Htio sam samo da se ime Cotra vidi. Ja još nigdje nisam ništa o onom od proljetos natječaju vidio kojeg je Cotra dobila, da se išta počelo, niti ništa od MORH-a nisam našao ama baš nigdje.
Negdje sam pročitao da država za početak kreće sa rasprodajom vila koje ima u vlasništvu.. Jel ovaj sa 1500 komada strašilo ili misli ozbiljno? Ako misli ozbiljno može duboko ovo pokopat
Glavno da krene s bilo čim. Samo da krene. A taj neka radi što hoće. Trenutne oscilacije me ne zanimaju. Bitan je cilj.
Negdje sam pročitao da država za početak kreće sa rasprodajom vila koje ima u vlasništvu.. Jel ovaj sa 1500 komada strašilo ili misli ozbiljno? Ako misli ozbiljno može duboko ovo pokopat
Ako želi prodati nek spusti na 80.
Ako želi rušiti cijenu nije prodavatelj nego kupac.
Može li se igdje vidit rad ili neki planovi ministra Marića ili novog ministarsta državne imovine?
Ovo ti je i dalje u CERP-u. A on odgovara Vladi kao tijelu, ne ministru, koliko mi se čini.
Gle, predviđaju se prihodi od privatizacije u iznosu od barem 1, ako ne i 2 mlrd kn, inače sve skupa nema smisla, a likvidne imovine zapravo i nema previše, jednom kad odbiješ HEP, šume, vode i sl. što i nije predviđeno za privatizaciju. Tako da sam mišljenja da ovo ide vrlo uskoro, tim više što i jest na nekoj osvježenoj listi.
To je skinuto s liste, a na stranicama vlade bi to trebalo biti objavljeno. A da je objavljeno, A NIJE, vec bi presla 100. Ovo sto vi pricate su samo zakuhavanja kod naivnih na forumu.
Na stranicama Vlase se to ne objavljuje, ako misliš na prodaje pojedinih firmi.
Svi znamo isto, da se planira prodaja nestrateških firmi, udjela itd. I da se planiraju neki prihodi od toga.
Kad će to biti, to dragi Bog zna, možda. Nadam se uskoro. I na nekoj takvoj logici baziram svoje odluke.
To je sve. Pozz!
Gledajte, sve je to teoretski izvedivo i možda će tako biti. No, opet sindikat radnika u prosvjede će krenuti, ipak ih je dosta tu na plaći. Mislite da će ih privatnik zadržati, a dok su pod državom su zaštićeni…Isto tako, to s MORH-om, brojilima za HEP, ništa se ne događa, a ovo kaj je s Cotrom bilo sad neki dan isto ne pomaže. Ne zaboravimo ni smanjenje temeljnog kapitala na 200 kn po dionici. U svakom slučaju, kada bi išlo u prodaju, mislim da je na ovim razinama 85 kn dobar ulaz, i da dionica ima potencijal da odradi čak i do 140 (nije nikakav nagovor), no iz ove realne prespektive, sve što mi tu sada pišemo su samo mogući scenariji i ništa više. Možda će se dogoditi, možda neće. Ja dionice više nemam, prije mjesec dana izašao na 90+, a i da sad ulazim na osnovi pretpostavke kojoj se nadam mi je preriskantno. Bolja mi je kupnja OPTE, ADPL, ERNT, HPB, pa sigurno i PTKM zato jer tu svi znamo što će biti, ali ne znamo hoće li po pretpostavci biti 30 ili 10. Svi se nadamo 30, ali ovo je RH.
Od Rizo-a vjerovatno još jedno duže vrijeme neće biti ništa..
Ima li spoznaja o nekom ulagaču, dokapitaliztaciji ili prodaji Državnog portfelja?
Dokapitalizacija u ovom trenutku nebi imala nekog smisla. Nema proširenja poslovanja, osvajanja novih tržišta ili uvođenja novih tehnologija koje bi omogučavale nove veće profite. Za postojeće poslovanje svega imaju dovoljno.
Ulagače RIZO ima i izgleda da su dosta uvjereni u ispravnost držanja dionica jer od pada cijene su protrgovane zanemarive količine, a i pad je puno manji nego što su mnogi željeli ili predviđali.
Prodaja državnog portfelja će se dogoditi prije ili kasnije.
Ja bih pitao nešto drugo.
Imamo dionice firme koja posluje na granici profitabilnosti, ali se trenutno trguje na samo 0,4 BV.
Zemljište koje je neraščišćeno i vodi se knjigovodstveno kao smiješno mala vrijednost nakon sređivanja stanja i upisa može udvostručiti trenutnu BV.
Približava se privatizacija.
Po planovima se vidi da će u budućnosti biti dosta poslova za dobro poslovanje bez potrebe za nekim velikim filozofiranjem.
Zar stvarno treba još nešto da uvjeri vlasnike da zadrže svoje dionice?