Ovo postaje kao mamurluk kada se probudite poslije Martinja.
Sada kada sam učinio što sam mogao za INU, imati ću vremena za druge krpelji.
Za stručne poslove se obično ide na fakultet, a za političara se izgleda prvo ide na lobotomiju. Dakle, idemo redom:
1. Roditelji s visokim plaćama iz čijeg se prireza već financira većina troška vrtića će sada još plaćati i veću cijenu. Zašto? Čemu 2 različite osnove provođenja socijalne pravednosti?
2. Zašto privatni i vjerski vrtići nisu jednako financirani po djetetu kao i gradski? Nije li to puno gori primjer socijalne nepravde?
3. Koliko će vrtić po novom modelu plaćati npr. vlasnik firme koja je napravila one zlatne WC-e gradu, a koji je vjerojatno prijavljen na minimalac i vozi Porsche Cayenne?
4. Što je s djecom koja ostanu bez mjesta u vrtiću? Ne bi li puno bolji primjer socijalne pravednosti bio da njihove bake dobiju sufinanciranje po djetetu kao i vrtići?
5. Koliko bi se vrtića izgradilo za cijenu onih novih tramvaja koji ne voze jer jedan gradonačelnik koji “puno dela, a niš ne misli” nije osigurao financiranje rezervnih dijelova?
Sve je to farsa, sad bi ja trebao plačati više jer je neki macho-kr_eten kupio dobar auto na kredit i sad je kreditno zadužen.
Tko je ovdje lud???
Ovdje gube samo oni i opet oni koji nisu u zoni sive i crne ekonomije.
Svi oni koji su redovno prijavljeni i koji plaćaju doprinose.
Ovaj namet neće okrznuti one koje sebi prijavljuju minimalce.
Pa jeli i sam Čačić na sudu u Mađarskoj izjavio da ima 5000 kn primanja??