RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIZO (RIZ-odašiljači d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodine, mozda dionica i vrijedi, ali ne danas i ne jos dooosta dugo. Imao, istovario, i nikad vise unutra, a vama svu srecu. Kupite si ernt i uzivajte u dividendi, bolje je 10% i miran san nego stalno brige oko necega kaj je u krcu

Ima li spoznaja o nekom ulagaču, dokapitaliztaciji ili prodaji Državnog portfelja?

Dokapitalizacija u ovom trenutku nebi imala nekog smisla. Nema proširenja poslovanja, osvajanja novih tržišta ili uvođenja novih tehnologija koje bi omogučavale nove veće profite. Za postojeće poslovanje svega imaju dovoljno.
Ulagače RIZO ima i izgleda da su dosta uvjereni u ispravnost držanja dionica jer od pada cijene su protrgovane zanemarive količine, a i pad je puno manji nego što su mnogi željeli ili predviđali.
Prodaja državnog portfelja će se dogoditi prije ili kasnije.

Ja bih pitao nešto drugo.
Imamo dionice firme koja posluje na granici profitabilnosti, ali se trenutno trguje na samo 0,4 BV.
Zemljište koje je neraščišćeno i vodi se knjigovodstveno kao smiješno mala vrijednost nakon sređivanja stanja i upisa može udvostručiti trenutnu BV.
Približava se privatizacija.
Po planovima se vidi da će u budućnosti biti dosta poslova za dobro poslovanje bez potrebe za nekim velikim filozofiranjem.
Zar stvarno treba još nešto da uvjeri vlasnike da zadrže svoje dionice?
[/quote]

EV/EBITDA 5,39

Gospodine, mozda dionica i vrijedi, ali ne danas i ne jos dooosta dugo. Imao, istovario, i nikad vise unutra, a vama svu srecu. Kupite si ernt i uzivajte u dividendi, bolje je 10% i miran san nego stalno brige oko necega kaj je u krcu

Pozdrav.
Ako vrijednosti u izvješćima nisu izmišljene dionica vrijedi.
Ako je zemljište njihovo dionica vrijedi još puno više.
Ako se poslovanjem ili nečijim mućkama te vrijednosti ne unište ili poklone, dionica će vrijediti i dalje.
Dionica će postati interesantna i dobra svima ako je netko “napumpa”.
Ponekad se to zove balon, ali uz malo sreće i pameti ovdje bi se moglo pokazati da se radi o nećem što je stvoreno za mnogo ozbiljniji let.

p.s.
Zahvaljujem za savjet u vezi ERNT. To je jako dobra dionica, ali uz trenutne cijene ne bih mijenjao RIZO za ERNT.

netko je napisao: “imamo firmu koja posluje na granici profitabilnosti”
Mogli ste napisati na granici cash mašine.
Napišite točno kolika je to granica profitabilnosti, RIZ stvara gubitke.

Ne znam što reći, ali žalosno je da se iznose netočni podaci.
počinjenja je šteta u milijunima. Jugoslavensko upravljanje dan danas.
Ovdje je toliki rizik da ga ni puno puno niža cijena ne bi pokrila. privatizacija je čista
špekulacija. Što vrijedi kada nisu tržišno pozicionirani.
Da su na samom Trgu bana Jelačića to na kraju…malo vrijedi kada uništavaju svoju supstancu.

Dnevno.hr mora RIZ-Odašiljačima isplatiti 225.000 kn

Prenosim ovaj link ne zbog iznosa odštete već zbog Ljubasovog poraza u pokušaju uništavanja tvrtke radi jeftinog preuzimanja.
Kraj je manipulacijama s rušenjem tržišne vrijednost RIZ-a.

Je li znate financijsko stanje portala dnevno.hr
Koliko će RIZ inkasirati od tih 225 tisuća kn ?

Nemojte pisati ono o čemu nemate osnovne informacije,
jer moguće da dovedete ulagatelje u tešku zabludu.
Informirajte se, pa obrazložite kakav je učinak ove informacije
na RIZ osim što su proćerdali novac na troškove parnice….

@Barikb
Evo recimo što se mene tiče ne moraju Rizu isplatit ništa ako im je takvo stanje da nemaju lovu, dovoljno je da se ugase kao portal.. Ionako su škart portal

@ Barikb
Izvješća su dostupna javnosti i ukoliko nisu “uljepšana”, RIZO već dvije godine radi bez godišnjeg gubitka, što znači na granici profitabilnosti.
Presuda o obeštećenju zbog klevete je pravomoćna i javno objavljena, ali financijski zanemariva pa teško može poslužiti za “navlačenje” naivnih investitora.
RIZO je u prošlosti napravio dosta gubitaka i to platio smanjenjem bruto vrijednosti.
Nakon svega RIZO je trenutno fundamentalno podcijenjena dionica. ( Moje mišljenje )
Ničemu ne služi moje “navlačenje” prema gore niti Vaše prema dolje.
Puno više mi se sviđa konkretan jučerašnji istovar 500 komada i današnji 400 sve po bidu. Tako se utjeće na cijenu.
Čestitam prodavatelju na odlučnosti i molim spuštanje na 60.
L.p.
upupup

Dnevno.hr mora RIZ-Odašiljačima isplatiti 225.000 kn

Prenosim ovaj link ne zbog iznosa odštete već zbog Ljubasovog poraza u pokušaju uništavanja tvrtke radi jeftinog preuzimanja.
Kraj je manipulacijama s rušenjem tržišne vrijednost RIZ-a.

hajde da se malo i našalimo – dobra stvar s ovom presudom je što će RIZO sada sa ovom presudom udvostručiti dobit u odnosu na Q3

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

S obzirom da su nejasni planovi drzave s ovom firmom (prodaja da ili ne, restrukturiranje itd.) ostaje nam da se nadamo kakvim takvim izvjescima i rastu burze opcenito. Pa da i ovo potegne bar do negdje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Jutarnji List od jučer str. 26-27.

Citiram: “U društvima gdje ima važnog udjela i bitnog utjecaja,više od 20%,zbog dugoročnog,specifičnog interesa države i javnog dobra,potrebno je pripremiti stratešku privatizaciju za najbolju cijenu i najbolje uvijete”.

Evo što god mu ovo značilo i koliko god to trajalo, do tog procesa privatizacije će doći kad tad.. Ali jedino me “strah” da do tada firma ne bude u lošem stanju jer nema nikakvih novih poslova na vidiku, ništa se ne čuje o tome.. Dodali su još jednu djelatnost da se mogu javljat na natječaje MORH-a pa ćemo vidit ima li tu nekog posla.. Osuđeni smo na čekanje.. Nadam se da će rastom Crobexa u 2017 godini i RIZO bar malo osjetit tu slast, samo je pitanje ima li ovde snage za neki značajniji rast bez objave o privatizaciji..

Nadu i uvjerenje u odličan 4.Q najbolje ćeš nahraniti ako pročitaš što je u 3Q izvještaju u nekoliko rečenica napisao direktor RIZ-odašiljača d.d Stjepan Planinić.
Da ukratko parafraziram, nakon isporuke odašiljača za Ethiopiju od kraja rujna (dakle od početka 4Q) nastavlja se proizvodnja i isporuka električnih brojila za kućanstva.
Dalje čitajte sami…

New Report

Close