Ne znam jel tko do sad stavio ovo, al spominje se između ostaloga i RIZ u planu…
http://www.cerp.hr/UserDocsImages/Pravni%20i%20institucionalni%20okvir/Plan%20upravljanja%20imovinom%20u%20nadle%C5%BEnosti%20CERP-a%20za%202017.g.pdf
Ne znam jel tko do sad stavio ovo, al spominje se između ostaloga i RIZ u planu…
Čisti copy-paste dokumenta koji kontinuirano izlazi svake godine u zadnjem kvartalu, počevši od 2014.
Plan postoji, dakle, već najmanje pune 3 g., ali postupanje po njemu ravno je nuli.
Sad je uspostavljeno i Ministarstvo državne imovine, pa će valjda nešto učiniti po tom pitanju. A džabe ti sve kad ti 5 radnika i sindikalist koji jedva i srednju školu ima mogu stopirati gospodarske procese u zemlji.
Zato sam i izašao, i jedva čekam da izađem i iz SNBA. Ali tamo bez gubitka, nadam se.
RIZ je spalio 62 milje kuna temeljnog kapitala za 8 godina.
Gori lova brzo, ultra brzo.
Koje su procjene za godišnji izvještaj!? Dobitak 440.000kn ili teški gubitak -10 milja kuna!???
Tko im radi ove godine reviziju!?
Ernst & Young!??
Frende, da ja imam takvu informaciju ne bih sad tu pisao nego bih sutra odrapio po asku. Toliko o tome.
S druge strane, s obzirom da sam već izašao, uknjižio gubitak i ne namjeravam se vraćati pa ni po cijenu da propustim rast od 300%, mogu podsjetiti na razloge:
– negativno, iliti granično poslovanje (ne može se spojiti dva dobra kvartala),
– totalna netransparentnost (informacije o poslovnim potezima su naprosto presušile),
– nepredvidivi potezi države koja ima velik udio (moguće dugo čekanje na prodaju),
– sindikalne bundžije koje sprečavaju svaku suvislu inicijativu u smislu privatizacije,
– sigurna daljnja pozadinska prisutnost mafije koja se želi dokopati zemljišta za novogradnje te s tim u vezi nepredvidivost kako će se to sve raspetljati, proknjižiti, po kojoj cijeni itd. Ipak tu na kraju politika odlučuje, a proces odlučivanja je čista magluština.
Npr. zar ne bi bilo suvislo da se umjesto onih copy-paste popisa firmi od strateškog interesa objavi plan i program u kojem bi bile sve firme, udjeli, zemljišta itd. s kategorijama:
A) Ne prodaje se,
B) Prodaje se odmah, rok taj i taj,
C) Ide se u restrukturiranje pa ćemo onda vidjeti
itd. i sl.
Ipak su ovo dionička društva, a država bi kao glavni dioničar morala prednjačiti u transparentnosti svojih poteza i budućih namjera, unositi sigurnost u poslovnu klimu. Sanak pusti…
Nista za RIZO u ovoj turi posla s MORH-om
Nista za RIZO u ovoj turi posla s MORH-om
Kakav RIZO, kakav MORH? Odakle to???? Otkad su zaposlili novinara Petričića u RIZO stalno neki suludi spinovi. Otkaz su dobili glavni konstruktori digitalnih odašiljača, a zaposlili su novinara za spinove. I to Petričića. Nikakva pamet! Spinovi i spinovi. Kakav MORH!???
U prosinačkom porastu industrijske proizvodnje od 15% jedan od većih porasta čini porast proizvodnje električne opreme.
Vodeći proizvođač (RIZO) naprednih brojila i sustava za automatizirano očitovanje i parametriranje brojila sigurno ima značajnu ulogu u ukupnim brojkama proizvodnje električne opreme.
Kakav RIZO, kakav MORH? Odakle to???? Otkad su zaposlili novinara Petričića u RIZO stalno neki suludi spinovi. Otkaz su dobili glavni konstruktori digitalnih odašiljača, a zaposlili su novinara za spinove. I to Petričića. Nikakva pamet! Spinovi i spinovi. Kakav MORH!???
[/quote]
RIZ je upisao još jednu djelatnost tako da se može javljat na natječaje MORH-a u vezi održavanja i servisa nekih oružja, koje su navodno oni prije radili koliko sam čuo.. Na to sam aludirao u gornjem postu.. Sutra je valjda izvješće pa cemo vidit brojke..
RIZ punom parom radi SAMO gubitke i spalio je desetke milijuna kapitala.
A plaće još i veće. Hm ? Tko tu koga…
RIZ punom parom radi SAMO gubitke i spalio je desetke milijuna kapitala.
A plaće još i veće. Hm ? Tko tu koga…
Zemljište je vrijedno!