RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ BudFox

Upravo tako.
Sve je to veliki rizik.
Zato je ZSE kockarnica, a ne mjesto za investiranje.

Ovdje je jos veći rizik, čisto zbog činjenice – njihove umotvorine zvane PRT (posebni rezim trgovanja).
Ako si već u takvoj dionici koja u svakom času moze 30% gore ili dolje – ovisno o vijestima, onda treba biti cijelo vrijeme na obaraču – da mozes reagirati istog trena.

Ovdje mozes reagirati samo jednom dnevno u 13:00.

Bit će trgovanje za 4 bureka danas, sutra za 3, preksutra 2

Ali s druge strane……stavili su ga u segment promatranja – i to sa ovom formulacijom.

“Sukladno čl. 246. st. 1. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja RIZ-ODAŠILJAČI d.d. u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o pronalasku strateškog partnera.”

Ne spominje se uopce mogucnost otvaranja stečaja koja proizlazi iz tog istog medijskog natpisa.

PROPAST DIVA
RADNICI TRAŽE STEČAJ RIZ ODAŠILJAČA

RADNICI TRAŽE STEČAJ RIZ ODAŠILJAČA: Nekad najvei hrvatski izvoznik nije isplatio plaće

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Kao sto rekoh u postu malo prije……kad izadje vijest, treba moći reagirati odmah…..jer drugi dan u 13:00 već moze biti kasno…….

Hoce li sada dodati jos jedan segment promatranja zbog prijedloga za pokretanje stečajnog postupka……

Šteta što su upropastili takvu izvoznu firmu zbog partikularnih interesa pojedinaca

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

RADNICI TRAŽE STEČAJ RIZ ODAŠILJAČA: Nekad najvei hrvatski izvoznik nije isplatio plaće

Gotova procjena vrijednosti RIZ-a, ukazao se i potencijalni kupac

Kladionica ne bi bila kladionica da interes ne pokazuju barem dvije suprotstavljene struje.
Igra tek počinje.

Kladionica ne bi bila kladionica da interes ne pokazuju barem dvije suprotstavljene struje.
Igra tek počinje.

mislim da je na djelu sinergija ovih što bi stečaj i ovih što bi kupili što jeftinije, kada već ne može više džabe

Igra tek počinje.

mislim da je na djelu sinergija ovih što bi stečaj i ovih što bi kupili što jeftinije, kada već ne može više džabe
[/quote]

Ne bih rekao da se radi o tome.
Ako dođe do stečaja proizvodnja će skoro sigurno biti ukinuta, radnici otpušteni, a vrijednosti koje RIZ ima prodane na raznim dražbama da se pokriju dugovanja.
Država i mali dioničari dobivaju pozitivnu razliku vrijednosti ( koje u pravilu nema ) ili drugim riječima gube sve.
Dobitnici su oni koje zovu stečajna mafija. Oni dobivaju najbolje stvari po diskontnim cijenama.

Prodaja firme ( bez obzira po kojoj cijeni ) stvara mogućnost za nastavak poslovanja, možda za preseljenje i oslobađanje lokacije za gradnju ili nešto treće.
Država i mali dioničari dobivaju barem dio stvarne vrijednosti. Radnici nastavljaju raditi ili su zbrinuti otpremninama i na druge načine.

Radnici koji traže stečaj ovdje mi se nikako ne uklapaju. Dobili bi svoj novac koji će i tako dobiti ako firma opstane, ali cijeli potez mi izgleda kao zabijanje noža u vlastita leđa

Odličan komentar kolega upupup, te je ovo i razlog zašto je firma propala:

“Radnici koji traže stečaj ovdje mi se nikako ne uklapaju. Dobili bi svoj novac
koji će i tako dobiti ako firma opstane, ali cijeli potez mi izgleda kao
zabijanje noža u vlastita leđa”

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Upravo tako, to su očito oni radnici koji su ostali, inače ne bi tražili plaću za 5. mjesec, većina koji su otišli su vjerojatno otišli ranije krajem prošle ili početkom ove godine.
Mislim nije ni stečaj uvijek kraj… Nama je u stečaju već koliko godina, Pevec se izvukao. Helios Faros nedavno. Ipak drago mi da sam se izvukao iz ove igre, pa makar to bilo i po ATL od 10kn…

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

New Report

Close