila plasiranje toksičnih kreditnih proizvoda…”

Svaki kredit koji se iz jednog centra emitira u ekonomski sustav u konačnici je toksičan.
Obzirom da je makroekonomski sav novac u opticaju zapravo kredit (dug prema vjerovnicima) sav taj novac je toksičan.

Kada ECB vrši kreditnu ekspanziju prema bankama ona tu posudbu vrši s apliciranom kamatom, traži se dakle ona kamata koja ne postoji u opticaju.
Kada nadalje poslovne banke sistemom djelomične rezerve vrše multiplikaciju tog depozita, one na taj multiplicirani nominalni novac takođe apliciraju kamatu…
Sve je to apriori toksično za ekonomski sustav jer je on, u pomanjkanju realnog novac, osuđen na nezdravu kompeticiju, zapravo na samouništavanje.

Jeli treba biti Jehovin svjedok? Novinari probudite se?

…u kreditno-monetarnom sustavu, kojem je tiskanjem kune gdje piše da je vlasnik HNB, pristupila Hrvatska, zaštiti se ne mogu ni građani ni institucije njihove Republike.
Vlasništvo novca u opticaju mora se vratiti građanima Republike (kao što bilo u vrijeme HRD) a u razmjerima EU u vlasništvo Europe naroda.
Sve drugo vodi u kolaps nesagledivih razmjera, jer koliko god da se priča, financijske elite nemaju nikakve agende, nikakvih racionalnih planova, one srljaju u vlastitu propast i tamo vuku narode svijeta.

Kakav glup naslov! Čovjek je dobivao više međunarodnih priznanja, donekle je ipak spasio HR od totalnog bankrota tj bailouta MMF i sad su ovi idioti došli na vlast i zamislite gosp.Milinović mu ide reče “stari, gle, ne trebaš više”

Neki su to govorili i dokazivali još prije godinu dana, akda je iz samih izvješća HNB-a bilo razvidno da se naše banke nisu zaduživale u CHF te stoga ii nisu trebale dizati onako kamate na njih ali eto … ispda da to jedino u HNB-u nisu mogli iščitati iz vlastitih, javnosti dostupnih, izvješća.

I što da onda mislim!?

Nisam stručnjak ali pitam:
Zašto HNB mora imati devizne pričuve od 50% našeg duga na koje se dobiva mizernih 1-2% kamata, kada se naša država u isto vrijeme mora zaduživati po 6.5%, dijelom vjerojatno iz mase novaca koji dolaze i iz naše pričuve?
Hvala.

Krivo!
Pamtit će se da je iskoristio neobrazovanost i porvarenost vlasti koju su činili hdz i sdp te je stranim bankama priskrbio golemu dobit dok je naš izvoz propadao a cvjetali su šoping strani šoping centri sa uvoznom robom.
Dok nisi mogao dobit kredit za ništa drugo nego za auto koji je naravno strani proizvod a gubi na vrijednosti 20% godišnje i tako u krug.
Privreda i proizvodnja je propala, sad može guverner bit ko god hoće ali spasa više nema.

HNB je takoreći držanvi neprijatelj broj 1. I to zato jer djeluje po zakonima koje su donijeli političari, a kojima se kreditnim novcem kamatri cijela država.Treba promjeniti monetarnu politiku u korjenu – ukinuti kreditnu ekspanziju novca. Krediti se ne mogu vratiti dok se plaćaju kreditima. http://www.scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Devizne rezerve HNB-a su u stvari podloga za izdane kune. Ne možete isti novac plasirati i kao strani i kao svoj kredit. Naime, HNB ne daje kredite u kunama baš da bi došla do deviznih rezervi kojima održava tečaj. To sam objasnio na http://sites.google.com/site/financijskisustav/slobodna-trgovina.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

jeli to mi imamo amneziju ili lako zaboravljamo i prastamo
gdjesmo stasmo
dali smo u krivu ili nam krivo stanje pase pa ne talasamo da se nebi sto promjenilo

New Report

Close