I ja se toplo nadam da će se sve uspješno završiti, sačekajmo popis pa će se malo više znati.. Slažem se da će postavljanjem RIZO-a na popis cijena ić gore.. Sretno svima pa tako i meni 🙂
Dakle, nema nikakvih novih, a kamoli bitnih informacija oko RIZ-a.
VEĆINSKI PORTFELJ
Društvo Planirana provedbena mjera
1. 3. Maj STM d.o.o., Rijeka
2. RIZ odašiljači d.d., Zagreb
3. Orljava d.o.o., Požega
4. Vjesnik d.d., Zagreb
5. Agroduhan d.o.o., Slatina
6. Knjigovođa d.o.o., Šibenik
7. Pleter usluge d.o.o., Zagreb
8. Borovo d.d., Vukovar
9. ACI d.d. Opatija
10. Croatia airlines d.d. Zagreb Predviđena je prodaja nakon što se zadovolje svi potrebni preduvjeti za prodaju.
VEĆINSKI PORTFELJ
Društvo Planirana provedbena mjera
1. 3. Maj STM d.o.o., Rijeka
2. RIZ odašiljači d.d., Zagreb
3. Orljava d.o.o., Požega
4. Vjesnik d.d., Zagreb
5. Agroduhan d.o.o., Slatina
6. Knjigovođa d.o.o., Šibenik
7. Pleter usluge d.o.o., Zagreb
8. Borovo d.d., Vukovar
9. ACI d.d. Opatija
10. Croatia airlines d.d. Zagreb Predviđena je prodaja nakon što se zadovolje svi potrebni preduvjeti za prodaju.
Ima li netko ideju kad bi mogli natječaji??
Što znači da firme poput Riz-a, ptkm, hpb, tamo gdje su CERP I DUUDI u vlasnickoj strukturi, idu u privatizaciju. Hpb ima u fi rekordnu dobit, ptkm pozitivno fi nakon 2011. godine, pa bi i RIZ mogao biti (barem papirnato) za 2 tjedna, ali opet samo zato jer su smanjili temeljni kapital.
Na listi za prodaju biti će i većinski udjeli u Borovu, RIZ Odašiljačima,Vjesniku, Croatia airlinesu, hotelu Maestral,..
natječaj uvijek lansira cijenu prema gore jer su velika očekivanja pa bi ovdje moglo biti zanimljivo za dioničare
Ako stvarno krenu s prodajom u prvom kvartalu next year onda su pitanja svih pitanja ova:
1) Po kojoj cijeni? Ovo određuje uspjeh prodaje. Iako vjerujem da neće pretjerivati, oko BVPS max.
2) Kakvog kupca se može očekivati? Idealno bi bilo da je kupac netko tko može progurati brojila u BiH, Srbiju te možda još ponegdje. U tom slučaju se u perspektivi može razmišljati i o dugoročnom holdu, eventualno čak i dokup kad ponovno grune u nekoj nadolazećoj krizi.
Ima li tko kakvih razmišljanja?
Neće nikuda pobjeći bez brige
Možda neće odmah, ali ja sam u drugim prilikama i ne vjerujem da ću ulaziti, ali volim komentirati.
Ponavljam sam trgujem, nemam inside informacije i služim se samo svojim analizama, istina, osluškujem po forumima i blogova i druga razmišljanja.